Tag med DR på danmarksturné

DR kommer rundt i hele Danmark i en række nye programserier i sommer i tv og radio.

  • Noah Boe Whitehorn og Marcelle Meier er to af Danmarks dygtigste restaureringsarkitekter (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 3

DR møder danskere i alle egne af landet, når en række nye programserier får premiere hen over sommeren.

Hyggelige landsbyer, sommergrønne øer og smukke danske slotte danner ramme om nogle af de nye programserier, DR har at byde på hen over sommeren. Seerne kan blandt andet møde de mennesker, der bebor de danske øer, blive klogere på restaurering af bevaringsværdige danske huse og høre historierne om nogle af de danske slotte.

- Vi lægger stor vægt på at komme rundt i hele landet med vores programmer, møde danskerne der hvor de er og vise hele vores dejlige land frem, og det gør vi i høj grad denne sommer, siger kanalchef for DR2 Michael Thouber. 

Her er et udpluk af nogle af sommerens nye tv-programserier på DR:

Bevar mig vel – premiere på DR1 den 4. juni

I seks programmer tager værten Warny Mandrup to af Danmarks dygtigste restaureringsarkitekter, Marcelle Meier og Noah Boe-Whitehorn, med ud til seks helt almindelige danske familier. Familierne har det til fælles, at de bor i fredede eller bevaringsværdige huse, som nu skal sættes i stand, og de har alle indvilget i at modtage de to arkitekters råd og vejledning, inden de går i gang med restaureringsarbejdet. Seerne kan følge processen fra det første møde, gennem hele byggeriet og frem til det færdige resultat mange måneder senere.

Meningen med livet - og andre småting – premiere på DR2 den 24. juni

I denne serie fortæller kendte og ukendte danskere fra hele landet om, hvor de finder lykke og hvad der skaber mening i livet for dem. Serien fungerer som en stafet, hvor dagens gæst vælger den næste, som skal fortælle. Blandt gæsterne er Jørgen Leth, Dy Plambech, Puk Damsgård, Rane Villerslev, Katrine Gislinge, Sherin Khankhan, Kathrine Wiedemann og Jytte Abildstrøm. Programmerne sendes mandag-torsdag klokken 22.00 gennem hele sommeren.

Guld på godset – premiere på DR1 den 26. juni

Nogle af Danmarks dygtigste vurderingseksperter sætter priser på danskernes medbragte arvestykker og antikviteter, når en række slotte og godser byder danskerne indenfor. Vurderingseksperterne sætter værdi og historisk perspektiv på de medbragte sager, mens slotsejerne viser programmets vært Mette Bluhme Rieck rundt i overdådige sale og hemmelige fangehuller. Og så stiger spændingen, når ejerne af nøje udvalgte og meget værdifulde genstande sættes til salg foran fire professionelle opkøbere.

Puk og Herman går i land – premiere på DR1 den 28. juni

Tv-vært Puk Elgård og kok og restaurationsejer Thomas Herman sejler ud i de danske farvande og går i land på henholdsvis Strynø, Hven, Christiansø, Aarø, Endelave, Venø, Sejerø og Fejø for at opdage det liv, de mennesker og de kulinariske specialiteter, der kendetegner netop disser øer. Der skal kokkereres et festmåltid til øens beboere, så efter landgang går makkerparret straks på jagt efter de råvarer og specialiteter, der skal bruges til tilberedningen. Undervejs møder de en række øboer – både indfødte, tilflyttere og stamgæster - der med deres historie og kærlighed til stedet er med til at tegne øen, som den er i dag.

Anne og Anders på sommerferie – premiere på DR2 den 29. juni

Tv-journalist Anders Agger og tv-kok Anne Hjernøe har sat sig for at finde hjem til den håndholdte sommerferie i Danmark. De har lånt et gammelt folkevognsrugbrød med en topfart på 90 km/t og triller i fire programmer landet rundt fra Skagen til Sydfyn med indlagte kaffepauser, glemte grusveje og små, forførende madoplevelser.  Turen går til nogle af danskernes mest yndede feriesteder ved Vesterhavet, på Sydfyn, i området omkring Skagen og i Nordsjælland.

Radio fra sommerlandet

Også flere af DRs radioprogrammer har valgt at pakke kufferten og rejse ud i det danske sommerland for at møde danskerne i deres hjemegn.

Sommergæsten – sendes på P1 fra 1. juli

I ’Sommergæsten’ møder vært Dorte Krogsgaard 25 kendte og livskloge mennesker til en samtale alle hverdage i juli klokken 10-11. Flere af samtalerne foregår denne sommer rundt omkring i landet - første gang 1. juli, hvor sangeren Allan Olsen er sommergæst fra Cafe Englen i Aarhus. I løbet af juli sender ’Sommergæsten’ også fra Krogerup Højskole, Vollsmose og København.

Sommer på tur – sendes på P4 fra 1. juli

I ’Sommer på tur’ tager værterne Britt Berglund og Charlotte Ostertag rundt i landet i hele juli. De møder blandt andet beboerne i Skagen, Sønderborg, Svendborg, Helsingør og Svaneke og får dem til at fortælle historier om byernes sol- og skyggesider. Programmerne sendes mandag-fredag klokken 10-12.

Café Hack vælter byen – sendes på P4 fra den 16. juni

Radioens mest lyttede program ’Café Hack’ har også forladt cafeen i Aarhus for at tage på danmarksturné. Vært Søren Dahl har i maj og juni sat sine kendte gæster stævne i København, Odense, Aarhus, Rønne, Aabenraa, Næstved og Vejle, hvor borgerne har haft mulighed for at opleve det populære show live. De sidste shows optages i Holstebro den 8. juni og i Aalborg den 15. juni. Programmerne sendes hver søndag klokken 10-12.

Facebook
Twitter