’Take Off’ på P4: Sanne fyrede op under Hvide Sande

Sanne Salomonsen fik publikum til at danse og synge med, da hun optrådte live i P4’s ’Take Off’. I løbet af sommeren giver programmet lytterne liveoplevelser med både etablerede og nye kunstnere. Dr.dk/omdr var med i Hvide Sande.

  • Sanne Salomonsen på scenen i Hvide Sande og direkte i 'Take Off' på P4. Foto: Lars Møller Hansen.
  • Jesper Bæhrenz og holdet bag 'Take Off' sender fra værkstedet Omhu i Hvide Sande. Foto: Lars Møller Hansen.
  • Lydtekniker Torsten Guttermann og producer Pernille Klamer. Foto: Lars Møller Hansen.
  • Sanne Salomonsen er et af de etablerede navne, der giver livekoncert i 'Take Off' i løbet af sommeren. Foto: Lars Møller Hansen.
  • Esben Thomey - en af Hvide Sandes lokale entreprenører - gæster programmet. Foto: Lars Møller Hansen.
  • Sanne Salomonsen nyder at spille for publikum efter en hård coronatid. Foto: Lars Møller Hansen.
  • Foto: Lars Møller Hansen.
  • Undervejs er der også en quiz om Sanne Salomonsen, og den bringer store smil frem hos hovedpersonen selv. Foto: Lars Møller Hansen.
  • Sanne Salomonsen og band nyder at spille for publikum efter en hård coronatid. Foto: Lars Møller Hansen.
  • De fremmødte i Hvide Sande er begejstrede for koncerten, og forhåbentligt gælder det også P4's lyttere, som har fået livemusik i radioen denne formiddag. Foto: Lars Møller Hansen.
1 / 10

Klokken lidt over 8 ankommer Sanne Salomonsen i en taxa til havnen i Hvide Sande.

Jesper Bæhrenz, vært på P4-programmet ’Take Off’, tager imod:

- God morgen.

- God morgen, Jesper.

Omgivet af Hvide Sande Fiskeauktion og byens bryghus ligger værkstedet Omhu. Her skaber de til dagligt nye produkter af strandet plast og gamle fiskekasser. Men denne fredag formiddag skal der skabes en rigtig koncertstemning, når Sanne Salomonsen optræder live for omkring 100 publikummer og lytterne på P4.

Instrumenter, lydudstyr og bænke er gjort klar fra morgenstunden, og kort efter ankomsten går Salomonsens fire bandmedlemmer i gang med lydprøverne.

- Når man er så stor som DR, har man en kæmpe forpligtelse til at komme med det bedste til lytterne. Så er det ligegyldigt, om det er Hvide Sande Fiskeauktion eller Amalienborg, der er naboer. Vi har en københavner i redaktionen, der sagde: ’Det tager fire en halv time at komme til Hvide Sande’. Ja, men der er også fire en halv time fra Hvide Sande til København. Det er os, der skal flytte os – ikke lytterne. Det er vigtigt at være ude i landet. Vi skal kunne komme alle steder – vi skal kunne sende alle steder fra, siger Jesper Bæhrenz.

Livemusik fylder

At komme rundt i landet er netop et af formålene for ’Take Off’, der hen over sommeren besøger Skagen, Gedser, Sæby, Sindal, Varde, Svendborg, Middelfart, Kastrup, Lyngby, Holbæk – og i dag Hvide Sande.

- Det er benhårdt at rejse rundt i seks uger, men det bliver opvejet af, at det er sjovt og fedt at sende fra forskellige steder, siger Jesper Bæhrenz.

’Take Off’ bliver sendt mandag til fredag klokken 10-12 på P4. Livemusik er omdrejningspunktet for flere af udsendelserne. Tirsdagene er helliget nye kunstnere, der er på vej frem, mens fredagene er med etablerede navne som Drew Sycamore, Mø, Thomas Helmig og Sanne Salomonsen.

- Vi står på kanten af genåbningen. Mange små bands er kommet i klemme under coronaen. Det er bands, der skulle have slået igennem sidste år eller i år. Om tirsdagen har vi besøg af nogle af dem, som er uprøvet i forhold til et P4-publikum eller et livepublikum. Om fredagen har vi så nogle af dem, der er som cirkusheste, som lugter savsmuld. En af Sannes musikere havde et job i Gilleleje i går – han er her nu, smiler Jesper Bæhrenz.

Klar til en god formiddag

Klokken nærmer sig 9.30, og lydprøven med Sanne Salomonsen og musikerne er ved at være slut.

- Fed lydprøve! udbryder Salomonsen, inden hun og bandet trækker sig tilbage for at klare de sidste forberedelser, før de skal optræde.

- Vi indgår egentlig mere i en koncert, end de indgår i et radioprogram, siger Jesper Bæhrenz.

Kort efter bliver publikum lukket ind, og lidt i 10 kan Jesper Bæhrenz sige ’god formiddag’ til de fremmødte:

- Det vigtigste er, at I hygger jer. Hvis I har spørgsmål, I gerne vil stille til Sanne, kan I give dem til Adam, der kommer rundt. Så tager vi dem med i udsendelsen. Det bliver en god formiddag – er vi enige om det?

Spørgsmålet bliver besvaret med højlydte klapsalver og forventningsfulde blikke fra publikum, der tæller hele paletten fra børn og teenagere til voksne og ældre.

Op at stå og vrik med røven

Med den gode stemning i luften er der take off på dagens program. Jesper Bæhrenz har besøg af en lokal entreprenør, Esben Thomey, der fortæller om den udvikling, som Hvide Sande har oplevet over de seneste 10 år.

Og så – en halv time inde i udsendelsen går det for alvor løs: Sanne Salomonsen og band indtager scenen med ’Love Don’t Bother Me’, ’Det var, hvad det var’ og ’Uden dig’.

I den anden time af ’Take Off’ får publikum og lytterne tre numre mere. Først ’Hjem’ efterfulgt af en opfordring fra Sanne Salomonsen:

- Når livet er hårdt, og det er det nogle gange – vi har lige haft halvandet år, der har været aldeles forfærdeligt – så trænger man til at danse. Og det kan I få lov til at gøre nu. I må rejse jer – det siger restriktionerne. Op at stå, vrik med røven, for her kommer ’Hvis du forstod’!

Handler om at give oplevelser

Sanne Salomonsen går ned blandt publikum, og da porten for enden af lokalet er åben, tager hun også turen ud til de mange, der står i solen og er blevet lokket til af tonerne inde fra scenen.

Sanne Salomonsen går flere gange ned blandt publikum. Foto: Lars Møller Hansen.

- For os er det kun sjovt, hvis vi må gøre det sammen med jer. Det er så vidunderligt, at I nu må rejse jer og synge med igen. I forstår ikke, hvor lykkelige vi er, siger Sanne Salomonsen direkte henvendt til publikum.

Og publikum svarer igen med stående, taktfaste klapsalver til det sidste nummer – Salomonsens nyeste single ’Endelig fri’.

- Tak, venner! lyder det fra Sanne Salomonsen, da sangen og dermed koncerten er forbi.

Vært Jesper Bæhrenz glæder sig over, at ’Take Off’ og P4 kan samle publikum og lytterne til de her live-fællesskaber hen over sommeren.

- Det handler om at give oplevelser. Glæden ved livemusikken er absolut fantastisk, og lyttere, som gerne vil have en live-oplevelse, kan få det hos os i radioen. Det er en super gave at være en del af, siger Jesper Bæhrenz.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk