Teaterhyldest til ’Giro 413’ er blevet et tilløbsstykke

Køge Scenen har haft repremiere på forestillingen ’I anledning af…En hyldest til ’Giro 413’, og selvfølgelig bliver der også samlet ind til P5-programmet i den forbindelse.

Scenen er sat om tante Odas 80 års fødselsdag, der danner rammen om ’Giro 413’-forestillingen i Køge. (Foto: Hother von Mehren)

I 72 år har lytterne samlet ind i lidt af hvert ved fødselsdage, sølvbryllupper og svendegilder for at bakke op om DRs populære søndags-ønskeprogram ’Giro 413’, som trofast lyder på P5 fra klokken 12.15 til 14.00, når vært Peter Sten byder velkommen fra Næstved.

Men det er ikke kun i radioen, man kan hygge sig med udsendelsen og musikønskerne – og glæde sig over, at man samtidig hjælper socialt dårligt stillede børn og unge i Danmark. På Køge Scenen var der lørdag repremiere på forestillingen ’I anledning af… En hyldest til ’Giro 413’, der kørte for fulde huse i efteråret. Imidlertid gik så mange forgæves, at der nu er repremiere på stykket – der kan ses på stedet lørdag den 20. og søndag den 21. januar.

Rammen om forestillingen hos Køge Amatørscene er, at familie og venner er samlet om tante Oda på hendes 80 års fødselsdag. Middagen er vel overstået, og nu står den på kaffe, kager og en lille en til halsen i tante Odas pæne stue. Det er søndag, og selv om der er gæster skal tante Oda høre ’Giro 413’, for det plejer hun. Radioen bliver tændt, og gæsterne kommer til at tale om programmet – og selvfølgelig har de hver især nogle yndlingssange, som de bliver nødt til at synge.

”Jeg fik ideen, fordi jeg – og mange andre – er vokset op med radioprogrammet som en fast del af vores ”søndagserindring”. Da ’Giro 413’ har så lang en historie, syntes jeg, det ville være sjovt at finde ud af, hvordan det blev til, hvilke værter, der har været, sjove anekdoter og hilsner, og hvordan de forskellige musikønsker har været gennem tiden,” forklarer Lisbeth Hoffmann, der både har skrevet og instrueret forestillingen.

Demensramte sang med

Nogle af de sange, der er med i forestillingen, er ’En lille pige i flade sko’, ’Skibet skal sejle i nat’ (med et langt kys), ’Der er noget galt i Danmark’, ’Den gamle gartner’, ’To lys på et bord’, ’Himmelhunden’ og ’Kald det kærlighed’.

”Det har været en fornøjelse, at vores publikum har sunget med og i det hele taget haft en hyggelig og dejlig oplevelse. Jeg har været meget glad for de tilbagemeldinger, jeg har modtaget. Nogle af tilskuerne har haft demensramte pårørende med, og de kunne fortælle, at når vi sang, kunne de også synge med,” siger Lisbeth Hoffmann.

Hele forestillingen foregår i en teatersal i Køge, som er ombygget til serveringsteater – og ja, det hele ender faktisk med, at der bliver samlet ind til ’Giro 413’.

Samlede over 9000 kroner ind

Da Køge Amatørscene opførte de første otte forestillinger i oktober og november 2017 blev der i alt samlet 9.441 kroner ind til ’Giro 413’, og selvfølgelig blev de sendt ind med et pladeønske – nemlig ’Hip hurra, det er min fødselsdag’ med Tommy Seebach.

Indsamling er der også, når tante Oda fortsætter fejringen af sin 80 års dag i Køge. I denne omgang er det planlagt, at hyldesten til ’Giro 413’ opføres ved fire forestillinger – sidste gang på søndag den 21. januar.

FacebookTwitter