'Tidsrejsen' og 'Jullerup Færgeby' bliver årets tv-julekalendere

Hvordan vil vores liv i fremtiden se ud, hvis vi kan lave om på fortiden? I årets julekalender på DR1 er der spænding og drama for hele familien til sidste sekund.

'Tidsrejsen' bliver sendt på DR1 hver dag klokken 19.30 fra den 1.-24. december. Sofie spilles af Bebiane Kreutzmann, mens Dixie spilles afHannibal Harbo Rasmussen. (Foto: Søren Bay © Type 1)

Hvordan vil vores liv i fremtiden se ud, hvis vi kan lave om på fortiden? I årets julekalender på DR1 er der spænding og drama for hele familien til sidste sekund.

Videnskabspigen Sofies største ønske er, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan fejre jul sammen, som de plejer. Men hvordan får man to mennesker, der er vokset fra hinanden til at elske hinanden igen?

Sofies farfar har opfundet en gyro, som han giver til Sofie. Hvis hun kan få opfindelsen til at virke, kan den bøje tid og sted - som en tidsmaskine. Mens Sofie arbejder på at få gyroen til at virke, bliver hun opsøgt af Dixie, den nye dreng i hendes klasse. Dixie ved tilsyneladende en hel masse om Sofie og hendes familie - ting som han umuligt kan vide… Spørgsmålene hober sig op: Hvem er Dixie og hvorfor er han så interesseret i Sofies opfindelse? Hvad ved Dixie egentlig om tidsmaskiner? Findes der andre gyroer end Sofies? Og hvem er de hemmelige agenter, der forfølger Dixie?

Tidsrejsen - Julekalender på DR anno 2014

’Tidsrejsen’ er en dramaserie for hele familien, hvor ’Tilbage til fremtiden’ møder den romantiske komedie. Der er i højere grad tale om en tv-serie, der foregår i julen end en julekalender i traditionel forstand. I serien bliver julen taget alvorlig som familiehøjtid uden, at den bliver taget højtideligt.

Historien foregår i en ramme af magisk realisme, men sætter samtidig fokus på en problematik som mange børn i dag kan nikke genkendende til. I Tidsrejsen kæmper Sofie en kamp for at få sine fraskilte forældre sammen igen – så de alle kan holde jul som de plejer. Men er det nu også lykken? Er det måske bedre med to glade forældre, der lever hver for sig, end to forældre, der er kede af det sammen?

’Tidsrejsen’ handler om, at alle vores handlinger har konsekvenser. Tænk nu, hvis man kunne ændre på begivenheder og handlinger i éns liv. Hvordan ville det perfekte liv så være? Mon ikke alle har tænkt det på et eller andet tidspunkt i deres liv?

Jullerup Færgeby til de yngste

’Tidsrejsen’ kan ses af hele familien på tværs af generationer og sendes på DR1 hver dag i juletiden klokken19.30. Dog egner ’Tidsrejsen’ sig ikke til de alleryngste seere. De kan i stedet følge med i Sebastians Jul og Jullerup Færgeby, der hver dag i juletiden sendes på Ramasjang fra klokken17.00-17.30.

Mere Tidsrejsen

Man kan følge Tidsrejsen på facebook.com/DRtidsrejsen og se mere på dr.dk/tidsrejsen.

dr.dk/skole kan man fra 1. december finde undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i Tidsrejsen.

Dele af scenografien fra ’Tidsrejsen’ kan i perioden 30. november - 5. januar ses i foyeren i Industriens Hus. Man kan blandt andet se farfars værksted og alle hans opfindelser inklusiv gyroen. Udstillingen kan ses gennem vinduerne i Industriens Hus fra Rådhuspladsen i København.

Medvirkende i Tidsrejsen

Sofie (Bebiane Kreutzmann), Dixie (Hannibal Harbo Rasmussen), farfar Alfred (Lars Knutzon), Camilla (Patricia Schumann), Henrik (Rolf Hansen), Birk (Jasper Møller Friis), farmor Ruth (Karen-Lise Mynster), Agent Grå (Kurt Ravn), Agent Rød (Sigurd Holmen le Dous), Agent Sort (Stine Stengade), Sølvræven (Søren Pilmark) med flere.

’Tidsrejsen’ er skrevet af Poul Berg og instrueret af Kaspar Munk.

FacebookTwitter