Timm Vladimir bager på DR1

Navne og noter fra DR – denne gang om ’Den store bagedyst’, DR2 om at være gammel, ballet på DR K, Tønder Festival og skolepraktik.

Timm Vladimir er vært i ’Den store bagedyst’. (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)

Timm Vladimir bager på DR1

Mange husker sikkert stadig endnu, når Timm Vladimir og Gordon Kennedy dukkede op i tv-programmet ’Transit’ i 1990’erne og sluttede med et ’Godnat og sov godt’. Nu dukker Timm Vladimir op i en helt anden tv-rolle i DR – nemlig som vært for en ny sæson af ’Den Store Bagedyst’, hvor 10 nye amatørbagere skal kæmpe for at vinde. Premieren er onsdag den 27. august klokken 20.00 på DR1, og der skal bagedystes i de næste otte uger. De to dommere er som altid konditor Mette Blomsterberg og kokken Jan Friis-Mikkelsen. Hver uge kårer de ugens mesterbager, mens én må forlade konkurrencen.

Foto: Thomas Holmby Hansen © DR (Foto: Thomas Holmby Hansen © DR)

DR K sender Hübbe-ballet

Den Kongelige Ballet opførte i foråret 2014 Nikolaj Hübbes nyfortolkning af den klassiske danske ballet ’Napoli’ af August Bournonville. DR K giver søndag klokken 20.00 seerne mulighed for at opleve den mest elskede af hans balletter. Handlingen er ført op til 50'ernes Napoli, og midterakten er helt ny med moderne koreografi og medlevende musik. ”Det er, som havde vi smeltet Guldhornene om,” har Nikolaj Hübbe (billedet) selv sagt.

Foto: Thomas Holmby Hansen © DR (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Varm op til Tønder Festival på DR K

Den sidste weekend i august løber årets Tønder Festival af stablen. Det er en af verdens største festivaler for folkemusik og såkaldt roots-musik, og i år bliver der mulighed for at varme op til festivalen på DR K, der viser koncerter fra Tønder Festival 2014. I programmet søndag den 24. august klokken 14.30 på DR K er blandt andet den portugisiske fado-stjerne Mariza, det australske herrekor Spooky Men's Chorale, de amerikanske sydstatsmusikere Carolina Chocolate Drops, Pokey Lafarge og Meschyia Lake. Men også danskere som Kristian Leth, Dreamers Circus, Folkeklubben og Niels Hausgaard kan ses i udsendelsen, der varer halvanden time.

Foto: Thomas Holmby Hansen © DR (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Bent Fabricius-Bjerre om at blive gammel

Senere på året fylder musikeren og komponisten Bent Fabricius-Bjerre 90 år, men han føler på ingen måde alderen trykke. Han er stadig på turné, og han stod også på scenen sammen med Medina, da Prinsgemalen i juni fejrede sin 80 års fødselsdag. Bent Fabricius-Bjerre medvirker, når DR2 lørdag aften i sit to et halv time lange tema fra klokken 20.00 hedder ’Når jeg bliver gammel’. Sammen med andre ældre fortæller han begejstret om livet som gammel. Men hvordan kommer man godt ind i pensionisttilværelsen, og skal man i grunden planlægge det hele på forhånd? Det er Keld Klüwer, der har tilrettelagt.

Foto: Thomas Holmby Hansen © DR (Foto: Claus Buhl © Type 1)

Snart sidste frist for at søge skolepraktik i DR

Hvis man går i 9. eller 10. klasse og har lyst til at komme i skolepraktik som journalist eller tekniker, er det nu, der skal rykkes. Fredag den 22. august klokken 12.00 er sidste frist for at søge om en praktikplads i uge 43 i DR Byen og uge 41 hos DR i Aarhus. P3 tilbyder også skolepraktik i uge 45, og her er fristen først fredag den 29. august. Opslagene kan ses på www.dr.dk/job, men pilles af i det øjeblik, fristen er overskredet.

Facebook
Twitter