Tina Müller er ny vært på ’Hammerslag’

Når næste sæson af ’Hammerslag’ går over skærmen i 2020, bliver Tina Müller vært. Hun vil fremover både være vært på ’Hammerslag’ og DR Sporten.

Tina Müller bliver vært på 'Hammerslag' fra efteråret 2020. (Foto: Jamal Christensen)

Når næste sæson af ’Hammerslag’ går i luften i efteråret 2020, bliver det for første gang en kvindelig vært, der skal vise hele Danmarks boliger frem og få folk til at gætte med hjemme i stuerne.

Det bliver i skikkelse af den rutinerede og populære vært Tina Müller, der nu både skal holde styr på bolde og boliger, når hun både skal være vært på DR Sporten og ’Hammerslag’. Hun skal altså give nyt liv til en rolle som koryfæer som Frode Munksgaard, Peter Ingemann og senest Christian Degn har bestridt. En opgave, hun går til med en vis ærbødighed.

- Det er jo et legendarisk program, som har kørt i mange år, og derfor er jeg også ekstrem ydmyg over for at få muligheden for at være vært på programmet. På samme tid, er jeg er et menneske, der er drevet af nye udfordringer, og det må man i den grad sige, at ’Hammerslag’ er. Derfor glæder jeg mig også helt vildt, siger Tina Müller.

Danmark rundt

’Hammerslag’ er et velkendt og elsket program på DR1, der igennem årtier uge efter uge bogstaveligt talt har fået lov at komme ind i stuerne i hele Danmark. Og ambitionen med at kommer rundt i hele Danmark og få indblik i, hvordan aktuelle boligtrends er i Danmarks mange forskelligartede landsdele, skal der ikke pilles ved. Samtidig har det også altid været et program, hvor værten har været en aktiv medspiller og været med til at sætte sit personlige præg på programmet, og også den del vil Tina Müller gerne viderebringe.

- ’Hammerslag’ har et utroligt stærkt DNA, som danskerne kender og holder af. Det respekterer jeg. På den anden side, skal jeg også ind og gøre programmet til mit eget og finde min måde at møde danskerne på. Det glæder jeg mig utroligt meget til, ligesom jeg bare glæder mig til at komme rundt i hele Danmark og se på en masse fede boliger, som uden tvivl vil kunne inspirere seerne og lære både dem og mig en masse nyt, siger Tina Müller.

Nyt og gammelt på samme tid

Meget vil altså være genkendeligt for seerne, også når Christian Degn siger farvel til programmet med sin sidste sæson dette efterår, og Tina Müller overtager til næste år. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke vil ske ændringer, men hvad præcist de ændringer bliver, er det - ifølge redaktionschef Eva Kvist - for tidligt at sige noget om nu.

- Indtil nu er det nye, at Tina Müller er vært. Hvad der ellers skal ske af ændringer, må vi vente og se med. For mig handler det om at ramme en balance af både genkendelighed og et program, der stadig formår at udvikle sig og bevare sin friskhed. Hvad det så betyder i praksis, må man have lidt is i maven omkring indtil det toner frem på skærmen til næste år.

Tina Müller er 41 år, født i Ringsted og bosiddende i København. Hun har tidligere været vært på TV 2 Sport, TV3 Sport samt ’Madmagasinet’ på DR1. Hun har været ansat på DR Sporten siden 2014, hvor hun fortsat er vært sideløbende med sin nye værtsrolle på ’Hammerslag’.