Tine Bendix stopper i DR

Redaktionschefen på DR Sporten og DR Vejret skal fremover være programchef for Metronomes produktioner i Danmark.

Tine Bendix skal fremover være programchef for selskabet Metronomes produktioner i Danmark. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

DR Sporten og DR Vejret har udsigt til at skulle have ny redaktionschef. Den hidtidige chef Tine Bendix, som også har siddet i DR Nyheders redaktionsledelse, forlader DR fra den 1. november for at blive programchef for selskabet Metronomes produktioner i Danmark.

47-årige Tine Bendix, der er uddannet journalist og master i redaktionel ledelse, har været ansat i DR ad flere omgange. Hun var studieværtDR Sporten fra 1993-1995, inden hun fra 1995 til 2007 drev selvstændigt firma med journalistisk og kommunikationsrådgivning - en del af tiden fra Australien og Hamborg.

Hjemme i Danmark igen blev hun redaktionsleder for DR Event og Aftenshowet i 2007, og de seneste fire år har hun været redaktionschef for DR Sporten og senest også DR Vejret.

Tager sporten alvorligt

"Under Tine Bendix er DR Sporten kommet tilbage i førersædet efter nogle skrækkelige år efter 2007, hvor DR på grund af elendig økonomi næsten droppede sporten. Sådan gik det heldigvis ikke, og ikke mindst dækningen af OL i London sidste sommer markerede, hvad vi mener med, at DR tager sporten alvorligt. Det gør vi også i fremtiden, og også i de næste fem uger, hvor Tine Bendix fortsætter som vanligt," siger DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Han oplyser, at jobbet som redaktionschef snart vil blive slået op eksternt. Den daglige drift på DR Sporten og DR Vejret vil henholdsvis Joakim Frøsig-Andersen og Klaus Wendelboe fortsat stå i spidsen for.

 

FacebookTwitter