Tine Gøtzsche skal finde fremragende journalister

Værten på TV-Avisen er blevet udpeget til Cavlingkomiteen af Dansk Journalistforbund.

Tine Gøtzsche skal fremover sidde i Cavlingkomiteen. (Foto: © Lars E Andreasen, Type 1)

TV-Avisens vært Tine Gøtzsche skal fremover være med til at udpege fremragende journalister, der fortjener en Cavlingpris. Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund har fredag udpeget hende til at være nyt medlem af Cavlingkomiteen. Den vælger hvert år, hvem der skal have dansk journalistiks mest prestigefyldte pris.

I komiteen afløser Tine Gøtzsche Ida Ebbensgaard, som sidst på året i 2017 skiftede fra DR til Berlingske, og også ønskede at stoppe i Cavlingkomiteen.

"Tine Gøtzsche besidder præcis de egenskaber, der er allermest værdifulde i processen med Cavlingarbejdet. Tine er en fremragende journalist med sans for både sprog og substans. Det er og bliver det vigtigste", siger Kaare Sørensen, der er formand for Cavlingkomiteen, til journalistforbundet.dk. Udover Kaare Sørensen består Cavlingkomiteen af Janni Gjersen Hansen, Søren Flytkjær og Lars Rugaard. Cavlingprisen uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent, som det hedder.Uddelt siden krigen Cavlingprisen blev indstiftet under Anden Verdenskrig – nemlig den 18. december 1944, og det skete i anledning af Dansk Journalistforbunds 40 års dag. Navnet Cavling blev brugt for at mindes Journalistforbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling, der levede fra 1858 til 1933. Tine Gøtzsche har arbejdet i DR siden 1996 som både redaktør, vært, tilrettelægger og reporter. Hun har været vært for TV-Avisen siden 2010 og også dækket kongelige begivenheder i en årrække.