Tintins eventyr bragte Kristian Almblad til Brasilien

Ugens aktuelle navn: Når der er OL i Rio, skal han lave nyheder om alt andet end sport. Mød DR-journalist Kristian Almblad, der både arbejder med TV, radio og web, og som blev fascineret af Sydamerika gennem Tintin-tegneserier.

Kristian Almblad skal under OL dække de nyheder fra Rio, der ikke handler om sport, . (Foto: Lars E Andreasen © Type 1) (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)

Fra 5. august er der OL i Rio, som blandt andet bliver dækket af DR Sporten. De nyheder fra Rio, der ikke handler om sport, skal journalist Kristian Almblad dække for DR.

Kristian Almblad er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus i 2000 og har blandt andet arbejdet på 'TV 2 Nyhederne’, kriminalmagasinet ’Station 2' og på flere produktionsselskaber. De sidste tre år har han arbejdet i DR fra Brasilien.

Hvad bragte dig til Brasilien?

"Jeg har altid været sindssygt fascineret af Sydamerika, og jeg tror, det er fordi, jeg altid læste Tintin-tegneserier, da jeg var lille. Mine yndlingshistorier om Tintin foregik i Sydamerika, og lige så snart jeg var gammel nok til at rejse selv, har jeg været på mange ture. Flere gange kom jeg forbi Brasilien, hvor jeg mødte hende, der i dag er min kone. Gennem de sidste 10 år har jeg været i Brasilien, og de sidste fem år har jeg boet her permanent.

Specielt i øjeblikket er der mange - især brasilianere - der spørger, hvorfor jeg overhovedet gider at bo i Brasilien, fordi her er så meget kaos, krise og korruption. De kan slet ikke forstå, hvorfor jeg vil forlade trygge og dejlige Danmark for at bo her.

Men jeg er jo ikke flygtet fra Danmark... Jeg har bare slået mig ned her, og det er jeg rigtig glad for. Og korruption og vold er for eksempel mest noget, jeg mærker gennem mit arbejde. Jeg bor sammen med min kone og vores søn et sted, som er mere sikkert end de fleste steder i Brasilien.

Jeg føler mig tryg her, og jeg kan lide at bo her, fordi her er højt til loftet. Der er ikke nogen Jantelov. Man kan gøre, hvad man vil. Brasilien har en varme - både vejrmæssigt og i menneskerne - som er helt fantastisk.

Generelt er brasilianerne åbne og livsglade, men de har ikke særlig meget tillid til hinanden. I Danmark har man nok færre tætte venskaber, og så kalder man andre ‘bekendte’, hvor man i Brasilien er venner med hinanden nærmest med det samme. Til gengæld kan det være svært at opbygge tætte venskaber med brasilianere.”

Alle har en god historie

De sidste tre år har Kristian Almblad arbejdet i DR, hvor han fra Brasilien har leveret journalistik til både tv, radio og web - heriblandt ‘TV-Avisen’, ‘Horisont’ og ‘P1 Morgen’. Halvdelen af hans arbejde består i være med i live-indslag, og han er glad for at arbejde med forskellige formater og platforme. Fælles for hans arbejde er, at han er nysgerrig på mennesker.

"Jeg føler mig utrolig privilegeret i det job, jeg har nu, hvor jeg kan få lov til at gå ind i nogle andre miljøer. Det er faktisk lidt skørt, at bare fordi man har et kamera og en mikrofon med, kan få lov til at komme ind i folks hjem og nogle gange komme ind de hemmeligste steder rundt omkring i verden. I alt, hvad jeg laver, prøver jeg at portrættere mennesker. Jeg synes, det er sindssygt spændende, for alle har en god historie.”

Hvad er din egen gode historie?

“Det var et meget stort skridt for mig at flytte så langt væk fra Danmark og stifte familie. Jeg tror, min egen gode historie er, at jeg har formået at skabe en tilværelse i et så fremmed land uden at opgive mine relationer i Danmark, og samtidig have et arbejde, som jeg er virkelig glad for."

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk