Tre ark papir fra 'Matador' solgt for 16.500 kroner på auktion

Et stykke brevpapir fra Omegnsbanken, et koncertprogram og et socialistisk kampskrift, der alle har været brugt som rekvisitter i ’Matador’, blev mandag aften solgt dyrt på auktion.

  • Koncertprogrammet, der har været på auktion, ses i 'Matador's 4. afsnit med titlen 'Skyggetanten'. Det er her Elisabeth Friis (Helle Virkner) og Kresten Andersen-Skjern (Jesper Langberg) indleder deres komplicerede bekendtskab. (Foto: Rolf Konow, DR)
  • Koncerten i afsnit 4 har titlen 'Lieder og Romancer' og er med sangerinden Amalie Hagensen og pianisten Roland Andersen. Det fremgår også af koncertprogrammet fra 'Matador'-afsnittet, som nu er solgt dyrt. (Foto: Rolf Konow, DR)
1 / 2

Hvad kan et stykke brevpapir fra Omegnsbanken, et koncertprogram fra Korsbæk Musikforening og et socialistisk kampskrift, der har været brugt som rekvisitter i DR’s uopslidelige dramaserie ’Matador’, mon koste?

På forhånd havde auktionshuset Bruun Rasmussen vurderet de tre klenodier til en samlet pris på 2.000-3.000 kroner. Men prisen blev markant højere, da en auktion over dem sluttede mandag aften klokken 21.53 - for at være helt præcis.

Det var Nordisk Film, der i sin tid producerede Lise Nørgaards dramaklassiker for DR, som blev sendt første gang fra 11. november 1978 til 2. januar 1982. Og det var også Nordisk Film, der var sælger af ’Matador’-papirerne, som ifølge auktionshuset 'fremstår let gulnede’.

Efter 49 bud på de tre ’Matador’-rekvisitter, der stammer fra episoderne ’Skyggetanten’ og ’I disse tider’, lød hammerslaget på 16.500 kroner mandag aften.

Større bydelyst end ventet

- ’Matador’ er noget særligt for de fleste danskere. Men vi er alligevel overraskede over, at der er budt så meget for de tre smårekvisitter. Det er trods alt blot tre ark papir, og vi havde ikke forventet en så stor bydelyst, siger vurderingssagkyndig Peter Broe fra Bruun Rasmussen.

Det er disse tre ark fra 'Matador', der har været på auktion. (© Bruun Rasmussen)

Han tilføjer, at det er yderst sjældent, at auktionshuset bliver præsenteret for ting fra ’Matador’-serien. Men medieomtalen af auktionen over de tre nu solgte ’Matador’-rekvisitter har betydet, at flere har meldt sig. Derfor forventer Peter Broe, at yderligere 10-15 andre smårekvisitter fra DR-serien snart bliver sat til salg hos Bruun Rasmussen.

Ved en lignende auktion i juni sidste år solgte auktionsfirmaet Lauritz vicevært Meyers kost – en kost, der er kendt fra serien ’Huset på Christianshavn’, som DR sendte første gang fra 1970 til 1977. Kosten indbragte ved den lejlighed 27.000 kroner.

Det er ikke oplyst, hvem køberen er. De tre rekvisitter fra ’Matador’ – og alle seriens 24 afsnit – kan lige nu ses på DRTV her