Tre Robert-priser til ’Herrens Veje’ - og to til ’Arvingerne’

De seneste otte dage har været en sand prisregn over ’Herrens Veje’, der sammenlagt har fået fem priser i ind- og udland.

Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen sikrede sig begge en Robert for deres indsats i 'Herrens Veje' på DR1. (Foto: Tine Harden © Type 1)

Om der decideret har været tale om mirakler, vil nogen nok stille spørgsmålstegn ved, men de seneste otte dage har behandlet Adam Prices DR1-dramaserie ’Herrens Veje’ rigtig godt. I sidste weekend fik serien TV-Prisen for at være årets bedste serie. I onsdags fik Adam Price Nordisk Film- og TV-Fonds store dramapris for ’Herrens Veje’, og sejrsrækken fortsatte, da Danmarks Film Akademi søndag aften uddelte Robert-priser for 34. gang – i år med Paprika Steen som vært ved uddelingen på Tivoli Hotel og Congress Center i København.

Knapt var festen i gang, før skuespilleren Ann Eleonora Jørgensen hentede en Robert for ’Årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie’, og kort efter fik Lars Mikkelsen den lignende pris for ’Årets mandlige hovedrolle i en tv-serie’. I ’Herrens Veje’ spiller de præsteparret Johannes og Elisabeth Krogh. For lige at toppe otte succesfulde dage rundede ’Herrens Veje’ også Robertfesten af med at blive årets tv-serie – for øvrigt i hård konkurrence med DRs egen ’Arvingerne’. Det er Kaspar Munk, der har instrueret ’Herrens Veje’, som Camilla Hammerich har været producent på. Serien vender tilbage på DR1 til efteråret.

Gode biroller i ’Arvingerne’ ’Arvingerne’, der også i tidligere sæsoner har gjort en god figur ved Robert-uddelingerne, som landets filmarbejdere står bag og har stemt om, gik bestemt heller ikke tomhændet fra festen, hvor i alt 30 priser blev uddelt til film, tv-serier og markante personer inden for dansk film og tv i det forgangne år.

Mikkel Boe Følsgaard fik prisen for ’Årets mandlige birolle i tv-serie’ for indsatsen som Emil i ’Arvingerne III’, mens Lene Maria Christensen leverede ’Årets kvindelige birolle i tv-serie’ for sin rolle som Solveig Grønnegaard i ’Arvingerne III’. Serien havde Maya Ilsøe som hovedforfatter, Heidi Maria Faisst som instruktør og Karoline Leth som producer.

Kun en enkelt af priserne i tv-serie-kategorien ved Robertfesten gik ikke til DR. ’Årets korte tv-serie’ blev TV 2’s julekalender ’Tinkas juleeventyr’ – produceret af Cosmo Film med Rasmus Kastberg som producer, Flemming Klem som hovedforfatter og Mogens Hagedorn som instruktør. I løbet af Robertuddelingen faldt der også en lang række priser af til film, som DR har været med til at støtte og medfinansiere. Det gælder ikke mindst Hlynur Pálmasons debutfilm ’Vinterbrødre’, der blev aftenens sejrherre med hele ni Robert’er.

Der var også en Robert for årets dokumentarfilm til den Oscar-nominerede ’De sidste mænd i Aleppo’ – og den ligeledes Oscar-nominerede ’The Square’ med Claes Bang i hovedrollen. Filmen fik en Robert for at være ’Årets ikke-amerikanske film’, og begge de to sidstnævnte film har DR også været med til at støtte.

Facebook
Twitter