(Foto: © Flemming Bo Jensen)

Trut, fløjt og trommeslag: 450 skolebørn fra Fyn og Sjælland indtog Koncertsalen sammen med DR Symfoniorkestret

Der blev truttet, fløjtet og sunget fra alle hjørner af Koncertsalen, da DR Symfoniorkestret tirsdag den 6. juni fik besøg af skolebørn fra seks forskellige kommuner på Fyn og Sjælland. Koncerten var arrangeret af DR Musikariet i samspil med det landsdækkende projekt OrkesterMester, der giver folkeskolebørn i hele Danmark mulighed for at spille sammen i orkester – og at møde professionelle, klassiske musikere.

 • Sådan ser det ud, når over 500 medvirkende spiller sammen i et kæmpe-orkester i Koncertsalen. På scenen sad skolebørnene side om side med DR Symfoniorkestrets musikere, mens resten af deltagerne var fordelt i grupper rundt om scenen. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  1 / 10
 • Vært ved den afsluttende koncert var Jannik Schow, som mange børn kender fra DR Ultra. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  2 / 10
 • På scenen sad skolebørnene tæt sammen med de professionelle musikere fra DR Symfoniorkestret. Her er det børn fra Hørsholm og Odense ved siden af orkestrets 1. solocellist Soo-Kyung Hong. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  3 / 10
 • Selvom man spiller cello, kan man også få tid til at klappe ind i mellem. Her er det børn fra Gribskov, der sidder mellem DR Symfoniorkestrets musikere. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  4 / 10
 • For at få plads til alle medvirkende måtte mange børn spille med fra balkoner og terrasser i den store sal. Basunisterne på forreste række er fra Hvidovre, mens trompetisterne bagved er fra Hørsholm. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  5 / 10
 • Mange lærere fra både folkeskoler og musik- og kulturskoler var taget med deres elever ind i DR Koncerthuset og spillede selv med i det store orkester. Klarinetgruppen på billedet er sammensat af elever og lærere fra Hvidovre, Egedal og Sorø. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  6 / 10
 • Der lød fløjtespil fra flere af balkonerne, hvor der bl.a. blev brugt en særlig fløjtemodel bygget til mindre børn. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  7 / 10
 • Man skal koncentrere sig, når man skal ramme de rigtige stave på marimbaen. Det gør børnene fra Gribskov, Egedal og Hørsholm her. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  8 / 10
 • Der blev ikke bare spillet, men også sunget, til OrkesterMesterFesten i DR Koncerthuset. Her kunne forældrene, der havde fået mulighed for at overvære koncerten, også synge med fra publikumspladserne. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  9 / 10
 • Dirigent Jesper Juul havde armene i vejret, og alle rejste sig – både på scenen og i publikum – da koncerten med de over 500 medvirkende var i mål. (Foto: © Flemming Bo Jensen)
  10 / 10