Tusindvis af lyttere bliver ramt når YouSee slukker for FM-signal

Fra den 31. januar begynder YouSee at slukke for FM-signalet, som de i dag sender ud gennem kabelstikket i mange danske hjem. DRs radiochef er ærgerlig over lukningen.

Det kan blive svært at høre radio fra den 31. januar, hvis man får radio ud af et kabel fra YouSee. Her er det vært Pelle Peter Jensen fra P3. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Der er god grund til snart at overveje, hvordan du vil høre radio i fremtiden, hvis du er en af de tusindvis af lyttere, der i dag hører radio via det FM-signal, som firmaet YouSee leverer ud gennem kabelstikket til tusindvis af danske hjem.

Fra den 31. januar i år begynder YouSee nemlig at slukke for signalet gennem kabelstikket. Det betyder med andre ord, at radioen bliver tavs, hvis man ikke selv gør noget. YouSee forklarer lukningen med, at man i stedet vil udnytte FM-signal-pladsen til at skabe hurtigere netforbindelser og bedre billedkvalitet på HD-kanaler på fjernsynet.

DRs radiochef Gustav Lützhøft er ikke glad for YouSees beslutning, som formentlig kommer til at berøre mindst 100.000 husstande over hele landet.

”Det er ærgerligt for dem, der bliver ramt af det. Jeg synes personligt, det er en undervurdering af radioens store betydning for danskerne, men det er en beslutning, som DR ikke har haft noget med at gøre. Slukningen af FM-signalet ud gennem kabelstikket vil blandt andet ramme en del ældre lyttere, som vi ved er nogle af dem, der flittigst hører radio via kabelstikket. Det vil også berøre flere af dem, der har gjort meget for at høre musikken fra radioen i høj kvalitet på for eksempel deres stereoanlæg,” siger Gustav Lützhøft.

I forbindelse med YouSees FM-slukning har firmaet oprettet et særligt site, hvor man forklarer lytterne, hvad de så kan gøre, og DRs radiochef opfordrer alle til at studere det nøje og overveje situationen før den 31. januar.

Af sitet fremgår det blandt andet, at man stadig vil kunne høre radio på disse måder, hvis man har YouSee som udbyder:

  • DAB-radio, hvor man kan modtage de fleste radiokanaler i god lydkvalitet

  • På sit tv, hvor man YouSee typisk har radiokanalerne liggende fra kanalplads 701 og frem

  • På apps - fra smart-tv, mobiltelefon eller PC kan man downloade forskellige radioapps (DRs radioapp for eksempel)

  • På stueantenne – via YouSees hjemmeside kan man gratis bestille en stueantenne

YouSees slukning af FM-signalet betyder ingenting for bilradioer.

Se YouSees video om FM-sluk her

Ifølge YouSee vil slukningen af signalet komme til at foregå over en periode, så alle bliver ikke nødvendigvis ramt samme dag.

Facebook
Twitter