TV Avisen opruster og flytter sendetidspunkt

Fra den 3. september sender DR1 den sene TV Avis klokken 21.30 mandag-torsdag. Seerne vil opleve en stærkere nyhedsudsendelse, der blandt andet er båret af mere faglighed.

 • Søren Bendixen, Niels Kvale, Ask Rostrup, Puk Damsgård, Kim Bildsøe Lassen, Tine Gøtzsche, Line Gertsen, Charlotte Beder, Mette Walsted, Peter Qvortrup Geisling og Claus Buhr. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • logo (Foto: DR © Type 1)
 • Her til aften blev det samlede hold af værter og korrespondenter præsenteret i DR Nyheder. Fra den 3. september kan seerne møde dem alle i TV Aviserne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Her til aften blev det samlede hold af værter og korrespondenter præsenteret i DR Nyheder. Fra den 3. september kan seerne møde dem alle i TV Aviserne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Her til aften blev det samlede hold af værter og korrespondenter præsenteret i DR Nyheder. Fra den 3. september kan seerne møde dem alle i TV Aviserne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Her til aften blev det samlede hold af værter og korrespondenter præsenteret i DR Nyheder. Fra den 3. september kan seerne møde dem alle i TV Aviserne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Vært på TV Avisen 21.30: Kim Bildsø (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Udlandskorrespondent - USA: Steffen Gram (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Udlandskorrespondent - Mellemøsten: Puk Damsgård (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Politisk korrespondent: Ask Rostrup (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Sundhedskorrespondent: Peter Qvortrup Geisling (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Udlandskorrespondent - EU: Mette Fugl (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Udlandskorrespondent - Europa: Niels Kvale (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Udlandskorrespondent - Storbritannien Jakob Illeborg (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Vært på TV Avisen 21.30: Lillian Gjerulf Kretz (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Økonomi- og Erhvervskorrespondent: Nina Munch-Perrin (Foto: DR © Type 1)
 • Graverkorrespondent: Line Gertsen (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Udlandskorrespondent - EU: Ole Ryborg (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Udlandskorrespondent - Asien: Søren Bendixen (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Global korrespondent: Steffen Kretz (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 20

Fra den 3. september sender DR1 den sene TV Avis klokken 21.30 mandag-torsdag. Seerne vil opleve en stærkere nyhedsudsendelse, der er båret af mere faglighed og mere karakter i selskab med et nyt hold af faste værter og korrespondenter.

I marts godkendte DRs bestyrelse en markant styrkelse af DRs hovedkanal. TV Aviserne er et centralt element i en kommende revitalisering af DR1's aftenflade, og de seneste måneder har fokus i DR Nyheder derfor været at udvikle TV Avisen.

”Vi styrker landets største nyhedsudsendelse journalistisk og fortællemæssigt. Målet er at tilbyde alle en TV Avis, der rydder op i nyhedsstrømmen med fokus på det vigtigste for samfundet og den enkelte” siger DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Mere politik, udland og økonomi

Konkret styrker DR nyhedsformidlingen på DR1 med mere politik, udland og økonomi, men seerne vil også opleve en større dækning af sundhed, nye tendenser og det moderne liv, hvor nye reportere vil blive tilknyttet. Som noget nyt får seerne også et nyhedsoverblik op mod klokken 20.00.

”En gang kunne vi groft sagt komme langt med at sætte billeder på avisernes bedste historier. I dag er der så vild en nyhedsstrøm, at der skal noget ekstra til, hvis folk skal synes, at det er tiden værd at bruge tid på TV Avisen. Jeg glæder mig til, at seerne skal opleve resultatet af den nye TV Avis, ” siger Naja Nielsen, der er chef for TV Avisen.

Kim Bildsøe Lassen – alle hverdage

For at understøtte den skærpede nyhedsdækning har DR udpeget et gennemgående værtshold, der skal være med til at give seeren en oplevelse af kontinuitet i nyhedsformidlingen. Kim Bildsøe Lassen er den primære vært i studiet alle hverdage, og når han ind imellem skal afløses, bliver det Lillian Gjerulf Kretz, der stadig kan opleves som fast vært på '21Søndag'.

”Den nye TV Avis skal give danskerne perspektiv på de nyheder, han eller hun har set, hørt eller diskuteret dagen igennem på arbejdet, i fodboldklubben eller ved middagsbordet.  Værternes rolle har en enorm betydning for, hvor godt seeren føler sig tilpas, og derfor har vi valgt, at man fremover kun skal forholde sig til få værter,” siger chef for TV Avisen Naja Nielsen.  

Engagerede korrespondenter i felten

DR Nyheder har som noget nyt udpeget korrespondenter, som seerne kommer til at møde, der hvor begivenheden udspiller sig. Blandt de nyudnævnte korrespondenter kan for eksempel nævnes Peter Qvortrup Geisling, der bliver sundhedskorrespondent, og Nina Munch-Perrin, der indtager stolen som økonomi- og erhvervskorrespondent. Fælles for alle korrespondenterne er, at de er eksperter inden for deres stofområder.

”Med den styrkede TV Avis klokken 21.30 er vi nu i mål med første etape af vores strategiske arbejde med det nye DR1. Om få uger bliver det fulgt op af en række nye programmer i aftenfladen på DR1. Fælles for programmerne er, at de på forskellig vis sætter vores værdier til debat,” siger mediedirektør Gitte Rabøl.

Nyhedsdøgnet på DR1

Fra den 3. september kommer nyhedsdøgnet til at se ud som nedenfor.

Hverdage

Kl. 18.30 med Tine Gøtzsche eller Klaus Bundgård Povlsen Kl.19.55 med Kim Bildsøe Lassen eller Lillian Gjerulf Kretz Kl. 21.30 med Kim Bildsøe Lassen eller Lillian Gjerulf Kretz

Weekend

Fredag kl. 21.00 med Kim Bildsøe Lassen eller Lillian Gjerulf Kretz Lørdag og søndag kl.18.30 med Charlotte Beder (ny vært på TV Avisen fra 1. oktober) Søndag kl. 21.00 21 Søndag fortsætter med Kim Bildsøe Lassen eller Lillian Gjerulf Kretz

*Vært på TV Avisen Mette Walsted Vestergaard er på barsel indtil 2013

Facebook
Twitter