’Tværs’ bliver en podcast – og tager ud i landet

’Tværs’ er fortsat den personlige historie, men fremover bliver programmet sendt på en ny måde. Hver søndag klokken 20.00 kan det hentes som podcast, og dele af den bliver sendt i ’Barometeret’ på P3.

Emil Nørlund, der gennem flere år har været vært på ’Tværs’ tager fremover mere ud i landet og møder unge. Foto: Bjarne Bergius Hermansen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

’Tværs’ har i en årrække sendt live på først P1 og senest P3 hver søndag aften med Emil Nørlund som vært. Men fra denne måned kan du i stedet lytte til Tværs på podcast – hvor som helst og når som helst, både via DRs app og andre podcast-platforme. Samtidig vil tre mindre indslag fra podcasten blive sendt i ’Barometeret’ på P3, der bliver sendt hver søndag fra klokken 20.03 til 23.00.

Tværs forlader studiet og tager ud i landet

Tværs er stadig den personlige historie, helt tæt på den person, det handler om, og på de oplevelser og de erfaringer, der bliver åbnet for. Men nu rykker Emil Nørlund ud af DR Byens studie for i stedet at drage ud i landet med sin båndoptager og møde de unge netop dér, hvor de er.

”Jeg glæder mig til at give slip på radiostudiet og møde de unge på deres hjemmebane, eller hvor det giver mening for dem og deres historie,” siger Emil Nørlund.

Den første Tværs-reportage, der kom i søndags, er med Jacob, som Emil møder på Høvelte Kaserne i Birkerød. Jacob er tidligere soldat og har været udstationeret i både Kosovo og i Afghanistan. Da han vender hjem, bliver han pludselig ramt af angstanfald og begynder at drikke for at dulme angsten. Han får stillet diagnosen PTSD posttraumatisk stress, men med hjælp fra en psykolog, lever han i dag med lidelsen og er begyndt at læse til lærer.

Ung forfatter med celebral parese

Og den næste handler det om Caspar Eric, der er en ung forfatter med celebral parese, som i daglig tale bliver kaldt spastikere.

Hele Caspers historie kan høres på podcast fra søndag klokken 20. Du kan finde programmet på tværs.dr.dk. Stiller du ind på ’Barometeret’ på P3, kan du lytte til tre udvalgte klip fra podcasten. De bliver sendt søndag klokken 20.30, 21.20 og 22.30.

På dr.dk/tvaers er der også fortsat masser af historier og gode råd at hente.

Facebook
Twitter