Udlandet vil have fat i DRs Snowden-dokumentar

Tyskland, Holland, Rusland og Frankrig er blandt de lande, der viser DRs dokumentar ’Snowdens store flugt’, og også Australien og Belgien er ved at købe. DR2 viser den igen på fredag.

For første gang fortæller Snowden i det eksklusive interview til DR den fascinerende historie om, hvordan han undgik at tilbringe resten af sit liv i et amerikansk fængsel. (Foto: Klaus Nedergaard- DR © Type 1)

Fredag aften klokken 21.30 på DR2 er der mulighed for at se eller gense dokumentaren ’Snowdons store flugt’, som DRs Poul-Erik Heilbuth og Klaus Nedergaard har tilrettelagt i tæt samarbejde med tyske NDR.

Men det er bestemt ikke kun de danske seere, der skal se historien om og interviewet med manden, der undslap USA’s efterretningstjeneste. Efter at DR1 sendte dokumentaren i sidste uge kan DR Salg melde om pæn interesse fra store dele af verden for at få lov til at vise programmet. I udsendelsen fortæller Edward Snowden blandt andet om sin flugt, og hvordan han undslap den amerikanske efterretningstjeneste, efter han udleverede sine mange afslørende dokumenter til pressen.

Australien er interesseret

”Der var ikke gået mange dage, fra DR havde sendt dokumentaren, til vi havde lavet en aftale med Holland, ligesom både australsk og belgisk fjernsyn også straks har vist interesse og er tæt på at købe,” siger Helene Aurø, der er souschef i DR Salg.

Derudover har ’Snowdens store flugt’ også udsigt til at skulle vises i Frankrig, Tyskland, Rusland, Norge, Sverige, Island og Finland, som har været med til at co-producere programmet sammen med DR og tyske NDR.

DR Salg planlægger også at tage dokumentaren med på kommende salgsmesser – blandt andet på den store tv-messe MIPTV i april i Cannes.

’Snowdens store flugt’ kan - udover på DR2 fredag aften - også ses på dr.dk/tv frem til den 12. februar.