Udskudt til juni: Sådan undgår du dit tv går i sort

Den 2. juni 2020 sker der ændringer i antennesignalet, hvor op mod 150.000 danskere kan miste tv-signalet. Se her, hvad det betyder for dig.

De fjernsynsinteresserede hunde er en del af den kampagne, Kulturministeriet kører om signalomlægningen. Du kan læse mere om det hele på www.sortsignal.dk. (Foto: Framegrab)

Hvis du i dag ser tv via antennesignal, går din skærm måske i sort den 2. juni 2020. Et bredt politisk flertal har nemlig vedtaget, at de højeste frekvenser i antennesignalet i stedet skal bruges til at give danskerne bedre mobilt bredbånd. Frekvensændringerne betyder, at vi den 2. juni overgår til en ny sendeteknologi, DVB-T2.

Risikoen for sort skærm gælder samtlige af tv’ets kanaler, hvis du ser tv via antenne.

Sådan ser du, om dit tv er påvirket:

  • Find kanal 88 på dit fjernsyn. Hvis du kan se teksten 'Det virker!' på kanal 88, er der ikke grund til at gøre yderligere

  • Hvis du slet ikke kan finde kanalplads 88, så foretag en kanalsøgning, og prøv igen

  • Hvis du ikke kan finde kanalplads 88, kan dit fjernsyn ikke modtage det nye signal

Sådan kan du løse det:

  • Du kan anskaffe et fjernsyn eller en 'tv-boks', der kan modtage de nye signaler (kaldet DVB-T2)

  • Du kan kontakte en udbyder, der tilbyder tv via antenne, kabel, satellit eller bredbånd.

Kulturministeriet har oprettet www.sortsignal.dk, hvor du kan du læse meget mere om signalomlægningen og få hjælp og vejledning.Du kan få personlig rådgivning på Kulturministeriets hotline - telefon 41 39 39 41 - alle

hverdage mellem klokken 12.00 og 15.00 – eller tal med din tv-forhandler.

Overgang udskudt på grund af COVID 19

Overgang til nyt antenne-tv-signal skulle være gennemført den 31. marts 2020. Den er nu udskudt til 2. juni 2020. Udskydelsen skyldes behovet for at give seere, der berøres af overgangen, bedre tid til at anskaffe og installere nyt tv-modtageudstyr, så ingen i den nuværende situation med COVID 19 risikerer at få sort skærm.