Ugens DR: ’De skjulte talenter’ er tilbage – fem år senere

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i uge 3 fra den 18.-24. januar 2021.

Hvordan er det gået de talentfulde, autistiske mennesker, som DR mødte for første gang for fem år siden i programserien ’De skjulte talenter’? Det er der mulighed for at se mere om de næste to mandage på DR1 klokken 21.25 og fra morgenstunden mandag på DRTV. Louise Wille her fortsætter med at imponere kollegerne på Novo Nordisk, så hun er blevet forfremmet siden. Foto: Morten Stæhr.

Mandag den 18. januar og tirsdag – De skjulte talenter – fem år senere:

Seerne mødte dem første gang for fem år siden. Nu vender DR tilbage for at se, hvordan det er gået med de talentfulde, autistiske mennesker fra ’De skjulte talenter’ i deres kamp for arbejde og anerkendelse. Louise fortsætter med at imponere kollegaerne med sine evner, så nu er hun blevet forfremmet. Selv har hun svært ved at se, at hun har udviklet sig. Den selvlærte tegner Nina er blevet kongelig hofleverandør, og er inviteret i audiensAmalienborg. Organisten Kristian, der har sublime evner ved tangenterne, har fået sin egen fanklub. Alligevel føler han sig ofte ensom. Nu får han hjælp af en god ven. Trine kan lægge puslespil i lyntempo og udfordrer hjerneforsker Troels Kjær i at lægge brikker på tid. Og så afslører en ny test, hvordan autistiske mennesker ser verden. Det er Michael Plejdrup, der har tilrettelagt programmet, som også kan ses tirsdag klokken 5.55 på DR1 samt på DRTV.

Mandag den 18. januar – De kvindelige symfonikere på P2:

Indrømmet - overskriften er lidt misvisende, for gennem tiden har det ikke været mange kvinder forundt at skrive symfonier. Man mente, at hvis kvinder overhovedet skulle komponere, så var det til kammeret. ’P2 Koncerten’ mandag fra klokken 19.20 er dedikeret til kvinder som skrev for orkester, fra Fanny Mendelssohn over svenske Helena Munktell og norske Signe Lund med nazisympatierne til engelske Ethel Smyth og polske Grazyna Bacewicz. Koncerten er med Sveriges Radios Symfoniorkester, der ledes af Cathrine Winnes. Vært på P2 er Mette Greiffenberg.

Tirsdag den 19. januar – VM-håndbold mellem Danmark og Argentina:

Argentina er modstanderen i de danske herrers sidste kamp i den indledende gruppe ved VM i håndbold i Egypten, og Tina Müller og Camilla Andersen varmer op til kampen fra studiet på Dokk1 i Aarhus med gæster og interviews. Det gør de fra tirsdag klokken 20.00 på DR1. Kampen vises fra klokken 20.30 med Frederik Lindved og Lars Krogh Jeppesen som kommentatorer. P3 sender også kampen direkte tirsdag aften.

Tirsdag den 19. januar – Dansk dokumentar om norske Marianne og Leonard Cohen:

Hun inspirerede Leonard Cohen til at skrive nogle af sine bedste sange. Norske Marianne Ihlen og Cohen møder hinanden på en græsk klippeø i starten af 1960'erne. De indleder et kærlighedsforhold omgærdet af mystik, som følger dem hele livet. Gennem gamle filmklip og interviews dykker den danske dokumentar ’Words of Love’, som DR2’s ’Dokumania’ viser tirsdag klokken 20.55 ned i den smukke og følsomme, men også tragiske kærlighedshistorie, der fik stor kunstnerisk betydning for Cohens musikkarriere.

Onsdag den 20. januar – Præsidentindsættelse fra USA på DR1, DR2 og P3:

Joe Biden indsættes som USA's 46. præsident ved en ceremoni i Washington D.C., og DR er med hele vejen fra onsdag klokken 16.00 på DR1 og DRTV, og fra klokken 18.30-21.00 tager DR2 så over. Johannes Langkilde og gæster kommenterer begivenhederne fra studiet, og DR's korrespondenter er klar med reaktioner og analyser fra USA. P3 sender også indsættelsen af Joe Biden. Her er det fra klokken 18.03 til 22.00, og her er Anna Lin og Andreas Kousholt værter.

Onsdag den 20. januar – Fra Hollywood til Det Hvide Hus:

På dagen for præsidentindsættelsen i USA har DR2 onsdag klokken 23.00 premiere på serien ’Reagan – Fra Hollywood til Det Hvide Hus’ om den tidligere præsident Ronald Reagan. Ronald og Nancy Reagan er et af USA's mest polariserende og magtfulde par nogensinde. Deres iscenesættelse af dem selv som den amerikanske drøm, er Hollywood værdig. Ægteparrets partnerskab og især Nancys betydelige indflydelse på sin mand og hans embede går over i historien. Serien bliver sendt over fire onsdage på DR2.

Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen har hovedrollerne i Thomas Vinterbergs film ’Kollektivet’, som DR1 viser torsdag klokken 22.00. Foto: Zentropa Entertainments 19. (Foto: Ola Kjelbye © Ola Kjelbye)

Torsdag den 21. januar – Thomas Vinterberg-filmen ’Kollektivet’ på DR1:

Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen har nogle af hovedrollerne i Thomas Vinterbergs prisvindende film ’Kollektivet’ fra 2016, som DR1 viser torsdag klokken 22.00. For akademikerparret Erik og Anna begynder det hele som en drøm. Sammen med datteren Freja etablerer de et kollektiv i Eriks store kasse af en villa i Hellerup. Med familien som fortællingens midtpunkt, inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det er venskab, kærlighed, familie og fællesskab under samme tag, indtil en jordrystende forelskelse sætter fællesskabet og kollektivet på den ultimative prøve. Filmen ’Kollektivet’ er et portræt af en hel generation – og samtidig en kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.

Torsdag den 21. januar – ’Debatten’ er retur:

Publikum er der intet af, men ellers er meget det samme, når Clement Kjersgaard torsdag fra klokken 20.00 er tilbage med ’Debatten’ på DR2 og klar til en ny vinter- og forårssæson. Som altid tager han og redaktionen fat på et aktuelt emne, der bliver debatteret af aftenens gæster.

Torsdag den 21. januar – Ny serie om ’Efterforskerne’:

Pludselig bliver Johannes fængslet. Mistænkt for voldtægt. Men hvorfor, når han er sort, og offeret siger, gerningsmanden er hvid? Forsvarsadvokat Luise Høj og tidligere statsadvokat Birgitte Vestberg efterforsker retssystemet, og opdager en lang række alvorlige fejl i den nye serie ’Efterforskerne’, som DR2 sender over seks torsdage – med start torsdag klokken 21.30.

Torsdag den 21. januar – Torsdagskoncert i miniformat:

Den danske verdenssanger Johan Reuter, som skulle have stået på scenen med DR Symfoniorkestret denne aften, synger et spændende liedprogram sammen med den fransk-cypriotiske sopran Sarah Aristidou og liedeksperten Jan Philip Schultze. På grund af restriktionerne kan der ikke være publikum i Koncertsalen, men koncerten kan høres direkte på P2 fra klokken 19.30.

Fredag den 22. januar – Nye værter er klar på ’Fællessang’:

’Fællessang - hver for sig’ er tilbage fredag klokken 20.00 på DR1 med to nye ansigter ved roret. Katrine Muff Enevoldsen har sat sig ved klaveret, mens Johannes Langkilde indtager værtsstolen og præsenterer en række af Danmarks dygtige kunstnere og spirende talenter. Læs mere om de nye værter her

Fredag den 22. januar og søndag – Stor dokumentar om Aretha Franklin:

I 1972 har souldronningen Aretha Franklin indspillet over 20 plader, modtaget fem grammyer og været øverst på hitlisten 11 gange i træk. Som noget nyt beslutter hun at indspille en plade i en baptistkirke i det sydlige Los Angeles, der dokumenteres af instruktør Sidney Pollack. Først 47 år efter blev filmen færdiggjort og afslører de usete og magiske optagelser af ’Amazing Grace’, der blev det mest solgte gospelalbum nogensinde. Du kan se dokumentaren fredag klokken 23.00 på DR2 – og igen klokken 12.35 søndag på samme kanal.

Lørdag den 23. januar – Temaaften om heste på DR2:

Hesten ændrede alt. Fra det øjeblik mennesker satte sig op på disse storslåede dyr, var vores verden formet af hestekræfter. Den canadiske antroplog, Niobe Thompson, guider lørdag klokken 20.00-22.30 i DR2’s temalørdag på en rejse gennem 11 lande og tre kontinenter med besøg i fjerntliggende overlevende hestekulturer. Han fortæller om hestens evolutionære udvikling fra sin lille skovboende forfar til den moderne hest og lader os møde de første mennesker, der tæmmede den. I dag er der heste overalt, hvor der er mennesker.

Søndag den 24. januar – Dyrenes kongerige – Kina:

Langt fra Kinas storbyer og blændende neonlys er en verden, hvor naturen kommer først. I landets 10 nye nationalparker beskyttes det unikke dyreliv og den betagende natur. Du kan tage med, når DR1 søndag klokken 19.00 udforsker en af parkerne, der ligger på Det Tibetanske Plateau. Her bor den yderst sjældne gyldne stumpnæseabe i træernes toppe, hvor de pludselige skift i vejret kan betyde liv eller død for en lille abeunge.

Søndag den 24. januar – Brødre går på museums-skattejagt:

På et hemmeligt sted i Helsingør skal Anders og Peter Lund Madsen som de første nogensinde på jagt efter gemte skatte blandt over 30.000 genstande på Danmarks Tekniske Museums magasin. Det skal de i DR1-programmet ’Skattejagt på museet’ søndag klokken 20.00 – og fra morgenstunden på DRTV. Jagten leder dem til banebrydende opfindelser og danskere, der ændrede verdenshistorien. Målet er at skabe en udstilling, og det er en udfordring, de bliver nødt til at få hjælp til.

Søndag den 24. januar – Gyldne stemmer fra the Met:

etropolitan Operaen i New York har sløjfet sæsonen på grund af corona. I stedet har operahuset dykket ned i sit enestående arkiv, og i ’P2 Koncerten søndag fra klokken 19.20 tilbyder man opera fra en stor periode i operahusets historie. I næsten 25 år var sopranen Leontyne Price The Mets førende primadonna, elsket og feteret af et stort og trofast publikum. Hun debuterede sensationelt i 1961 i Verdis ’Trubaduren’, og det er den debutforestilling, du kan høre i aften. De medvirkende er blandt andre Franco Corelli, Robert Merrill og Irene Dalis. Metropolitan Operaens Kor og Orkester bliver dirigeret af Fausto Cleva, og det er P2’s Mette Greiffenberg, der præsenterer koncerten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter