Ugens DR: DR1 har fulgt de nye, danske fodboldstjerner

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i uge 25 fra den 17.-23. juni 2019.

Mikkel Duelund er en af de spillere, vi kommer til at høre mere til – både i U21-landsholdets kampe på DR1 de næste uger og i serien ’Solgt til succes’, som DR1 viser to afsnit af i ugens løb – mandag klokken 20.00 og torsdag klokken 20.30. Foto: Doceye.

Mandag den 17. juni og torsdag – De nye danske fodboldstjerner

Selvom man har opnået den ultimative drengedrøm, spiller på landsholdet i fodbold og er blevet solgt for millioner til udenlandske klubber, kan man godt være usikker. Og det er de unge drenge på det danske U21-landshold, der denne sommer er blandt favoritterne til at vinde EM i fodbold. Overgangen fra Danmark til udlandet stiller store krav til spillerne, som kæmper med at tackle ensomheden, presset fra fans og kulturforskelle. DR har gennem tre måneder fulgt de største stjerner på det danske U21-landshold og tegner mandag klokken 20.00 et hudløst ærligt portræt af EM-holdets største profiler: Joakim Andersen, Kasper Dolberg, Rasmus Nissen og Mikkel Duelund. Torsdag klokken 20.30 sendes andet afsnit af serien på DR1. Da handler det om ”det at blive solgt”.

Mandag den 17. juni – Første danske kamp ved U21

De kommende danske landsholdsstjerner lægger ud med et brag af en kamp ved U21-slutrunden om europamesterskabet mandag klokken 21.00 på DR1. Modstanderen i første puljekamp er de forsvarende vindere af turnering fra Tyskland, som stiller op med etablerede stjerner fra Bundesligaen. U21-landstræner Niels Frederiksen råder imidlertid over et stærkt dansk kollektiv tilsat profiler som Robert Skov, Jacob Bruun Larsen og Joachim Andersen. Kommentatorer er Andreas Kraul og Lars Jacobsen.

Mandag den 17. juni og tirsdag – Satans familie på DR3

Det aarhusianske dødsmetalband BAEST ser sig selv som en lille familie. De forfølger drømmen om at blive fuldtidsmusikere og efterlader gravide kærester, børn og job for at tage på Europa-tour med polske Decapitated. DR3 følger ’Den satans familie’ i en ny serie i fire dele med start mandag klokken 22.55. De næste 18 dage skal de bo op og ned ad hinanden i en lille bus og sælge en masse merchandise for at undgå at tabe penge på turnéen. Kan de klare touren uden at blive uvenner og komme hjem med underskud, og hvordan får de familielivet til at hænge sammen med livet på landevejen? Programmet kan også ses tirsdag klokken 14.05 på DR3.

Tirsdag den 18. juni og onsdag – Gå din egen vej

Heidi er sygemeldt med stress, Helle sidder fast i sofaen, og Tanja har begyndende sukkersyge. Hver dag i tre måneder skal de nu gå en tur. Spørgsmålet er så, hvor stor betydning en daglig gåtur kan have for kroppen og deres mentale sundhed? Det ser Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand på i ’Sundhedsmagasinet’ på DR1 tirsdag klokken 21.55 – og igen onsdag klokken 7.00.

Tirsdag den 18. juni – Klatretur med livet som indsats

Alene, uden klatrereb, sikkerhedsline eller hjælp. Sådan vil verdens bedste soloklatrer Alex Honnold, som den første, bestige den berygtede klippevæg El Capitan. Det er en tur, hvor det mindste fejltrin kan koste ham livet. På DR2 tirsdag klokken 20.45 kan du se, hvordan han forbereder sig på den ultimative udfordring. Og få et unikt indblik i menneskets fysiske og mentale potentiale, når han begiver sig ud på den dødsensfarlige tur til toppen.

Tirsdag den 18. juni – Norsk film med Trine Dyrholm

Danske Trine Dyrholm er med i den norske film ’De usynlige’ fra 2008, som DR K viser i sin ’Natbio’ tirsdag klokken 22.00. Efter en fængselsdom for drab er Jan en fri mand. Han er en dygtig organist og ansættes i en kirke. Her møder han præsten Anna, som bor alene med sin søn. Jan forelsker sig i Anna. Han fortæller hende ikke om sin dom, men en dag indhentes han alligevel af sin fortid. Da læreren Agnes besøger kirken, genkender hun nemlig Jan som den mand, der som teenager blev dømt for drabet på hendes lille søn.

Onsdag den 19. juni – Mød godsejerne på DR K

Programmet ’Godsejerne - Den fædrene jord’, som DR K viser onsdag klokken 21.45, åbner døren ind til de danske godsejeres verden, i en film hvor tiden går og står stille på én gang. De gamle traditionsrige godsejerfamilier bevæger sig konstant i grænselandet mellem historie og modernitet, mellem forpligtelser og nødvendighed. I skarpt komponerede billeder, der minder om de malerier, der engang portrætterede samme samfundsgruppe, undersøger filmen denne relation, og dermed tiden selv. I filmen møder seerne blandt andre kammerherre Ulrich greve Holstein-Holsteinborg ved Holsteinborg Gods på Sydsjælland, kammerdame Anne Elizabeth Lütken ved Broholm Gods, greve Carl-Christian Ferdinand von Scheel-Plessen ved Saltø Gods og Sierhagen Gods, og komtesse Julie Maria Moltke-Huitfeldt ved Margreteholm Gods i Sverige. Filmen havde premiere ved filmfestivalen i Göteborg i år, og ved den anerkendte Moscow International Film Festival modtog den i april en pris for ’Artistic Excellence’.

Torsdag den 20. juni – Danmark spiller mod Østrig

Efter en stærk kvalifikation med masser af scorede mål er Danmark på papiret favorit mod Østrig i den anden puljekamp ved EM-slutrunden for U21-landshold, som bliver spillet i Italien. Østrigerne kommer med et fysisk betonet mandskab, som de danske talenter under ledelse af Niels Frederiksen skal bryde ned og besejre, hvis det skal blive til en plads i semifinalen blandt Europas kommende fodboldstjerner. DR1 viser kampen med optakt fra klokken 18.00 torsdag. Kommentatorerne er Andreas Kraul og Lars Jacobsen.

Torsdag den 20. juni – Sigtet for at redde liv

Danske Salam tager til Grækenland for at redde folk fra druknedøden, da flygtningekrisen rammer. Men en nat bliver han anholdt og sigtet for menneskesmugling. Bliver han dømt, risikerer han at tilbringe resten af sit liv i et græsk fængsel. I demokratiets fødeland skal Salams sag sætte kursen for den europæiske medmenneskeligheds fremtid. Er det virkelig en forbrydelse at redde liv, lyder spørgsmålet i programmet ’Sigtet for at redde liv’, som DR2 viser torsdag klokken 21.30.

Torsdag den 20. juni og søndag – P2 fejrer Offenbachs 200 år

Han var både en spøgefugl og en usædvanligt god komponist. Jacques Offenbach fornyede europæisk operaliv med sine vanvittige, vovede, satiriske og meget morsomme operetter. Torsdag aften fra klokken 19.20 til 22.30 fejrer P2 Offenbachs 200-års dag, og kanalen spiller noget af musikken, der fik hele Europa til at gispe af forargelse - og fryd. Du kan både høre nogle af de melodier, der gjorde Offenbach udødelig, høre historien om ham, høre om det særlige arbejde med operaen ’Hoffmanns eventyr’ og meget mere. Værter er Rie Koch og Jørgen Hansen. Programmet kan også høres søndag klokken 12.15 på P2.

Fredag den 21. juni og lørdag – DR Vokalensemblet er på pilgrimsrejse

DR Vokalensemblet tager sit koncertpublikum med påen enestående musikalsk pilgrimsrejse fredag og lørdag, hvor ensemblet og chefdirigent Marcus Creed udforsker de håb og drømme, som gennem tiden har forenet helgener og pilgrimme – med toner helt fra middelalderen og op til i dag. Koncerterne bliver holdt fredag klokken 19.30 i Trinitatis Kirke i København og lørdag klokken 16.00 i Vor Frue Kirke i Svendborg. P2 sender koncerten fredag direkte. Læs mere om koncerterne her

Fredag den 21. juni – Håbets Ø

Hvor længe skal man vente på sin egen fremtid? I den lille by Maniitsoq på Grønlands vestkyst tager mennesker livtag med deres egen skæbne, når det viser sig at de store internationale investeringer i samfundet udebliver. På Grønlands nationaldag, fredag, viser DR2 programmet fra Vestgrønland fredag klokken 21.55.

Fredag den 21. juni – Se eller gense ’En by i provinsen’

DR K viser sommeren over en rigtig klassiker fredag aften klokken 20.00, nemlig ’En by i provinsen’ fra 1977. Serien var skrevet af Leif Panduro og blandt de medvirkende var Jens Okking, Henning Moritzen og en lang række af landets mest populære skuespillere i øvrigt. Og så er der jo Danmarks muligvis bedste tv-intro af Fuzzy.

Lørdag den 22. juni og resten af måneden – Masser af European Games på DR2 og DRTV

European Games, som også kaldes det europæiske OL, holdes i år for anden gang. Det er i perioden 21. juni til 30. juni i Minsk i Hviderusland. En række danske atleter kæmper om medaljer, men også for at blive klar til den endelige kvalifikation til OL næste år i Tokyo i Japan. I løbet af de kommende 10 dage sender DR2 og DRTV en lang række af konkurrencerne – første gang lørdag klokken 8.00 på DR2.

Christine Feldthaus og Melvin Kakooza er værter i en ny programserie på DR2 om danske luksushoteller. Den starter lørdag klokken 21.00. Foto: DR Livsstil.

Lørdag den 22. juni – Gæsten og hesten

Kan livstilsekspert Christine Feldthaus få en orgasme af shiodara-behandling, og kan vandterapi få standupper Melvin Kakooza til at føle sig som en nyfødt baby? Det finder de ud af, når de udforsker luksus på Hotel Vejlefjord, som er Danmarks største spahotel. De to besøger fire danske luksushoteller på DR2 denne sommer – med start lørdag klokken 21.00. Den ene tjekker ind som gæst og den anden som arbejdshest. Gæsten nyder luksuslivet, og arbejdshesten følger en stram vagtplan fra tidlig morgen til sen aften for at levere den luksus, gæsterne forventer. Udover Hotel Vejlefjord besøger de senere Dragsholm Slot, Vejrø Resort og Hotel Nimb.

Lørdag den 22. juni – Lyden af 10’erne

Har du et godt øre til britisk musik, for eksempel britpop eller electronica fra Storbritannien, så tilbring lørdag eftermiddag mellem klokken 14.03 og 16.00 med ’Det Forenede Kongerige’ i ørerne på P6 Beat. Værterne Jonas Hansen og Jesper Odgaard tager dig med til musikscenen i Storbritannien og ind i den britiske musikhistorie, hvor der venter masser af fantastisk musik og historier om de legendariske bands. Lørdag gælder det ”lyden af 10’erne”.

Søndag den 23. juni – Så gælder det Serbien ved U21-EM

Søndag klokken 20.30 på DR1 gælder det den tredje og afgørende puljekamp ved EM for U21-landshold, når Robert Skov og de øvrige danske talenter i Trieste møder Serbien, der blandt andre råder over den hyperfarlige angriber Luka Jovic fra tyske Eintracht Frankfurt. Kun puljevinderen kan være sikker på at gå videre til semifinalen, mens der også er potentielle OL-pladser på spil. Kommentatorerne er Andreas Kraul og Lars Jacobsen.

Søndag den 23. juni – Bål i Dragør – på både DR1 og DR2

I Dragørs smukke omgivelser hylder DR1 og DR2 sankthansaftens fællesskab med masser af sommerens sange. Mathias Hammer, som mange kender fra ’Den klassiske musikquiz’, styrer musikslagets gang for fællessang og korsang. Og så er det naturligvis blevet tid til bål og båltale, som i år leveres af Nationalmuseets direktør Rane Willerslev. Bålet bliver vist på DR2 fra klokken 21.30, mens DR1 bringer optakten til aftenen fra klokken 20.00-20.30, hvorefter arrangementet ”skifter kanal”, fordi der er fodboldlandskamp på DR1.

Søndag den 23. juni – Rick Stein i Reykjavik

Den populære britiske kok, Rick Stein, giver gode tips til kulinariske weekender i byer rundt omkring i Europa. Søndag klokken 20.00 på DR K er han i den islandske hovedstad, der byder på et saftigt stegt lam, rugbrød bagt i vulkansk sand, hummersuppe og Ricks evige jagt på den perfekte torsk.

Facebook
Twitter