Ugens DR: DR1 ser på usunde stiletter og sneakers

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i uge 12 fra den 18.-24. marts 2019.

I denne uges ’Sundhedsmagasinet’ på DR1 tirsdag klokken 21.55 og onsdag klokken 7.00 handler det om fodtøjet, vi går i – og især stilletter og sneakers, der kan være en hård omgang for fødderne. Men hvad er så bedst, spørger værterne Peter Qvortrup Geisling og Nola Gaardmand. Foto: DR. (© Sundhedsmagasinet)

Mandag den 18. marts og tirsdag – Må vi låne din livmoder?

Danielle låner sin livmoder ud til Bjarke og Lars, og de tre rejser til USA for lovligt at købe æg og blive insemineret. Det er handlingen i DR1’s nye serie om rugemødre ’Må vi låne din livmoder’ med premiere mandag klokken 20.00. Bjarkes søster tilbyder også at være rugemor, og begge mænd kan blive fædre. Men ved Danielles scanning venter en overraskelse. Ninna er rugemor for hendes kusine og kusinens kæreste Mikkel. For at det kan foregå lovligt, hjemmeinseminerer Ninna sig med Mikkels sæd. Programmet kan også ses tirsdag klokken 8.15. Læs mere om programmerne her.

Mandag den 18. marts – Jeg svigter mine patienter:

Sygeplejerske Stine Arnhild og hendes kollegaer kæmper hver dag, for at redde liv og give danskerne den bedste sygehusbehandling. Men er de ved at tabe kampen? DR2 Dokumentar klokken 21.30 mandag sætter fokus på hospitalerne. Over hele landet advarer læger og sygeplejerske om, at forholdene på hospitalerne er farlige både for patienterne og de ansatte. En børnelæge fortæller: "Jeg er gået fra et sted, hvor jeg tidligere tænkte, hvad gør jeg, hvis jeg en dag er involveret i et barn, der dør, og hvor det måske også skyldes travlhed, til i dag at være et sted, hvor jeg har indstillet mig på at det kan være når det sker"

Mandag den 18. marts og tirsdag – Når livet nærmer sig en endestation:

Hvordan ser livet ud i Danmark, når man nærmer sig endestation? Det ser ’I Danmark er jeg født’ på på DR1 mandag klokken 20.45. 91-årige Egon vil have sex til han dør. Svend på 95 år forsøger at vinde Danmarksmesterskabet i styrkeløft. 110-årige Karla er Danmarks ældste og nyder sin daglige cerut i eget hjem. Serien ’I Danmark er jeg født’ er et unikt og underfundigt danmarksportræt, der følger en række danskere i deres første leveår og i den sidste tid. Programmet kan også ses tirsdag klokken 9.00 på DR1.

Mandag den 18. marts – Jeg svigter mine patienter:

Sygeplejerske Stine Arnhild og hendes kollegaer kæmper hver dag for at redde liv og give danskerne den bedste sygehusbehandling. Men er de ved at tabe kampen? ’DR2 Dokumentar’ mandag klokken 21.30 sætter fokus på hospitalerne. Over hele landet advarer læger og sygeplejerske om, at forholdene på hospitalerne er farlige både for patienterne og de ansatte.

Mandag den 18. marts og onsdag – Moody drikker sig ned:

Moody har et problem med alkohol. Hun kan ikke styre det. For en enkelt drink bliver altid til mange og med de uundgåelige tømmermænd følger både skam og et selvhad, hun ikke kan kontrollere. Og selv om Moody godt ved, hun ikke kan tåle at drikke, falder hun i igen og igen, fremgår det af DR3’s serie ’Moody drikker sig ned’, som starter mandag klokken 21.30 – og også kan ses på DRTV. Efter endnu en druktur med katastrofale følger flygter hun hjem til sine forældre og sætter sig et mål om at komme ud af alkoholens klør. Men Moody er også musiker og drømmer stort. Og musikbranchen er fuld af fristelser. Programmet kan også ses onsdag klokken 18.00 på DR3.

Mandag den 18. marts – Stort skal det være:

Symfoniorkestrene fra Aarhus og Aalborg er gået sammen om at opføre tre af musikhistoriens allerstørste værker - fysisk, historisk og intellektuelt. P2 sender koncerten med de to orkestre – optaget i Symfonisk Sal i Aarhus – mandag klokken 19.20 som ’P2 Koncerten’. Musikken er: Skjabin: Poème de l'extase, Ligeti: Atmospheres, Stravinskij: Le sacre du Printemps. Dirigent er Hans Graf, og vært på P2 er Klaus Møller Jørgensen.

Tirsdag den 19. marts – Norske Highasakite i Studie 2:

Der er udsigt til en pop-elektronisk himmelfart tirsdag klokken 20.00 i Studie 2 i DR Koncerthuset, hvor norske Highasakite giver koncert. Bandet bevæger sig på turné i Europa i den kommende tid, men DR Koncerthuset er det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleve dem. Læs mere om koncerten her.

Tirsdag den 19. marts og onsdag – ’Sundhedsmagasinet’ trækker i stiletterne:

Høje hæle og dårlige sneakers kan være en hård omgang for dine fødder. Det kan ligefrem ende med en operation. Så hvordan passer du på dine fødder, og hvilke sko er egentlig bedst? Det spørger Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand om i ’Sundhedsmagasinet’ på DR1 tirsdag klokken 21.55 og igen onsdag klokken 7.00.

Tirsdag den 19. marts – Alberte Winding er vild med bøger:

I ’Vild med bøger’ tirsdag klokken 22.00 på DR K får Flemming Møldrup besøg af Lotte Kirkeby, der i sin roman ’De nærmeste’ beskriver tre søskende, der mødes i deres barndomshjem efter forældrenes død. Sammen med Alberte Winding, der sidste år udgav ’Kastevind’, taler Møldrup og Kirkeby om erindring, barndom og familiestrukturer.

Onsdag den 20. marts – Dokumentarer og virkeligheden

Vi ser flere og flere dokumentarfilm, og de kan røre os og ændre vores holdninger. Men en dokumentarfilm viser ikke nødvendigvis ren og skær virkelighed. Mange dokumentarister iscenesætter og instruerer, ligesom instruktører gør i spillefilm. I kulturmagasinet ’Gejst’ på DR1 onsdag klokken 21.55 kan du komme med i klipperummet, når de sidste beslutninger træffes op mod en stor dokumentarpremiere. Vært er Maria Månson.

Onsdag den 20. marts – Kongelige brudekjoler på DR K:

En brudekjole symboliserer indgangen til et nyt liv. Den svenske dronning Silvia og prinsesserne Lilian, Victoria, Madeleine og Sofia, fortæller onsdag klokken 20.00 på DR K om deres egne brudekjoler. Desuden møder seerne modedesignerne Pär Engsheden og Ida Sjöstedt, der kan fortælle om hemmeligheden bag modeskabere som Dior, Valentino og Elizabeth Wondraks succes.

Torsdag den 21. marts og fredag – Ny serie om Arktisk Kommado på DR1:

En ung rypejæger er meldt savnet i Sydgrønland. Arktisk Kommando sender et Challenger-fly afsted for at deltage i eftersøgningen. Hvert år søger Arktisk Kommando stationsspecialister og nye ansatte i slædepatruljen Sirius. 57 aspiranter møder op i Frederikshavn. Et krævende udskilningsforløb går i gang og kun få af ansøgerne vil ende med at få opfyldt deres drøm: en udstationering i Nordøstgrønland. DR1 har torsdag klokken 20.45 premiere på en ny programserie om ’Arktisk Kommando’, som sendes de næste fire torsdage. Programmet kan også ses på DR1 fredag klokken 8.55 og på DRTV.

Torsdag den 21. marts og fredag – For og imod lavere integrationsydelse:

Integrationsydelsen er væsentligt lavere end andre ydelser til ledige. I ’Langt fra Borgen’ sætter vært Ask Rostrup udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre og Radikale Venstres Sofie Carsten Nielsen i arbejde og spørger, om det er rimeligt, at integrationsydelsen er sat ned. Det er klokken 21.55 torsdag på DR1 – og igen fredag klokken 7.00 på kanalen.

Frits Helmuth og Ghita Nørby har de bærende roller som Karl Aage og Regitze, når DR K fredag klokken 22.00 viser filmen ’Dansen om Regitze’ fra 1989. Foto: Nordisk Film. (© Nordisk Film)

Fredag den 22. marts og lørdag – Se eller gense Ghita Nørby og Frits Helmuth i ’Dansen om Regitze’:

Frits Helmuth og Ghita Nørby havde hovedrollerne i Kasper Rostrups film ’Dansen om Regitze’ fra 1989, og fredag klokken 22.00 er der mulighed for at se eller gense filmen på DR K. Det umage ægtepar Karl Aage og Regitze, der har haft mange gode, følelsesbevægede år sammen, inviterer til deres årlige havefest i kolonihavehuset. Under festen passerer parrets rige hverdagsliv revy for Karl Aage, deres oplevelser med venner og familie, børnenes opvækst og de fælles glæder og sorger. Men nu er Regitze syg, og Karl Aage står over for sit livs største udfordring. Ghita Nørby og Frits Helmuth modtog begge en Bodil for deres stærke samspil. Filmen kan også ses lørdag klokken 17.20 på DR K.

Fredag den 22. marts – Billy Ocean i DR Koncerthuset:

Den engelske hitmager Billy Ocean fylder sol, sommer og caribisk stemning ind i DR Koncertsalens rammer fredag aften klokken 20.00. Der er ingen tvivl om, at hits som ’When The Going Gets Tough’ og ’Caribbean Queen’ kommer på lydtapetet, for musikeren byder på sine allerstørste hits under titlen ’Best of Tour’. Læs mere om koncerten her.

Fredag den 22. marts – P2 stiller om til Carl Nielsen i Madrid:

P2 stiller fredag klokken 20.00 om til den spanske hovedstad, hvor kanalen sender direkte fra Teatro Monumental i Madrid, hvor Det spanske Radiosymfoniorkester spiller nordisk. Musikken er Bernstein: On the Waterfront, suite. Christian Lindberg: Behac Munroh, koncert for trompet, basun og orkester. Carl Nielsen: Symfoni nr. 5. Solisterne er Pacho Flórez, trompet, og Ximo Vicedo, basun. Det spanske Radiosymfoniorkester bliver dirigeret af Christian Lindberg.

Lørdag den 23. marts – Musikken fra ’Cirkus Summarum’ med DR Big Band:

Ramasjang-værterne Silja Okking og Kristian Gintberg og sangeren og saxofonisten Mads Mathias har en central rolle – sammen med DR Big Band, når der lørdag klokken 11.00, 13.00 og 15.00 er koncerter i Studie 2 med musikken fra ’Cirkus Summarum’-forestillingerne. Læs mere om koncerterne her.

Lørdag den 23. marts – DR1 viser ’All Inclusive’ af Hella Joof:

Bodil Jørgensen har en af hovedrollerne i Hella Joofs film ’All Inclusive’, som DR1 viser lørdag klokken 21.00. Kaotiske Ditte på 30 og storesøsteren, den alt for fornuftige Sigrid, tager til Malta med deres mor Lise for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise er lige inden flyafgang blevet forladt af pigernes far, og de to søstre er ikke helt enige om, hvordan de får deres ulykkelige mor op af kulkælderen igen. Som ferien skrider frem, udvikler den sig til et absurd trekantsdrama, hvor søstrene stædigt kæmper om Lises kærlighed og opmærksomhed - i et virvar af charter, jalousi, familiemønstre, løgne, disco og en fingerfærdig bartender, der hedder Antonio.

Lørdag den 23. marts – Naturfolkenes ekstreme evner:

DR2’s teamalørdag fra klokken 20.00 til 22.30 handler i denne uge om naturfolkenes ekstreme evner. Den australske eventyrer Todd Sampson prøver kræfter med nogle af de præstationer, der kræver allermest af kroppen – nemlig at overvinde smerte, skærpe sanserne og overleve kulde.

Lørdag den 23. marts – Stor dokumentar om ABBA:

Abba er en af Sveriges største eksportvarer og verdens største popgruppe. Med et salg på 400 millioner plader er gruppen kun overgået af The Beatles. De fire medlemmer bragede igennem med vindersangen ’Waterloo’ i Eurovision Song Contest i 1974 og derefter det ene hit efter hinanden som 'Dancing Queen', ’Fernando' og mange, mange flere. DR K viser lørdag klokken 21.40 en dokumentar om Agnetha, Anni-Frid, Björn og Benny.

Søndag den 24. marts – Sara Bro på DR2:

Søndag klokken 21.30 er der mulighed for at besøge Sara Bro i hendes nye talkshow, hvor hun selv siger, en spade er et andet udtryk for skovl, og hvor gæsterne taler om det, der er vigtigt, og tingene bliver sagt, som de er.

Søndag den 24. marts – Abdel er mellem fjender:

Danmarks første kvindelige imam Sherin Khankan og formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund var tætte barndomsvenner, men har ikke set hinanden siden. På DR2 søndag klokken 22.00 i programmet ’Abdel mellem fjender’ mødes de to profiler for første gang siden barndommen. I en ny programserie møder vært Abdel Aziz Mahmoud hver søndag kontroversielle danskere, der deler kongeriget.

Facebook
Twitter