Ugens DR: DR2 træder ind i de voksnes rækker

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i uge 16 fra den 19.-25. april 2021.

Foråret er også konfirmationssæson, og også DR2 ’træder ind i de voksnes rækker’. Ugens temalørdag på DR2 klokken 21.00 lørdag handler om konfirmationer og de mange måder, den kan holdes på. DR2 følger blandt andet tre vidt forskellige konfirmationer. DRTV viser selvfølgelig også udsendelsen fra lørdag. Foto: The Compound. (Foto: The Compound © Compound)

Mandag den 19. april og tirsdag Ny programserie følger ’Missing People’:

81-årige Ehlers fra Hjallerup er forsvundet. Han er begyndende dement og er gået hjemmefra uden spor. Både Ehlers' familie og politiet har ledt efter ham, men forgæves. ’Missing People’s indsatsteam mobiliserer et stort netværk af frivillige og stabler flere eftersøgninger på benene i den lille nordjyske by. Men selv de utrættelige ildsjæle fra foreningen må erkende, at det er en svær sag. Serien ’Forsvundet’, som DR1 og DRTV har premiere på mandag klokken henholdsvis 21.25 og 6.00, tegner et portræt af foreningen Missing People, der er drevet af at hjælpe pårørende, som står i deres livs sværeste situation. Tilrettelæggelse: Anders Aamand. Programmet kan også ses klokken 6.10 tirsdag på DR1. Læs mere om programserien her

Mandag den 19. april I murens skygge:

Den nye tyske serie ’Charité – I murens skygge’, som har premiere mandag klokken 21.30 på DR2 foregår i Østberlin, 1961. En uge inden Berlinmuren opføres, overflyttes den unge læge Ella Wendt til hospitalet Charité. Ella håber at arbejde med cancerforskning under den anerkendte professor Prokop, men hun bliver straks suget ind i hospitalets travle hverdag. Læger og sygeplejersker rejser til Vesttyskland i stort tal, så der er hårdt brug for alle kompetente hænder. Serien er i seks dele, og den bliver sendt de næste seks mandage, ligesom den kan ses på DRTV.

Mandag den 19. april og alle hverdage P2 ser på vand i musikken:

Mandag og alle hverdage i ugen ser P2-programmet ’Udsigten’ på vand fra klokken 16.05-18.00- Her kan du blive klogere, på hvad musikken har at sige om emnet. Du kan fylde din eftermiddag med godt selskab, overraskende historier og god musik, og værterne er Nina Ørum og Lasse Dan Hansen.

Tirsdag den 20. april Rædslernes børnehjem på skattely-ø:

I 2007 ryster en skandale den britiske ø Jersey. Omdrejningspunktet er det nedlagte børnehjem Haut de la Garenne, hvor tidligere beboere står frem med anklager om seksuelle overgreb og tortur. Men stærke kræfter forsøger at mørklægge sagen, indtil to bloggere slår sig sammen med tidligere politifolk og overlevende fra rædslernes hus for at tvinge øsamfundet til at konfrontere sin fortid. DR2’s ’Dokumania’ dykker tirsdag klokken 20.55 ned i den værste sag om børnemishandling i Storbritanniens historie.

Onsdag den 21. april– Mit liv som svindler:

Lars lever det fede liv på solkysten med pool og havudsigt. Det har han råd til, fordi han har svindlet flere mennesker, end han har tal på. Digitale svindlere som Lars får dig til at betale for ting, der ikke eksisterer. Og nogle af dem går bevidst efter sårbare mennesker. Programmet ’Kriminelt’ med Trine Maria Ilsøe handler onsdag klokken 21.25 om Lars. Programmet kan også ses på DRTV.

Onsdag den 21. april Nazi-Tysklands sidste dage:

Sult, frygt og en by i ruiner. I begyndelsen af 1945 tror tyskerne stadig, de vil vinde krigen. Hver dag er der bombeangreb, brande, der skal slukkes, og lig, der skal begraves. Men livet går videre, mens frontlinjerne rykker tættere på. Ved hjælp af arkivklip og vidneudsagn fra almindelige tyskere, tvangsarbejdere og de allierede styrker fortæller DR2 de næste tre onsdage historien om livet i Berlin i slutningen af Anden Verdenskrig. Serien, der er en tysk dokumentarserie, har premiere på DR2 onsdag klokken 20.05.

Onsdag den 21. april Firhændig koncert fra Aarhus:

’P2 Koncerten’ onsdag klokken 19.20 bliver sendt direkte fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Den indeholder et klaver + to pianister = firhændigt klaver. Ifølge P2 er det en genre, som få tager seriøst. Men det gør de to pianister, Martin Quist-Hansen og Søren Rastogi, som har gjort den til deres speciale. Du kan høre dem byde på Debussy Grieg, Brahms og Schubert i koncerten, som Klaus Møller-Jørgensen præsenterer.

Torsdag den 22. april Mobbernes nye skolegård:

Er du nervøs for, at dit barn bliver mobbet eller bliver en, der mobber? Det er Ulla Essendrop. Og derfor prøver hun at finde ud af, hvad hun kan gøre for at undgå, at det sker for hendes søn. Hun ser på det i serien ’Mit liv på nettet’, som DR1 sender klokken 21.25, og DRTV viser fra morgenstunden. Hun besøger også en gruppe børn på et julemærkehjem, der alle kender til den digitale mobning i deres hverdag. Gennem seks afsnit forsøger Ulla Essendrop at få svar på sine egne dilemmaer på sociale medier i serien.

Det handler om Burma (Myanmar), når Simon Reeve de næste to torsdage klokken 19.00 tager landet rundt på DR2. Foto: BBC. (© BBC)

Torsdag den 22. april– Myanmar rundt på DR2:

Burma (Myanmar) er et smukt, men uroligt land. Tidligere og nu igen styret af militæret, men som også undervejs har haft en demokratisk valgt regering - med den verdensberømte nobelpristager Aung San Suu Kyi som leder. Det var en regering, som i 2017 overraskede verden, da den begik forbrydelser mod landets etniske mindretal Rohingya-muslimerne. I en programserie fra BBC på DR2 undersøger Simon Reeve de næste to torsdage klokken 19.00 krisen, og han møder de skæbner, der er berørt af hadet mod dem.

Torsdag den 22. april Torsdagskoncert med Eschenbach:

Torsdagskoncerten bliver fortsat holdt uden publikum, men torsdag klokken 19.30 på P2 er der musik direkte fra Koncerthuset, hvor sopranen Christiane Karg og barytonen Peter Mattei synger arier af Mozart og Beethoven. Hør også DR Symfoniorkestret – dirigeret af Christoph Eschenbach - i veloplagte klassiske symfonier. Der er optakt på P2 fra klokken 19.20, og værten på kanalen er Mathias Hammer.

Fredag den 23. april– Historien om Aqua-hittet ’Barbie Girl’:

Aquas tyggegummi-pophit ’Barbie Girl’ virker måske ganske harmløs. Men faktisk skabte sangen så meget ballade, at den ligefrem havnede i retten. På DR2 fredag klokken 22.00 kan du få historien om gigahittet, der gjorde Aqua til Danmarks største musikeksportvare nogen sinde.

Fredag den 23. april Norsk komedieserie med ’Rekrutterne’:

En krigsliderlig våbengalning. En forkælet overklasseknægt. En kvindelig mandschauvinist med silikonebryster og jernnæve. Og en identitetsforvirret fyr fra Oslos indvandrerkvarter. Blomsten af Norges ungdom tropper op for at aftjene deres værnepligt i komedieserien ’Rekrutterne’, som bliver lagt på DRTV fredag fra klokken 6.00 - og det bliver ikke kedeligt. Serien har sat streamingrekord på norske NRK, hvor de første episoder er blevet set flere end tre millioner gange. Alle fire hovedpersoner bliver spillet af komikeren Herman Flesvig.

Lørdag den 24. april og søndag Finale i juniorernes bagedyst:

Lørdag klokken 20.00 er det tid til finalen i ’Den store bagedyst’ på DR1. De fire juniorfinalister skal både tænke kreativt og bruge al deres bageekspertise, når de skal bage kager, der snyder alle sanser og ligner noget helt andet end kage. I mesterværket bliver bageteltet fyldt med guld, glimmer og stjerner, og deltagerne skal vise alt, hvad de har lært. Der bliver kamp til stregen, når der til sidst skal kåres en vinder af ’Den store juniorbagedyst 2021’. Programmet kan selvfølgelig også ses på DRTV, ligesom det også vises på DR1 igen søndag klokken 17.45.

Lørdag den 24. april DR2 træder ind i de voksnes rækker:

Det er et vildt ræs at blive konfirmeret i 2021. Du skal være toplækker, blive kørt væk i en Ferrari, og festen skal helst ligne et minibryllup. I DR2’s temalørdag klokken 21.00 og på DRTV kan du møde ekstremerne i den moderne konfirmation. Fra den helt fattige, som er afhængig af hjælp fra velgørende organisationer, over den dybt kristne til den helt overdådige med gaver i 20.000 kroner-klassen og vild luksus.

Søndag den 25. april DR1 tager til Korsika:

Middelhavsklima og hvide strande. Det er sådan, Korsika er. Øen er den mest bjergrige ø i Middelhavet med over 1000 kilometers kystlinje og snedækkede tinder, og søndag klokken 19.00 tager DR1 seerne med til øen i et østrigsk naturprogram. I det barske landskab mellem sne og sand findes dyr, der ikke lever nogen andre steder – for eksempel ildsalamandere, mufloner, sorte enker og stribede delfiner. Du kan se dem alle i programmet.

Søndag den 25. april 10½ time fra Højskolesangbogen:

Der bliver sunget på tværs af hele Danmark, når DR2 søndag fra klokken 12.00 til 22.30 for 3. gang sender ’Live fra Højskolesangbogen’. Katrine Muff, Mathias Hammer og koret Vocal Line sørger for at sende fællessangen ud fra Sprogø i midten af Danmark. I løbet af dagen overtager kor i de fire danske ’verdenshjørner’ den musikalske højskolesangs-stafet. Ane Cortzen besøger Bornholms Højskole i Øst, hvor skolens elever synger for. Adam Holm er taget til Gedser Marinestation på Danmarks sydligste punkt, hvor Det Unge Vokalensemble, står for fællessangen. Tine Gøtzsche og Klitkoret sørger for at tonerne lyder fra nord, når DR2 sender fra Det Grå Fyrtårn i Skagen. Og Carsten Holm og vokalgruppen Vox 11, synger solen ned fra Danmarks vestligste kirke i Oksby ved Blåvandshuk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk