Ugens DR: DR3 har premiere på serie om ’Vrede piger’

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i uge 3 fra den 14.-20. januar 2019.

Fire piger på mellem 18 og 23 år har meldt sig til et kursus, hvor de skal lære at styre vreden. De kender ikke hinanden på forhånd, men har alle det til fælles, at de drømmer om et liv, der ikke er styret af deres ukontrollerede vredesudbrud. DR3 har fulgt dem og har premiere på serien ’Vrede piger’mandag klokken 21.30. Foto: Pineapple Entertainment ApS.

Mandag den 14. januar, tirsdag og fredag – Anders Fogh Rasmussen siger skål for Europa

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og vinentusiasten Morten Brink Iwersen tager de næste seks mandage klokken 21.30 på DR2 på et europæisk roadtrip igennem klassiske vindistrikter og politiske dilemmaer. Første stop er Tyskland, hvor der står skyldfølelse, terroir og riesling på menuen. Tilrettelæggelsen står Jacob Basbøll for. Programmet kan også ses tirsdag klokken 19.30 og fredag klokken 23.45.

Mandag den 14. januar og torsdag – Håndbold: Danmark-Saudi Arabien og Danmark-Norge

Danskerne er storfavoritter, når de løber på banen til den tredje gruppekamp ved årets VM med Saudi Arabien som modstander. Danmark har to gange tidligere mødt Saudi Arabien ved en VM-slutrunde, og begge gange er det blevet til storsejre mod en nation, der siden VM-debuten i 1997 blot har vundet tre af 40 gruppekampe. DR1 viser kampen mandag med udsendelsesstart klokken 19.55. Kommentatorer er Frederik Lindved og Lars Krogh Jeppesen. Det er de også torsdag klokken 19.45 på DR1, når Danmark møder Norge i den sidste kamp i den indledende runde.

Mandag den 14. januar – En kærlighedshistorie om Liv og Ingmar

Den norske instruktør og skuespillerinde Liv Ullman og den verdensberømte svenske instruktør Ingmar Bergman kendte hinanden gennem 42 år, heraf fem som ægtefolk, ligesom de lavede 12 film sammen. Dette 42 år lange forholds op- og nedture ses mandag klokken 22.10 på DR K gennem Liv Ullmans øjne, og det bliver fortalt gennem filmcitater, fotos, passager fra Liv Ullmans erindringer og ikke mindst Ingmars kærestebreve.

Mandag den 14. januar og torsdag – Vrede piger på DR3

Når Sille bliver vred, slår hun. Hun slår først, og hun slår hårdt! Nicole vender vreden indad, for hun vil hellere lade det gå ud over sig selv end andre. Pigerne møder hinanden for første gang i DR3’s nye serie ’Vrede piger’ mandag klokken 21.30, og det viser sig hurtigt, selvom de er vidt forskellige, at de har meget til fælles. Fire piger på mellem 18 og 23 år har meldt sig til et kursus, hvor de skal lære at styre vreden. De kender ikke hinanden på forhånd, men har alle det til fælles, at de drømmer om et liv, der ikke er styret af deres ukontrollerede vredesudbrud. Programmet kan også ses natten mellem torsdag og fredag klokken 00.10 på DR3.

Tirsdag den 15. januar – Fire timer om Karen Blixen på DR K

Der er udsigt til ikke mindre end fire timer om forfatteren Karen Blixen tirsdag fra klokken 20.00 til midnat på DR K. Aftenen starter med filmen ’Mit Afrika’ med Meryl Streep i hovedrollen som Karen Blixen. Bagefter fortæller nogle af de få tilbageværende danskere, som har mødt Blixen, om hende – det er blandt andre Ghita Nørby og Niels Birger Wamberg. Det program sendes klokken 22.35, inden aftenen slutter med en fransk dokumentar om Karen Blixen klokken 23.05.

Tirsdag den 15. januar og torsdag – Manu Sareen får egen manege på P1

’Manus Manege’ er et nyt program på P1, der tager fat i det moderne livs forsøg på at balancere familie, parforhold, børneopdragelse og karriere - helst uden alt for mange fald og knubs undervejs. Det er Manu Sareen, der er vært i programserien, som har premiere tirsdag klokken 10.03 og igen 20.03 samt torsdag klokken 5.03. Her taler han blandt andet om, hvordan vi bedst tackler det, når vi ramler ind i hverdagens udfordringer - uanset om det gælder skilsmisser, stress eller skrøbelige teenagere.

Tirsdag den 15. januar – Et liv i korsangens tjeneste

Komponisten, dirigenten og musikpædagogen John Høybye har igennem et langt liv været inspirationskilde for tusindvis af danske korsangere, der har sunget hans musik eller mødt ham som inspirerende korleder. Desuden har han med koret Tritonus spillet en vigtig rolle i musiklivet. John Høybye 80 års fødselsdag blev lørdag markeres med en koncert med DR’s børnekor, Sokkelund Sangkor og DiabolusKoret samt instrumentalister. Musikken er naturligvis af John Høybye, og dirigenterne var Susanne Wendt, Morten Schuldt-Jensen og John Høybye. Koncerten bliver sendt som ’P2 Koncerten’ tirsdag klokken 19.20.

Onsdag den 16. januar – Syng danske sange med DR Vokalensemblet

Du har mulighed for at komme og synge med, når DR Vokalensemblet onsdag klokken 17.00 inviterer til at synge danske sange sammen med de professionelle sangere. Det sker i DR Koncerthusets Studie 2, og syng med-arrangementet bliver holdt i anledning af DR Koncerthusets 10 års fødselsdag. Det er P2-vært Matthias Hammer, der er vært for koncerten. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 16. januar – Koreansk besøg i Koncerthuset

Korean Symphony Orchestra blev dannet i 1985 og siden da, har orkestret arbejdet på at udvikle den koreanske symfoniske musik. Orkestret optræder både i hjemlandet og internationalt og spiller imponerende 90 koncerter årligt. Én af dem holdes i Koncertsalen onsdag klokken 19.30, og der vil både være sydkoreanske værker og Carl Nielsen på programmet. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 16. januar – Se eller gense ’Elsker dig for evigt’

Onsdag klokken 20.00 er der mulighed for at se eller gense Susanne Biers dogmefilm ’Elsker dig for evigt’ fra 2002. Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas og Mads Mikkelsen har nogle af hovedrollerne i filmen, hvor Cecilie og Joachim er unge og forelskede - de skal giftes og har livet for sig. Men så går det galt, og pludselig er alting forandret. Det bliver det også for Marie og Niels, som begge er i slutningen af 30'erne og lever i et lykkeligt forhold med deres tre børn. Men deres ægteskab bliver sat på en hård prøve, da Niels forelsker sig lidenskabeligt i Cecilie. Spørgsmålet er, om Niels og Cecilie er parate til at opgive alt for deres kærlighed. Én ting er sikkert - ingenting kan blive som før.

Den ungarske pianist András Schiff er både solist og dirigent, når DR Symfoniorkestret torsdag og fredag markerer, at DR Koncerthuset fylder 10 år. Det sker med Brahms og Beethoven. Foto: DR.

Torsdag den 17. januar og fredag – Schiff og Kejserkoncerten fejrer 10-års-dag

DR Symfoniorkestret markerer 10-års jubilæet for DR Koncerthuset med to særlige koncerter torsdag og fredag klokken 19.30, hvor den verdensberømte, ungarske pianist Sir András Schiff kan opleves som bade dirigent og solist. Brahms’ lyriske 3. symfoni åbner koncerten, mens Schiff slutter af som klaversolist i Beethovens grandiose Kejserkoncert. Koncerten torsdag kan høres direkte på P2 med start fra klokken 19.20. Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 17. januar og fredag – Skal staten betale for at rydde op?

Forureninger som i Kærgård Klitplantage og Høfde 42 har eksisteret i årevis. Oprydningen er i gang, men skal staten sætte flere penge af, så det kan gå hurtigere? Ask Rostrup tager i ’Langt fra Borgen’ torsdag klokken 22.05 på DR1 SF's formand Pia Olsen Dyhr og Venstre Anni Mathiesen med til Kærgård Klitplantage, for at se hvad der bliver gjort for at rydde op. Programmet kan også ses fredag klokken 7.00 på DR1.

Torsdag den 17. januar – Olivers testamente

Da Oliver kommer hjem fra det psykiatriske hospital Skt. Hans, ser det hele godt ud, og Oliver begynder at planlægge sin fremtid med en drøm om at få kone og børn, fremgår det af en helt ny dansk dokumentar, som DR2 viser torsdag klokken 21.30. Han bestiller et samtalekøkken og begynder at bygge sin svinesti af en lejlighed om til den kæreste, han håber at finde på nettet. Men hans veninde Jessica er skeptisk over, om Oliver har en dobbeltdiagnose og drikker en kasse øl om dagen for at kunne klare sine psykiske problemer. Jessica har mange gange før hans indlæggelse fundet ham liggende på gulvet i en bunke tomme øldåser med masser af vrangforestillinger. Nu må Oliver ikke tage et skridt forkert, og sikkerhedsnettet er blevet sparet væk.

Fredag den 18. januar og lørdag – Så er der ’Lys over Europa’

Verden har netop kunnet markere, at det er 100 år siden, at Første Verdenskrig sluttede. Fredag og lørdag er der mulighed for at opleve euforien, håbet og optimismen, der gennemstrømmede Europa efter 1. Verdenskrigs afslutning. DR Vokalensemblet tager da koncertgængerne med på en musikalsk rejse til de nye nationer, som opstod med verdensfreden – fra Sibelius’ elskede Finland til blandt andet Kodálys Ungarn og Szymanowskys Polen. Fredag klokken 19.30 giver ensemblet koncert i Trinitatis Kirke i København, og lørdag klokken 15.00 er der koncert på Museet for Søfart i Helsingør. Koncerten fredag bliver sendt direkte på P2. Læs mere om koncerterne her

Lørdag den 19. januar – Skaldet frisør på DR1

Trine Dyrholm, Pierce Brosnan og Paprika Steen har hovedrollerne i filmen ’Den skaldede frisør’, som DR1 viser lørdag klokken 21.00. To meget forskellige familier mødes i en skøn gammel villa i Italien, midt i en idyllisk citronlund, med forventningen om at skulle deltage i et romantisk bryllup, planlagt til mindste detalje. Absolut intet går efter planen, og alligevel lykkes alting til sidst i filmen, som Susanne Bier instruerede.

Lørdag den 19. januar – En aften om store dyr og vilde bæster

Jo større dyr, jo mere sårbare. Biologen Patrick Aryee har sat sig for at finde det største dyr på hvert kontinent, på land eller i havet for at finde ud af, hvad størrelse i dyreverdenen betyder, hvad enten det er gråbjørne, komodovaraner, orangutanger, kæmpepandaer eller elefanter og giraffer. DR2 bruger lørdag klokken 20.00 til 22.30 en temalørdag på store dyr og vilde bæster.

Lørdag den 19. januar og søndag – P6 Beat rocker Koncerthuset – og radioen

P6 BEAT Rocker Koncerthuset en sidste gang lørdag. Der er totalt udsolgt for længst, men kanalen sender hele showet fra Koncerthuset. Du vil kunne høre alle de optrædendes livekoncerter, ligesom du kan møde P6 BEAT's værter og høre reportager med de optrædende kunstnere og publikum fra klokken 18.03 til midnat, hvor værterne er Louise Lolle og Jonas Hansen. På scenen er blandt mange andre Lydmor, Chinah, Peter Sommer, Sterling, Speaker Bite Me med flere. Klokken 16.03-19.03 søndag følger Jonas Hansen op med dagen derpå-radio på P6 Beat om arrangementet. Læs mere om koncertaftenen her

Lørdag den 19. januar og søndag – En aften med Nina og Frederik

I 1959 er de parret alle vil være. De er unge, smukke, rige og forelskede i hinanden. Og så har de succes langt udenfor Danmarks grænser. I januar 1972 er billedet et andet. Nina er blevet forladt af Frederik - og i flere døgn har hun været eftersøgt af de amerikanske myndigheder, fordi hendes elsker har lavet et kæmpe svindelnummer. På DR K kan du lørdag klokken 21.40 se historien om Nina van Pallandt, kvinden, der fortryllede verden, uden at få ret meget til gengæld. Inden da – klokken 20.00 – viser DR K det danske lystspil ’Verdens rigeste pige’ fra 1958 med netop Nina og Frederik van Pallandt i hovedrollerne. Dokumentaren kan også ses søndag klokken 18.40.

Søndag den 20. januar – Kraftidiot på DR3

Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskriptet, og Birgitte Hjort Sørensen og Jacob Oftebro er på rollelisten i den norske film ’Kraftidioten’, som DR3 viser søndag klokken 21.00. Nils passer sig selv. Han kører sneplov, er vellidt i det norske lokalsamfund og naturligvis ganske uforberedt, da hans søn dør af en overdosis. Første udvej for den desillusionerede far er at begå selvmord, men da han kommer på sporet af sønnens kriminelle omgangskreds, erstattes afmagten af en stærk lyst til retfærdighed. Resultatet er koldblodig hævn, og den sindrige Nils udviser et ualmindeligt flair for kunsten at dræbe, og inden længe er han i gang med at rydde op blandt den overraskende mængde af narkohandlere og gangstere i de norske fjelde.

Facebook
Twitter