Ugens DR: Hovsa! DRTV fortæller historien om ’Henning og dødsmissilet’

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i uge 8 fra den 22.-28. februar 2021.

6. september 1982. En mand trykker på nogle forkerte knapper, og det skal få fatale følger. Han er ombord på det danske krigsskib ’Peder Skram’ for at tjekke dets missilsystem, da et missil pludselig affyres og ikke kan kaldes tilbage. DR2+ på DRTV fortæller i fire afsnit om historien i programserien ’Henning og dødsmissilet’, som kan ses på DRTV fra tirsdag morgen klokken 6.00. Fra den 17. marts kan serien også ses på DR2. (Foto: Batlhazar Hetel © Metronome)

Mandag den 22. februar – Prinsessen fra Hollywood – Grace Kelly:

Hun var en af sin tids smukkeste kvinder, skuespillerinden Grace Kelly. En kvinde, som den dag i dag, stadig er et ikon. Hendes liv og karriere er veldokumenteret - lige fra hendes filmarbejde i Hollywood til ægteskabet med prins Rainier III af Monaco. Grace Kelly omkom i en bilulykke i 1982. I en fransk dokumentar, som DR2 viser mandag klokken 20.00, fortælles fyrstindens livshistorie af hendes familie og venner ledsaget af hidtil usete fotografier og film. Hvem var filmdivaen i virkeligheden?

Tirsdag den 23. februar – Ny programserie om Faber og DR Pigekoret:

DR1 har tirsdag klokken 20.30 premiere på en ny dansk dokumentarserie, der går bag om DR Pigekorets smukke blå kjoler og TV-smilet hos dirigenten Philip Faber. Kanalen har fulgt de 55 piger og deres dirigent gennem en sæson med medgang og modgang. De fleste kender Faber fra fællessang og Pigekoret fra nytårsaften, men hvad er det egentlig for et fællesskab, der gemmer sig bag det fine ydre? I serien filmer pigerne sig selv og hinanden, mens man følger deres store kamp for at få lov til at optræde med det, de brænder for. Første afsnit kan også ses på DRTV fra tirsdag morgen.

Tirsdag den 23. februar – Henning og dødsmissilet:

Hvordan kunne et missil med 100 kg sprængstof ved en fejl pludselig blive affyret fra krigsskibet Peder Skram? DRTV – og senere DR2 – viser beretningen om en af de største skandaler i dansk flådes historie. Det er en anspændt historie om ansvarsplacering, studehandler, og nogle ville endda sige, politisk cover up, fortalt af dem, der dengang var personligt involveret i sagen med det populære navn ’hovsa-missilet’. ’Henning og dødsmissilet’ har premiere på DRTV tirsdag klokken 6.00 og vises senere i marts på DR2.

Onsdag den 24. februar – Stalins berygtede Gulag-lejre:

I Gulag-lejrene hærger sygdom, sult og elendighed. Efter Oktoberrevolutionen i Rusland vil det nye bolsjevikregime skaffe sig af med deres politiske modstandere. Regimet idømmer kriminelle og politiske fjender tvangsarbejde i arbejdslejre, hvor de lever under umenneskeligt barske forhold. Da Stalin tager magten og udnævner sig selv til diktator i 1922, bliver lejrene et dødeligt våben i kampen mod socialisme. DR2 fortæller onsdag klokken 20.00 historien om dem i en fransk dokumentar.

Onsdag den 24. februar – De riges paradis for 2000 år siden:

For 2000 år siden var byen Baiae i Napolibugten et tilflugtsted for Roms rige og magtfulde elite. Her i datidens Las Vegas kunne de slappe af og undslippe det romerske samfunds snærende bånd og slå sig løs. Her var kæmpestore villaer, kunstfærdige spabade og løsslupne fester på flodpramme i bugten, indtil et vulkanudbrud satte hele byen under vand, hvor arkæologer nu er gået i gang med at kortlægge den glemte by. Du kan følge arbejdet i DR2-programmet om ’De riges paradis’ onsdag klokken 23.00.

Onsdag den 24. februar – Dansk og Darius fra Vangede Kirke:

’P2 Koncerten’ onsdag klokken 19.20 bliver sendt direkte fra Vangede Kirke ved København. Solofløjtenist i Los Angeles Chamber Orchestra Joachim Becerra Thomsen og tre musikalske venner er klar med en publikumsløs koncert med musik af Carl Nielsen, Finn Høffding, Vagn Holmboe og Darius Milhaud. De tre øvrige er Carl Julius Lefebvre Hansen, obo, Jonas Lyskjær Frølund, klarinet, Henrik Bo Hansen, klaver. Aftenens P2-vært er Anne Bro.

Torsdag den 25. februar – ’Hvad er planen’?:

Smittetallene falder, så hvornår åbner samfundet igen? Holder planen for vaccinerne, og hvad var det, der blev meldt ud, der åbner efter den 28. februar. ’Lægens Bord’ på DR1 torsdag klokken 21.25 giver som altid klare svar på dine spørgsmål. Værten er Peter Qvortrup Geisling.

Torsdag den 25. februar – Vejrmanden er tilbage på DR2:

Vejrmanden er af og til dukket op på DR2, og nu er han tilbage igen i seks satiriske programmer med start torsdag klokken 22.00 samt på DRTV. Jørgensen fylder 40, og han har høje forventninger til, hvordan hans kollegaer vil fejre ham. Sine egne planer for festlighederne er han dog noget hemmelighedsfuld omkring. Serien bliver sendt de næste seks torsdage.

Pilou Asbæk og Dar Salim har nogle af hovedrollerne i den danske film ’Krigen’ torsdag klokken 21.55 på DR1. (Foto: Per Arnesen)

Torsdag den 25. februar – Pilou Asbæk i ’Krigen’:

Pilou Asbæk har hovedrollen i den danske film ’Krigen’ fra 2015, som DR1 viser torsdag klokken 21.55. Kompagnichef Claus Michael Pedersen og hans mænd er udstationerede i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus' kone Maria at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban og for at redde sine mænd, træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse. Tuva Novotny, Søren Malling og Charlotte Munck medvirker også i filmen, som Tobias Lindholm har skrevet manuskript til og instrueret.

Fredag den 26. februar – Tysk film om urmager i nazitiden:

DR2 viser tysk film fredag klokken 20.00 – ’Urmageren’. Georg Elser monterer en tidsindstillet bombe bag Adolf Hitlers talerstol i ølhallen, hvor han skal holde tale. Desværre når Hitler at forlade ølhallen, inden bomben eksploderer. Det er den 8. november 1939. Elser bliver anholdt og torteret. I tankerne sendes han tilbage til nazismens første dage. Til tiden, hvor den bredte sig i hans hjemby som en sygdom - og til sin beslutning om at gribe til handling i håb om at stoppe den.

Lørdag den 27. februar – Så er det tid til MGP 2021:

Otte MGP-finalister og de festklædte værter Anna Lin og Jacob Riising er klar til at levere årets største musikfest fra studie 5 i DR Byen, når det er tid til MGP 2021, og i år starter det allerede klokken 19.00 på DR1 og DRTV. Alt er vendt på hovedet for at levere et show, der får smilene frem hjemme i stuerne, scenen til at ryste og publikum til at danse – også selv om der slet ikke kan være noget publikum i år. Læs mere om værterne her

Lørdag den 27. februar – Paprika Steen er vikaren:

Paprika Steen og Ulrich Thomsen har nogle af hovedrollerne, når DR1 lørdag klokken 21.00 viser Ole Bornedals film ’Vikaren’ fra 2007. Carl lever sit eget liv, isoleret fra verden. Men kun indtil klassen får ny vikar. Den kyniske og ubarmhjertige Ulla Harms falder som en hensynsløs bombe mellem børnene. Alt tyder nemlig på, at vikaren simpelthen ikke er af denne verden. Men hendes charme er uimodståelig, og snart vender forældrene deres mistanke mod børnene, hvis overdrevne fantasi naturligvis er belastet af alt for mange syge spil og alt for mange vanvittige film.

Lørdag den 27. februar – Svindel i klassisk musik:

Svindel er for det meste noget, vi forbinder med penge og økonomi. Men den klassiske musik gemmer på en række mysterier og svindelnumre, som vært Anders Christiansen forsøger at afsløre i programmet ’Klassiske mysterier’ på P2 lørdag klokkn 16.03. Programmet blander klassisk musik med undersøgende journalistik og true crime, når det for eksempel undersøges, om et musiknummer måske er skrevet af en helt andet end den komponist, der formelt lægger navn til det.

Lørdag den 27. februar – Det er bare en penis:

Diller, tap, lem eller pik. Mandens penis har mange navne. Den er et symbol på maskulinitet og er knyttet til magt, usikkerhed og nydelse. I DR2’s temalørdag fra klokken 20.00 fortæller mænd åbent om deres penis, og hvordan det føles at være en mand. Samtidig laver den britiske kunstner Ajamu X intime fotografier baseret på deres erfaringer. Undervejs taler de om sex, onani og erektioner - og om oplevelser med infertilitet, vold, seksuelt misbrug og homofobi. Hvorfor er penisser stadig tabu? I et videnskabeligt og underholdende tv-program undersøger filminstruktør Mikkel Munch Fals senere danskernes forhold til deres kønsorganer, og ’Rytteriet’ kører den også ind med penis med nogle af deres sange fra satireprogrammerne.

Søndag den 28. februar – DR1 besøger et paradis for insekter:

Vilde blomsterenge sprudler af liv. De er hjemsted for en tredjedel af alle blomstrende planter og understøtter et rigt dyreliv. Men det moderne landbrug truer denne dyrebare verden. I DR1-programmet ’Blomsterengen – et paradis for insekter’ søndag klokken 19.15 udforsker DR1 disse farverige habitater og spørger, hvorfor så mange forskellige dyr opretter deres hjem på et sted, der to gange om året ødelægges af maskiner?

Søndag den 28. februar – Sonater fra to verdener:

To mægtige violinsonater fra to forskellige verdener. Wienerklassikeren Beethoven præsenteres i ’DR2 Klassisk’ søndag klokken 19.00 på DR2 i en moderne fortolkning sammen med det 20. århundredes amerikanske avantgardekomponist, George Antheil. Patricia Kopatchinskaja, violin og Joonas Ahonen, klaver er solisterne i en coronatom DR Koncertsalen i februar 2021.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter