Ugens DR: ’Kontant’ afslører gammel kending af programmet

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i uge 48 fra den 23.-29. november 2020.

Jacob Kragelund tager fat på flere afsløringer i onsdagens ’Kontant’ på DR1 klokken 21.25. Her handler det om et VVS-firmaer, der igen og igen volder problemer eller ikke bliver færdig hos kunderne. Faktisk viser det sig, at den charmerende sælger er en gammel kending af ’Kontant’. (Foto: Jens Kolding)

Mandag den 23. november og tirsdag – I skjul for smitten:

Mens de fleste danskere må leve med mundbind og restriktioner i nattelivet, må andre gå i total isolation for coronasmitten. De særligt sårbare risikerer nemlig at dø, hvis de bliver ramt. Maise på 10 år og Julius på 15 befinder sig midt i farezonen på grund af deres kroniske sygdomme. DR følger mandag klokken 21.25 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV dem og deres familiers kamp for at overleve coronakrisen. Det er Nikolaj Venge, der har tilrettelagt, og programmet kan også ses tirsdag klokken 6.15 på DR1.

Mandag den 23. november – Tættere på lyden af Beethoven kommer du ikke:

Concerto Copenhagen har inviteret den sydafrikanske pianist Kristian Bezuidenhout til at genskabe stemningen fra en wienerkoncert med Beethoven. Klaveret er et fortepiano fra den tid, strygerbesætningen er intim, og repertoiret er som Beethoven selv ville have valgt det. Han spillede stort set kun Mozart, udover sine egne værker, og hvordan det lød kan du høre i ’P2 Koncerten’ mandag fra klokken 19.20 – præsenteret af Max Fage-Pedersen. Musikken er Mozart: Figaros Bryllup - ouverture. Mozart: Klavierkoncert nr. 22. Beethoven: Klavierkoncert nr. 3. Koncerten er en optagelse fra Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek den 21. november.

Tirsdag den 24. november – Martin tog sit eget liv som 16-årig:

Martin var kun 16 år gammel, da han tog sit eget liv på sin fars kontor, mens resten af familien var på vej hjem fra en tur til København. Daniel Rye besøger tirsdag klokken 21.00 på DR2 Martins forældre, Mai og Kim, for at prøve at forstå, hvordan de som forældre har lært at leve med både chokket, skylden og sorgen, der opstod, da Martin begik selvmord. Programmet kan også ses på DRTV, og det er en del af serien ’Ud af mørket’.

Onsdag den 25. november – Muldvarpen – nu også som radio:

Den førtidspensionerede kok, Ulrich Larsen infiltrerer den dansk-nordkoreanske venskabsforening. På en rejse til Nordkorea møder han den mystiske Alejandro Cao de Benós, præsidenten for den internationale nordkoreanske venskabsforening (KFA). Udsendelsen onsdag klokken 13.33 og igen 19.33 på P1 er et uddrag af podcastserien ’Muldvarpen’ og bygger på Mads Brüggers nye dokumentar, som også kunne ses på DR1 for nylig og stadig er at finde på DRTV. Podcasten ligger tilgængelig her

Onsdag den 25. november – Barbara Moleko to gange i Koncertsalen:

Der var lagt op til, at koncerten i DR Koncerthuset onsdag skulle være den hidtil største i sangerinden Barbara Molekos karriere med op imod 1800 publikummer. Det tillader coronareglerne som bekendt ikke, og når hun er der onsdag, er koncerten delt over i to med max. 500 i salen ad gangen. Barbara Moleko står på scenen både klokken 17.30 og klokken 20.00, hvor hun giver en lang række af de hits, hun er blevet kendt for de seneste år. Læs mere om koncerterne her

Onsdag den 25. november – Johan Reuter er på vinterrejse:

Tårer fryser til is, vinden suser, og forelskelsen brænder i Schuberts berømte sangcyklus ’Winterreise’. Den danske stjernebaryton Johan Reuter og pianisten Jan Philip Schulze drager gennem det mytiske vinterlandskab i DR Koncerthusets Studie 4 onsdag aften klokken 19.30. Jan Philip Schulze er Reuters faste pianist, og koncerten bliver også sendt direkte på P2. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 25. november og torsdag – ’Kontant’ ser på VVS – Vand, Varme og Svindel:

Flotte biler, charmerende sælger og gode tilbud til kunderne. På overfladen ser alt godt ud i VVS-firmaet, men så begynder problemerne. En kunde står på fjerde måned med et halvfærdigt badeværelse, en anden er endt med et hul i gulvet ned til underboen, og i en krybekælder på Amager afslører ’Kontant’ en ubehagelig hemmelighed, som husets ejer intet kender til. Jacob Kragelund forfølger onsdag klokken 21.25 på DR1 de mange sager, og det skal vise sig, at den charmerende sælger er en gammel kending af ’Kontant’. Programmet kan selvfølgelig også ses på DRTV, ligesom det kan ses på DR1 tidligt torsdag – nemlig klokken 6.15.

Onsdag den 25. november – Bliv ikke et forsuttet bolsje:

Gennem mere end 100 år har kvinder kæmpet for retten til at bestemme over deres egen krop. Kampen har handlet om abort og prævention, men det har også været vigtigt at sige højt at ikke bare mænd, men også kvinder er seksuelle væsener. Og så handler det om ikke at danse efter mandens pibe, men selv tage styringen. I programserien ’Fordi du er kvinde’ onsdag klokken 21.30 på DR2 – og fra morgenstunden på DRTV - tager Ulla Dahlerup, Louise Kjølsen og andre kvinder os gennem udviklingen, når det gælder kvinders seksualitet.

Torsdag den 26. november og fredag – Dramaer fra det 20. århundredes musik:

DR Symfoniorkestret præsenterer torsdag og fredag klokken 19.30 to kraftfulde værker sammen med gæstekunstnere i verdensklasse, nemligdirigenten Manfred Honeck og violinisten Augustin Hadelich. Det hele foregår i Koncertsalen i DR Byen, og på lydtapetet er Sibelius’ violinkoncert og Sjostakovitjs 5. symfoni. Koncerten torsdag bliver som altid sendt direkte på P2.

Torsdag den 26. november og fredag – Drabet på Bornholm:

I magasinet ’Kriminelt’ på DR1 torsdag klokken 21.25 handler det om et meget omtalt drab på Bornholm. I programmet er der mulighed for at komme tæt på forbryderen, offeret, advokaten, den psykisk syge kriminelle eller ham, der gerne vil lægge livet som kriminel bag sig. Samtidig er der mulighed for at blive klogere på politiets metoder, og på hvad der foregår bag retssalens lukkede døre sammen med retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og tidligere chef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen. Programmet kan også ses på DRTV samt på DR1 fredag morgen klokken 6.30.

Torsdag den 26. november – Signe Molde besøger danske abortmodstandere:

Der er ikke noget sjovere end at gøre grin med dem, man ikke forstår. Men hvad sker der egentlig, hvis man fortæller sine vittigheder til dem, man gør grin med? I sin nye programserie møder Signe Molde en række mennesker med stærke holdninger eller en markant livsstil for at undersøge, hvad de kan grine af sammen... og hvad de ikke kan. I andet afsnit, som sendes på DR2 torsdag klokken 21.00, møder Signe nogle af de 3000 danske abortmodstandere i foreningen Retten til Liv, der kæmper for at gøre abort ulovligt i Danmark. Men kan abortmodstanderne godt forstå, at nogle griner af lige netop den holdning i 2020?

Fredag den 27. november – Vi ringer – Anne Dorte Michelsen spiller:

Fredagene byder på masser af livemusik i radioen for øjeblikket, idet både P2, P3, P4, P5, P6 Beat og P8 Jazz hver fredag byder på livekoncerter fra DR Koncerthuset med kunstnere, der passer til hver enkelt af kanalerne. Fredag klokken 12.15 er det Anne Dorte Michelsen, der giver koncert på P5 i programmet ’Vi ringer, de spiller’ med Søren Rebbe som vært.

Lørdag den 28. november – Det bager op til finale:

Lørdag klokken 20.00 skal det sidste slag stå i bageteltet i ’Den store bagedyst’, for da er det tid til finalen. Det går løs med en dyst om at skabe den smukkeste, spejlblanke og flerfarvede glace, som kan leve op til den "wowfaktor", som dommerne ønsker. Det lykkes ikke lige godt for alle finalisterne. Den hemmelige udfordring kræver hele paletten af bageteknisk talent, og stor sans for præcist chokoladearbejde. Undervejs er der drama i teltet, som betyder ekstra - og uventede - udfordringer for én af deltagerne. Inden der kan kåres en vinder af ’Den store bagedyst 2020’, skal de tre finalister skabe personlige mesterværkskager med et musikalsk tema. Timm Vladimir er som altid vært.

Lørdag klokken 21.00 har DR1 premiere på den romanitiske cykelkomedieserie ’Hvor ligger Løkken?’ med Nikolaj Kopernikus og Lise Baastrup i nogle af hovedrollerne. Serien kan også ses på DRTV. (Foto: Jonas Berlin © DR Drama)

Lørdag den 28. november – DR1 spørger, hvor Løkken ligger:

Oliver Zahle har instrueret den romantiske cykelkomedieserie ’Hvor ligger Løkken?’, som DR1 har premiere på lørdag klokken 21.00. Serien er i fem dele, og blandt de medvirkende er Lise Baastrup, Nikolaj Kopernikus, Simon Bonde, Roberta Reichardt. Henrik er jaloux på Stephanies arbejde og ikke mindst hendes flirtende chef. Derfor planlægger han at fri til Stephanie på en kærestetur til Paris. Men da coronavirussen lukker Frankrig, foreslår Henriks datter, Louise, at de i stedet gøder deres forhold med en tur til Løkken og ser hendes nyåbnede kro. Henrik tager en spontan beslutning om, at det er jernheste, der skal føre forholdet mod nye vidder.

Lørdag den 28. november – Stor glutenfri bagedyst på DR2:

Hvedemel er bandlyst, når fire tidligere bagedystdeltagere kæmper om at vinde ’Den Store Glutenfri Bagedyst’ på DR2 lørdag klokken 21.00 i kanalens temalørdag. Men kan man overhovedet bage et lækkert og saftigt glutenfrit brød? Og kan en glutenfri kage leve op til dommernes høje forventninger? Du kan også blive klogere på, om glutenfri kost bare er et hysterisk modefænomen, eller om der reelt er noget om snakken, når gluten får skyld for alverdens ulykker. Det er Louise Sloth, der har tilrettelagt.

Lørdag den 28. november – Marie Key-hit kommer under behandling:

DR2 dykker ned i otte store danske hits og forsøger at finde ud af, hvorfor netop de sange er blevet allemandseje. Lørdag klokken 20.00 er aftenens hit i programmet ’Her er dit hit’ Marie Keys ’Uden Forsvar’. Du kan blandt andet få svar på, hvor Marie Key fik inspirationen til sangen fra, og hvordan det kan være at to spanske kunstnere har fået succes med sangen i Spanien.

Søndag den 29. november – Nu åbner det magiske juleværksted:

Hver søndag i advent klokken 15.00 åbner DR1 dørene til det magiske juleværksted med Timm Vladimir som vært. Her får hele familien inspiration til julehyggen, og der skal blandt andet julebages, juleknases, juleklippes, laves juledekorationer og hjemmelavede julegaverm, og alle i familien kan være med. Gæster lægger vejen forbi i værkstedet og når det hele er slut, er der klokken 15.55 afslutning med en dansk familiefilm – søndag gælder det filmen ’Skammerens datter’.

Søndag den 29. november – Du kan være med til at synge julen ind:

Du kan både se og syng med, når flere kor mødes i Koncertsalen søndag klokken 20.00 og synger et bredt udvalg af julens kendte sange. Repertoiret spænder vidt fra sangene, vi synger rundt om juletræet til salmer til julekalendersange. Udover korene optræder Anne Linnet også med sin nye julesang, ’Vi synger julen ind’. Årets værter er Mathias Hammer og Katrine Muff, som du måske kender fra sommerens DR1-program ’Fra skrål til skønsang’, hvor hun var sangcoach.

Søndag den 29. november – Hold julen med Trines mor:

Trines mor har efterhånden ikke hørt fra Trine længe, og julepynten hænger jo ikke sig selv op... Og hvis Trine er blevet vegetar, skal hun så have and, gris eller porre juleaften? Og hvorfor blander søster Winnie sig hele tiden? Ja, der er mange spørgsmål i DR2’s nye adventskalender ’Jul med Trines mor’, som har premiere søndag klokken 21.00. Blandt de medvirkende er Bodil Jørgensen, Lisbeth Wulff, Jarl Forsman og Ellen Hillingsø.

Facebook
Twitter