Ugens DR: Rockerbørn fortæller i ny DR2-serie

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i uge 38 fra 16.-22. september 2019.

Oliver er søn af eks-rockeren Brian Sandberg, og den første, der medvirker i DR2’s nye serie ’Min far er rocker’, som har premiere mandag klokken 22.00, og som sendes de kommende mandage. Transporten til Olivers skole på Frederiksberg foregik i en periode i kortege, med bevæbnede AK81’ere foran og bagved. Han har nu fået en studentereksamen – som den første i familien. (Foto: Philip Nussbaum Varlev © DR Historie, Tro og Perspektiv)

Mandag den 16. september – ’Chefen fra helvede’ om sexchikane:

På en lille arbejdsplads med kun chefen og hans nyansatte assistent, foregår der stærkt grænseoverskridende adfærd. Assistenten Simone fortæller i progammet ’Chefen fra helvede’ på DR2 mandag klokken 20.45 om eskalerende seksuel chikane som til sidst gør hende rigtig bange. I programmet bliver scener fra sagen opført som rollespil. Tre unge kvindelige forsøgspersoner, udsættes for chefen fra helvede, gennem en skuespiller. Og på egen krop og sind får de at føle, hvordan det har været at være ansat under den seksuelt chikanerende chef.

Mandag den 16. september og tirsdag – Min far er rocker:

Oliver er søn af eks-rockeren Brian Sandberg, også kendt som "jetset-rockeren". Olivers barndomserindringer er både fyldt med positive billeder af en kærlig far, der tog aktivt del i sønnens fodboldtræning og tilbød luksusrejser til eksotiske destinationer. Men han husker også en svær tid i skolen, hvor hans almindelige børneliv led under bandekrigen mellem Hells Angels og byens indvandrerbander. Transporten til hans skole på Frederiksberg foregik i den periode i kortege, med bevæbnede AK81’ere foran og bagved. Efter mange skoleskift oplevede Oliver et afgørende vendepunkt, da en særlig lærer, så bag om "rockerbarn-stemplet" og hjalp ham med at få styr på det faglige. Hun gav ham tillid til, at han faktisk kunne mere, end han selv troede, og Oliver endte, trods alle odds med at tage en studentereksamen - som den første i familien. Mandag klokken 22.00 fortæller han sin historie på DR2, og programmet vises også natten mellem tirsdag og onsdag klokken 00.35 på DR2. Serien fortsætter de kommende mandage.

Tirsdag den 17. september og onsdag – Øgendahl og Karen Michaëlis:

Hvordan kan en dansk forfatterinde, der har solgt millioner af bøger i Europa, være helt ukendt i Danmark i dag? Du kan se med, når Mick Øgendahl tirsdag klokken 20.30 går i fodsporene på forfatteren Karin Michaëlis fra opvæksten i 1870'ernes Randers til succesen som en af de mest læste forfattere i mellemkrigstidens Europa. Men hvorfor stjal hun som barn blomster på kirkegårde? Bandlyste nazisterne virkelig hendes bøger? Og gav hendes børnebøger om pigen Bibi Astrid Lindgren ideen til at skrive Pippi-bøgerne? Øgendahl gør sit bedste i forsøget på at blive klogere på de store danske forfattere, som han aldrig har fået læst. Programmet kan også ses tirsdag klokken 8.45 på DR1.

Tirsdag den 17. september og fredag – ’Dokumania’ om sexmogul:

Magtmisbrug, seksuelle krænkelser og voldtægt. Den amerikanske filmmogul Harvey Weinstein kom på alles læber i 2017, da han blev anklaget for at have begået sexchikane og overgreb på flere kvinder. I ’Dokumania’ tirsdag klokken 20.55 udforskes Weinstein-skandalen gennem førstehåndsberetninger fra tidligere kolleger og vidnesbyrd fra formodede ofre. Programmet kan også ses fredag klokken 23.30 på DR2.

Tirsdag den 17. september – Ars Nova i Aalborg:

Vokalensemblet Ars Nova besøger OpenDays Festival i Aalborg med et program med Missa Prolationem af den flamske mester Johannes Ockeghem. Messen væves sammen med nyere musik af Arvo Pärt, Howard Skempton, Caroline Shaw og John Frandsen. Koncerten bliver sendt som ’P2 Koncerten’ tirsdag klokken 19.20, og den er optaget i Vor Frue Kirke i Aalborg den 14. september.

Tirsdag den 17. september – Peter Lund Madsen møder ’Superhjerner’:

Anna Sofie er en af de mange danskere, der lider af søvnløshed. Hun har svært ved at falde i søvn og vågner flere gange om natten. Hjerneeksperten og tv-manden Peter Lund Madsen besøger Anna Sofie tirsdag klokken 22.00 på DR K for at finde ud af, hvorfor hun ikke kan sove, og hvordan hun bliver bedre til det. I serien ’Superhjerner’ møder han tre danskere, der har betalt prisen for at presse deres hjerne for hårdt. Hans budskab er klart: Husk at give hjernen nogle pauser.

Onsdag den 18. september – Islandske Helgi Jonsson synger i Koncerthuset:

Den islandske sanger og multiinstrumentalist Helgi Jonsson er aktuel med albummet ’Intelligentle’ og giver koncert i Studie 2 onsdag klokken 20.00. Her vil hans mangeårige musikalske samarbejdspartner – og hustru - Tina Dickow gøre ham selskab på scenen ved koncerten, der allerede er totalt udsolgt. Læs mere om koncerten her

DR K har onsdag klokken 20.45 premiere på en ny serie – ’Shop amok’, som blandt andet følger denne unge mand, der elsker mærketøj. (Foto: Framegrab. © Framgrab)

Onsdag den 18. september – DR K shopper amok:

Engang købte vi ting, fordi vi havde brug for dem - køleskabe, biler og cowboybukser. I dag køber vi ting, der giver os identitet og fortæller omverdenen, hvem vi er. I dag er unge storforbrugere af tøj fra kendte modehuse, hvis logoer er synonym med rigdom og luksus. I DR K’s serie ’Shop amok’, der har premiere onsdag klokken 20.45, følger man en ung mand, som elsker mærketøj. Han tilhører en gruppe unge forbrugere, der køber, bruger og videresælger det mest efterspurgte tøj.

Torsdag den 19. september – Særlig operaaften i DR Koncerthuset:

Torsdag aften klokken 19.30 er der en særlig chance for at opleve en af det 20. århundredes betydeligste operaer, den italienske komponist Luigi Dallapiccolas brændende intense ’Fangen’. Operaen opføres i en koncertversion ved ugens torsdagskoncert af DR Symfoniorkestret, stjernedirigenten Gianandrea Noseda og et internationalt solisthold. Som altid bliver Torsdagskoncerten sendt direkte på P2. Læs mere om koncerten her

Torsdag den 19. september og søndag – Børnene på Blågårds Plads:

Torsdag klokken 23.00 på DR2 har du mulighed for at komme helt tæt på de børn og unge, der vokser op i det berygtede, multikulturelle kvarter omkring Blågårds Plads i København. Instruktør Olivia Chamby-Rus har gennem tre år haft en unik adgang til områdets børn og indfanget livet, som det ser ud gennem deres øjne. Resultatet er en poetisk film om barndommen, overgangen til voksenlivet, og om at finde sin plads i verden. Programmet kan også ses søndag klokken 11.00 på kanalen.

Fredag den 20. september – Fredag med højdepunkter fra ’Aftenshowet’:

Som noget nyt giver ’Aftenshowet’ dig her i efteråret de bedste, de sjoveste, de mest rørende og afgørende øjeblikke fra ugens gæster og aktuelle historier, når programmets værter på skift samler nogle af de samtaler, debatter og historier, der gjorde særligt indtryk på dem i ugen der gik. Højdepunkterne bliver sendt fredage klokken 18.00 på DR1.

Fredag den 20. september – Dansk film med ’Idealisten’:

Fredag aften klokken 20.55 er der dansk film på DR K – nemlig filmen ’Idealisten’ af Christina Rosendahl fra 2015. Det er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radiojournalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men mødes af en mur af tavshed.

Fredag den 20. september – P6 Beat holder ’fezt’:

’Fezten’ er et musikprogram, der fanger stemningen af weekend og spiller sange til fredagsbaren hver dag fra klokken 17.05 til 19.00 på P6 Beat. Det er positiv upbeat musik, som et indie-disco med klubklassikere og tilsat mini-portrætter. Værten Niels Fez Pedersen kalder det selv lydsporet til en ’privatfezt’ med afstikkere til både køkkenet og soveværelset.

Lørdag den 21. september – ’Dræberne fra Nibe’ på DR3:

DR3 viser lørdag klokken 20.45 Ole Bornedals film ’Dræberne fra Nibe’ med Ulrich Thomsen, Lene Maria Christensen, Nicolas Bro, Mia Lyhne og Søren Malling på rollelisten. De to jyske håndværkere og uadskillelige venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber. Derfor leger de med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet deres koner, og det bliver starten på en absurd rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv ender øverst på en dødsliste.

Lørdag den 21. september – En aften med dyreunger på DR2:

DR2’s temalørdag handler i denne uge om dyreunger, og dem er der mange af i de to en halv time fra klokken 20.00-22.30. De første dage i en dyreunges liv er barske og livsfarlige. Fra den australske ødemark til Costa Ricas kyst følger biolog Patrick Aryee med helt tæt på, når dyrebørnene skal lære at overleve i den vilde natur. Han følger blandt andet dyrearternes enebørn og den enorme energi og tid, som forældrene ofrer for at lære deres unge at overleve. Fra elefanter, der først er helt selvstændige, når de er 12 år, til aber, der skal lære at svinge i lianerne.

Lørdag den 21. september – DR K viser forestilling fra Kronborg:

Casper Crump og Mads Knarreborg har hovedrollerne i forestillingen ’Richard den 3.’, som er blevet opført på Kronborg i Helsingør i sommer. Richard er anderledes. Det ved han kun alt for godt. Han har intet håb om at slippe ud af den kasse, de andres ord og blikke har spærret ham inde i. Han ser kun ét middel til at bryde fri og få den anerkendelse, han længes efter - nemlig kronen, rigets højeste magt. Derfor beslutter han sig for at blive skurk og rydde alle konkurrenter af vejen - én for én.

Søndag den 22. september – Ugen plus det løse med Huxi Bach:

Hver søndag i den kommende tid runder Huxi Bach skarpe, satiriske hjørner i ugen, du netop har kæmpet dig igennem. Han stikker kniven dybt ind et af de steder, hvor det gør rigtigt ondt, og kører en fjer henover der, hvor det kilder allermest. I det der fylder i medierne, og i det der fylder i dit hoved. Første program i denne omgang bliver sendt søndag klokken 21.00 på DR2.

Søndag den 22. september – Jim og Ghita tager på tur:

Ghita Nørby og Jim Lyngvild drager på roadtrip gennem Danmark de næste seks søndage på DR2 klokken 21.30. Sammen vil skuespilleren og designeren besøge hemmelige, glemte, nye og overraskende kulturperler i Danmark. Deres rejse starter i Nordjylland, hvor de blandt andet besøger Anne Justs Have i Hune og en bunker, som er omdannet til galleri. Turen bliver også starten på et venskab, som dog kræver, at Ghita Nørby må forklare Jim Lyngvild, både hvordan han skal klæ´ sig, og ikke mindst hvordan han skal opføre sig.

Søndag den 22. september – DR2 får nyt kulturmagasin:

DR2 har søndag klokken 22.00 premiere på sit nye, aktuelle kulturprogram. Ane Cortzen er vært, når sangskriver Annika Aakjær, filminstruktør Fenar Ahmad og kunsthistoriker Bente Scavenius diskuterer, hvad der er værd at bruge tiden på. De har oplevet Sylvester Stallone i actionfilmen ’Rambo 5’, fået lagt deres horoskop hos en astrolog og været på Arken og se ung, dansk politisk kunst i udstillingen ’Samfundsprognoser’.

Facebook
Twitter