Ugens DR: Rusland-Danmark-kampen bliver sendt direkte på DR

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i uge 25 fra den 21.-27. juni 2021.

Den tredje og afgørende EM-fodboldkamp for de danske fodboldherrer kan igen ses på DR1 og DRTV samt høres på P3 mandag aften. Josefine Høgh er atter klar i studiet, hvor hun varmer op fra klokken 20.00, og selve kampen kan ses fra klokken 21.00. Der skal (mindst) en dansk sejr til, for at Danmark ikke er færdig ved EM. Foto: Bjarne Bergius Hermansen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Mandag den 21. juni – Troels Gustavsen i Koncertsalen:

Sangeren Troels Gustavsen har rystet NOAH-kappen af sig, og han er trådt ind i en ny æra. Med udgangspunkt i en musikalsk genfødsel har han fundet ind til sin kerne som sangskriver og står mandag klokken 20.00 med fuldt band på scenen i Koncertsalen i DR Byen. Læs mere om koncerten her

Mandag den 21. juni – DR sender Danmark-Rusland-kampen:

Når Danmark mandag klokken 21.00 spiller den afgørende, indledende kamp ved EM-slutrunden i fodbold i Parken i København, får du rig mulighed for at følge med – både på DR1, DRTV og P3, der alle sender direkte. DR1 og DRTV varmer op fra klokken 20.00 med Josefine Høgh som vært. Her taler hun og eksperter også om kampen, når den er overstået igen. Danmark skal vinde for at have videre chancer i turneringen.

Mandag den 21. juni – Skolernes Sangdag på DR2:

Alle – ikke mindst skolerene kan synge med på gode gamle og sjove nye sange med Sija Okking, DR Børnekoret og skoler over hele landet, når det mandag klokken 10.30 er tid til ’Skolernes Sangdag’. Årets sange er ’Alt er godt’, ’Buster’, ’Dagen bli'r lang’, ’Jeg gik mig ud en sommerdag’, ’Jeg tror på dagen og jeg tror på dig’, ’Kom morgen’ og ’Troldkvindepakket’. De medvirkende er DR Børnekoret, Silja Okking, Susanne Wendt, Tira Skamby Madsen, Kristoffer Nybye, Philipp Broder Jørgensen, Gert Sørensen og Jakob Weber. Læs mere på www.skolernessangdag.dk

Tirsdag den 22. juni – Kom med til Gangesfloden og andre floder:

Land skiller, men vand samler, fordi det altid har været lettere at transportere mennesker og varer over vand end over land. Derfor har hav og floder altid haft en enorm betydning for den lokale økonomi, kultur og ikke mindst følelsen af at hænge sammen med verden. På DR2 tirsdag klokken 20.00 følger Simon Reeve den hellige flod Ganges fra dens kilde til dens udmunding i havet, og undersøger undervejs, hvordan Indiens økonomi har påvirket den religiøse kultur. Både mandag og onsdag klokken 20.00 tager han også DR2-seerne med til andre floder, nemlig henholdsvis Nilen og Yangtze-floden.

Onsdag den 23. juni – Så er der sankthans-fællessang:

Igen i år sender DR 1 sankthans-fællessang. DR1 sender direkte fra klokken 19.30 og de to værter, Johannes Langkilde og Katrine Muff, stiller traditionen tro om til dejlige steder i landet. Seerne kan blandt andet komme til Ærø, Samsø, Helsingør og til Silkeborg Højskole, hvorfra vi skal høre og synge en ægte højskole-klassiker. Der er lagt op til fællessang og hyggelig sankthansstemning i et smukt og sommerklædt Danmark, og bålet bliver senere på aftenen tændt på DR2 fra klokken 21.45, ligesom ’Midsommervisen’ lyder. Da sender DR1 nemlig fodbold mellem Portugal og Frankrig.

Onsdag den 23. juni – Koncert med den kommende chefdirigent:

Fra næste sæson hedder Odense Symfoniorkesters chefdirigent Pierre Bleuse. Aftenens P2-koncert med start klokken 19.20 er en slags snigpremiere, hvor den franske dirigent både har taget fransk og russisk musik med til det fynske orkester. Der bydes nemlig både på Stravinskij, Ravel og Mussorskij. Koncerten, der blev optaget den 4. juni i Carl Nielsen Salen i Odense, bliver præsenteret af Klaus Møller Jørgensen på P2.

Torsdag den 24. juni – ’Nak & Æd’ er tilbage ved start:

Jørgen og Nikolaj er tilbage på Kanaløen i Randers Fjord, hvor deres venskab startede for 11 år siden. Dengang fik de ikke ram på en and. Så nu prøver de en gang mere. Men meget vand er løbet gennem Randers Fjord siden dengang, fremgår det, når de torsdag klokken 20.00 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV er tilbage med en ny sæson. Spørgsmålet er nu, om det er til det bedre. Sikkert er det, at Randers Fjord byder på høj sol, ingen vind og sensommer, så ænderne er derfor svære at få på vingerne. Heldigvis får de to venner igen hjælp fra en lokal kending, så måske lykkedes det denne gang.

Torsdag den 24. juni – Syv ting, du skal vide inden du dør:

De fleste af os tror, at vi lever, til vi bliver 100, og vi lever, som om vi har masser af tid. Men hvad sker der, hvis du er tæt på at dø, mens du er alt for ung til at skulle herfra? Syv danskere har set døden i øjnene, men overlevet. Det har lært dem noget om, hvad der er det vigtigste i livet. DR2 hugger torsdag klokken 20.00 deres gode råd i sten: syv ting, du skal vide inden du dør.

Torsdag den 24. juni og fredag – En nordisk sommer med DR Vokalensemblet:

Strålende sollys, skyggefulde skove, blomstrende haver – og masser af sang. På to af årets lyseste aftener torsdag og fredag klokken 19.30 inviterer DR Vokalensemblet og den anerkendte svenske dirigent Sofi Jeannin i Trinitatis Kirke i København til et musikalsk møde med vores særlige nordiske sommer og dens tro ledsager: kærligheden. Læs mere om koncerterne her

Violinisten Anne-Sophie Mutter er solist sammen med DR Symfoniorkestret torsdag og fredag i Koncerthuseet, hvor P2 sender direkte fra, ligesom de også spiller i Aalborg lørdag. (Foto: Flickr)

Torsdag den 24. juni, fredag og lørdag – Nu kommer Mutter:

DR Symfoniorkestret afslutter koncertsæsonen med en Beethoven-fest, hvor superstjernen Anne-Sophie Mutter er solist i Beethovens bedste værker for violin to aftener under ledelse af chefdirigent Fabio Luisi. Koncerterne foregår torsdag og fredag klokken 19.30 i DR Koncerthuset, hvor det er muligt at høre dem på P2 direkte. Lørdag klokken 15.00 giver Mutter og DR Symfoniorkestret koncert i Musikkens Hus i Aalborg. Læs mere om koncerterne her

Fredag den 25. juni og søndag – Anne og Anders vender hjem igen:

Anne Hjernøe og Anders Agger rejser rundt i et Danmark, vi næsten har glemt de næste fire fredage klokken 20.00 på DR1 og DRTV. I autocamper med indbygget køkken og cykler bagpå, vil de vise hinanden de varme, endeløse somre fra barndommen - med længsel, lyde og smage. Første etape går fra Lolland-Falster til Fyn, og her møder de både en kærlighedshistorie, en onkel og Pernille Rosendahl. Programmet kan også ses søndag klokken 17.00 på DR1.

Fredag den 25. juni – Onkel Rejes fede sommerferie:

Det er sommer, og Onkel Reje og Brille har travlt med at lave ingenting i deres lille kolonihave sammen med drengen Krølle, Onkel Bum, Doktor Mogens, Mormor og de andre beboere i nabolaget. Det hele tager en uventet drejning, da Onkel Reje opdager, at han som den første mand nogensinde er blevet gravid og bliver sat til at føde i afsnit 12. Fredag klokken 6.00 har Ramasjang på DRTV premiere på to nye afsnit af ’Onkel Rejes fede sommerferie’, og i den kommende tid kommer der to nye afsnit hver fredag klokken 6.00.

Lørdag den 26. juni og søndag – De første ottendedelsfinaler på DR1:

Fredag går ottendedelsfinalerne i gang ved EM i fodbold for herrer. Deltagerne i kampene er endnu ukendte i skrivende stund, men DR1 sender kampene direkte. Den første af ottendedelsfinalerne kan ses klokken 18.00 fra Amsterdam med optakt fra klokken 17.30, mens den anden fra Wembley i London vises fredag klokken 21.00 på DR1 – med optakt fra klokken 20.00 på kanalen. Søndag viser DR1 endnu en ottendedelsfinale – nemlig klokken 21.00 med optakt fra klokken 20.00.

Lørdag den 26. juni – Videnskab og cocktails:

I den første udgave af ’Science & Cocktails’ lørdag aften i Koncertsalen tager Dan Zahavi dig på en rejse dybt ind i sindet og i din bevidsthed, med udgangspunkt i ældgammel buddhistisk tradition og helt frem til moderne neurovidenskab. Med på rejsen er Astrid Engberg, der bidrager til det musikalske landskab undervejs. Seancen starter klokken 19.15, og ’Science & Cocktails’ er mix af videnskabelige oplæg, musikalsk optræden og innovative cocktails. Læs mere om aftenen her

Søndag den 27. juni – Pigekor og strygekvartet går sammen:

DR Pigekoret går sammen med Den Danske Strygekvartet om en musikalsk fejring af fremtiden, håbet og sommeren. I en transformerende sommerkoncert bringer de to ensembler lyset og håbet tilbage med folkemusikalske fortolkninger af danske sange sat side om side med værker af Alfred Schnittke, J.S. Bach og Louise Alenius. Koncerten, som DR2 viser søndag klokken 20.00, er optaget i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsal – det, der engang var Radiohusets Koncertsal - den 6. juni 2021. Dirigenten er Phillip Faber, og koncerten kan også ses på DRTV fra morgenstunden søndag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk