Ugens DR: Så går DR i ’Selvsving’ igen

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i uge 51 fra den 17.-23. december 2018.

Satirepensionisterne fra ’Selvsving’ – Jens Korse, Oliver Zahle og Lars le Dous - kan ikke rigtig slippe faget, og de er tilbage med et nyt årsshow om 2018. De starter med at byde på det onsdag klokken 20.00 i Koncerthusets Studie 2, og derefter bliver det sendt på P1 mellem jul og nytår. (Foto: Signe Vilstrup)

Mandag den 17. december og onsdag – Anders Agger er ude med Mette Frederiksen:

I programmet ’Indefra’ kigger Anders Agger og seerne ind i en maskine, der står i tomgang - og bare venter på, at der bliver udskrevet valg. Mette Frederiksen og Socialdemokratiet er i fuld gang med valgforberedelserne. Udsendelsen er et øjebliksbillede af dansk politik, hvor alle fronter er i opløsning - og en egentlig opposition både til højre og venstre er ikke-eksisterende. Blokpolitikken er på vej ud, men hvad skal afløse den? Programmet bliver sendt mandag klokken 20.45 på DR2 – og igen onsdag kl. 18.30.

Mandag den 17. december og lørdag – Skjold og Isabel:

DR3 viser mandag klokken 20.20 en ærlig og rå dokumentar om den første kærlighed. Skjold og Isabel er hinandens første kærester, men nu har de slået op. Over en sommer i København følger DR3 deres break-up i en forvirrende tid, hvor de prøver at finde ud af, hvad de er, nu hvor de ikke længere er kærester. Programmet bliver også sendt lørdag klokken 19.05 på DR3.

Mandag den 17. december og hele ugen – Western-filmfestival på DR K:

Der er udsigt til masser af westernfilm på DR K hele ugen, hvor Per Juul Carlsen hver aften klokken 19.55 lægger op til DR K’s filmfestival i uge 52, hvorefter der er film med et bestemt tema. Mandag gælder det John Wayne, tirsdag Clint Eastwood, onsdag spaghettiwestern, torsdag westernklassikere, fredag westernmytens undergang, lørdag film om manden mod naturen og søndag John Wayne igen.

Mandag den 17. december – Messias fra Næstved:

Händels populære oratorium, ’Messias’, der oprindelig slet ikke var tænkt som julemusik, kan mandag klokken 19.20 høres i en slank udgave som ’P2 Koncerten’ med bare 12 sangere og lille orkester, nemlig Camerata Øresund under ledelse af Peter Spissky. Det er en optagelse fra Sct. Peders Kirke i Næstved 11. december. Vært på P2 er Celine Haastrup.

Mandag den 17. december og alle hverdage – So last Christmas:

Der står jul på den musikalske menu, når Kenneth K og Mikkel Bagger juler alle hverdage fra klokken 14.03-17.00 på P7 Mix – første gang mandag. Find terningerne frem og vær med i den radiofoniske pakkeleg og få historierne bag nogle af julens andre store julehits. Alt er, som det plejer at være - for det er jo.... So Last Christmas.

Tirsdag den 18. december – Dicte og Claus Hempler i fælles koncert:

Sangerinden Dicte og sangeren Claus Hempler slår igen pjalterne sammen, når de tirsdag klokken 20.00 giver koncert i Studie 2 i DR Byen. Med sig har de deres fælles album, ’Uppers’, som kom tidligere i år. De to har spillet sammen siden 2010, og de bakkes op af guitaristen Mika Vandborg.

Læs mere om koncerten her.

Tirsdag den 18. december – Begivenhedsrigt år i Kongehuset:

Det har været et begivenhedsrigt år i Kongehuset, hvor Kronprins Frederik fyldte 50 år, men det var også året, hvor Prins Henrik døde den 13. februar. Tine Gøtzsche, Kåre Quist og Stephanie Surrugue er værter på DR1 tirsdag klokken 20.00 i det halvanden time lange program.

Tirsdag den 18. december – Julemusik på hjernen:

Det er de samme julesange, vi hører år efter år. Men hvordan er det egentlig en sang, som ’Last Christmas’ påvirker os og fremkalder følelser, og hvad er opskriften på et godt julehit, der sætter sig på hjernen? Det spørger Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand om i ’Sundhedsmagasinet’ tirsdag klokken 21.55 på DR1.

Onsdag den 19. december – DR går i ’Selvsving’ igen:

Satire-pensionisterne ’Selvsving’ er – for én enkelt aftens skyld - hoppet ud af museums-montren på Morskabsmuseet og kravlet tilbage på scenen i Studie 2 i DR Koncerthuset. Og det er der en god grund til. For året 2018 har jo været et langt deprimerende dejá vu af tidligere år: De samme gamle dumheder begået af den samme slags tåbelige mennesker, mens de sædvanlige frelste fjolser råber højt og ikke finder sig i mere. Showet klokken 20.00 er samtidig en radiooptagelse, som kan høres på P1 mellem jul og nytår. Læs mere om showet her.

Adam og James Price laver julemad i Lauras køkken i Korsbæk på Bakken i ’Spise med Price’ onsdag klokken 20.45 på DR1. (© DR Samfundsliv)

Onsdag den 19. december – Jul i Lauras køkken:

I Korsbæk står julen for døren, og Adam og James Price fra ’Spise med Price’ har indtaget Lauras gamle køkken til årets store julefrokost. Menuen på DR1 onsdag klokken 20.45 passer perfekt til bankdirektørens hjem og står på julesild, sildesalat, ål i gelé, blodpølse, ribbensteg og selvfølgelig verdens bedste frikadeller. Du kan se med. når personerne bag de elskede figurer fra ’Matador’ Malene Schwartz, Kirsten Olesen, Ulla Henningsen og Per Pallesen gæster herskabets spisestue og indtager den store julefrokost fra Lauras køkken.

Onsdag den 19. december – DR3 følger Lars Løkkes ualmindelige hverdag:

Man ved, hvem Lars Løkke Rasmussen er. Det er ham, der har magten og ansvaret for hele Danmark. Men ved du egentligt, hvad han foretager sig, bag de lukkede døre på Borgen? DR3 giver dig onsdag klokken 21.30 et eksklusivt kig ind i statsministerens ualmindelige hverdag.

Torsdag den 20. december – Julegåsens hvide guld:

Den smager godt, men den varmer endnu bedre. Gåsedun er guld, og Søren Ryge fortæller på DR1 klokken 20.00 torsdag, hvordan man laver den fineste dyne af gåsedun, og også hvordan man gjorde det i gamle dage.

Torsdag den 20. december, fredag og lørdag – Kæmpe korværk i Koncerthuset:

Det bliver årets største korkoncert i Koncerthuset, når DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi torsdag, fredag og lørdag står i spidsen for Carl Orffs storværk ’Carmina Burana’ i Koncertsalen. Udover symfoniorkestret medvirker Københavns Drengekor og DR Koncertkoret, og koncerten torsdag klokken 19.30 bliver også sendt direkte på P2. Koncerten gentages fredag klokken 19.30 og lørdag klokken 15.00.

Torsdag den 20. december – Jul på Kastaniegården:

Juleforberedelserne er i fuld gang på Kastaniegården hos ’Bonderøven’. Theresas julegave i år er en dejspand af træ, som Frank og en ven laver med gammelt bødkerværktøj. Johan og Alma hjælper hinanden med foden til juletræet, og Theresa og Frank laver hybenlikør. Det gik ikke så godt sidste gang, så nu følger de opskriften på DR1 torsdag klokken 20.30.

Torsdag den 20. december – DR Vokalensemblet i Køge:

DR Vokalensemblet og dirigent Olof Boman inviterer torsdag klokken 19.30 til en stemningsfuld koncert i Køge Kirke, hvor julemusik fra den tidligste barok møder nye klange og kendte danske julesalmer. Publikum kan også høre uddrag fra DR Vokalensemblets prisvindende jule-CD med blokfløjtevirtuosen Michala Petri som solist.

Læs mere om koncerten her.

Fredag den 21. december – Superclasico med Anders W. Berthelsen og Paprika Steen:

Anders W. Berthelsen og Paprika Steen har hovedrollerne i den danske film ’Superclasico’ fra 2011, som DR2 viser fredag klokken 20.00. 40-årige Christians vinforretning er ved at gå fallit, og Christian har i det hele taget ikke styr på særlig meget. Hans kone Anna er skredet. Nu arbejder hun som succesrig fodboldagent og lever i sus og dus i Buenos Aires sammen med stjernespilleren Juan Diaz. En dag tager Christian en flyver til Buenos Aires med parrets 16-årige søn. Påskuddet er, at de skal skrive skilsmissepapirerne under sammen, men sandheden er, at han vil forsøge at vinde Anna tilbage.

Fredag den 21. december – Jul med Det Kongelige Kapel:

’P2 Koncerten’ bliver fredag klokken 20.00 sendt direkte fra Operaen i København, hvor Det Kongelige Kapel med sopranen Renate Ekerhovd byder indenfor til en koncert med et varieret juleprogram med sjældent opførte værker og kendte klassikere. Der er blandt andet musik af Tavener, Charpentier, Händel, Fauré, Vaughan Williams, Sibelius og Respighi. Dirigenten er Robert Houssart.

Lørdag den 22. december – DR’s Store Juleshow er klar:

Det er atter blevet tid til ’DR's Store Juleshow’. Jacob Riising og Stephania Potalivo er værter og sammen med DR Symfoniorkestret står de to i spidsen for en gaveregn af musikalske pakker. Det populære julehit ’Let Love Be Love’ har 20-års jubilæum, og det fejrer man lørdag klokken 20.30 med at samle det originale hold bag hittet - også Remee. Birthe Kjær vil glæde seerne med klassikere som ’Julemanden kommer til byen’ og ’Bjældeklang’ - og Jesper Binzer fra DAD spiller sin helt nye julesang. Hør ham og mange, mange flere fra Koncertsalen i DR Byen.

Lørdag den 22. december – DR2 holder slikaften:

Da Malaco ændrede på opskriften på lakridskonfekt, brød helvede løs på Facebook. Og da de fjernede Japanstangen fra hylderne, blev det endnu værre. De danske slikspisere er konservative - og de er mange. I løbet af de sidste 60 år er danskernes slikforbrug firedoblet. Vi er nogen af dem i verden, der spiser mest slik. I løbet af lørdagens slikaften på DR2 fra klokken 19.50-22.30 finder seerne ud af, hvorfor vi danskere spiser så meget slik, og hvad det egentlig er lavet af. Det er noget med svinehud og lus. Det lyder ulækkert, men det smager jo vidunderligt.

Lørdag den 22. december og søndag – Knas og quiz igen:

Igen i år er der quiz, julehygge og masser af løgnehistorier på P4 lige op til jul i klassikeren ’Knas & Quiz’, som P4 sender lørdag og søndag klokken 18.03 til 21.00. Du kan ikke stole på ret meget af det, du hører, men du kan til gengæld vinde masser af præmier og få godt selskab til de sidste juleforberedelser. Kasper Harboe, Lotte Friis og Gry Mathiesen drejer på lykkehjulet og inviterer indenfor.

Søndag den 23. december – ’Hammerslag julespecial’:

Lillejuleaften byder ’Hammerslag’ på sol, varme og charme, når programmet klokken 20.00 på DR1 tager på en Tour de Sydfrankrig, som begynder i baglandet til den franske riviera. Her starter man med et hus, hvor selveste Brigitte Bardot har hængt ud ved poolen. Seerne skal også se en lejlighed i Antibes, der har udsigt til byens berømte marina, som har yachts til flere milliarder kroner liggende. Hold Øst og Vest skal også gætte, hvad et dansk ægtepar har givet for deres private ferieparadis i Provence, og så venter der den dyreste bolig nogensinde i ’Hammerslag’s historie i Cannes. Det er en bolig, der er så luksuriøs, at den bliver lejet ud til arabiske prinser og berømtheder.

Søndag den 23. december – Kæmpestort lillejuleaftenshow:

Igen i år inviterer Rasmus Botoft vennerne fra DR2 til juleklip og hygge i et kæmpestort lillejuleaften-show på DR2 søndag klokken 20.00. Anders Agger, Martin Buch, Christine Feldthaus og mange flere fortæller sjove, personlige julehistorier og stikker næsen dybt ned i DR2's store satirearkiv med ’Madrilaftalen’, ’Rytteriet’, ’Drengene fra Angora’ og mange, mange andre.

Søndag den 23. december – Jørgensens jul – en vejrværts bekendelser:

I en hudløst ærlig serie kommer vi helt tæt på den tidligere vejrvært Anders Jørgensen. Jørgensen er arbejdsløs og kæmper med et voksende problem: Kleptomani. Men drømmen om at vende tilbage som tv-vært lever stadig, og via Peter Tanev får han kontakt til en manager, som lover at skaffe ham et job inden jul. Sideløbende får Jørgensen arrangeret en romantisk date med skolelæreren Katrine. ’Jørgensens Jul’ er i to programmer, der sendes henholdsvis klokken 22.00 og 23.05 lillejuleaften.

Søndag den 23. december – Jul med Concerto Copenhagen:

Den belgiske sopran og barokspecialist Sophie Junker er i centrum i ’P2 Koncerten’ lillejuleaften klokken 19.20, når Concerto Copenhagen fejrer julen med barokjulemusik af Stradella, Scarlatti, Böddeker, Pachelbel, Bernard, Corelli og Händel, hvis Gloria for virtuos sopransolo og orkester først dukkede frem 2001, men som Händel formentlig komponerede, da han var midt i tyverne og lige var flyttet til Italien. Musikalsk ledelse: Lars Ulrik Mortensen. Vært på P2 er Max Fage-Pedersen.

Facebook
Twitter