Ugens DR: Tine Bryld Prisen uddeles direkte P3

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i uge 43 fra den 19.-25. oktober 2020.

Onsdag aften klokken 20.03 bliver Danmarks store socialpris, Tine Bryld Prisen, uddelt på Lille Vega i København, og P3 sender direkte fra begivenheden, hvor der også er livemusik med Jacob Bellens og Mekdes. Gennem næsten 36 år gav socialrådgiver Tine Bryld gode råd til unge i ’Tværs’ på DR’s radiokanaler – senest netop P3. Hun døde i 2011, 71 år gammel. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Mandag den 19. oktober – Alpebyen, der lukkede Danmark:

Hundredvis af danske skiturister tog i marts coronavirus med til Danmark fra skisportsstedet Ischgl. I flere dage blev de afvist i sundhedssystemet - på trods af, at danske sundhedsmyndigheder på det tidspunkt var advaret om, at der var smitte i Ischgl. I fem dage i marts havde Danmark muligheden for at følge advarslen og opspore smitten, men i stedet spredte Ischgl-smitten sig hurtigt og blev en væsentlig årsag til, at Danmark lukkede ned. Det fremgår af dokumentaren ’Alpebyen, der lukkede Danmark’, som DR1 har premiere på mandag klokken 21.25, og som også kan ses på DRTV. Det er Marlene Eyde, der har tilrettelagt den.

Mandag den 19. oktober – Fra realitystjerne til præsident:

Donald Trump blev præsident stik mod alle forventninger. Gennem tre programafsnit ser DR2 fra mandag klokken 20.00 tilbage på hans år i Det Hvide Hus, nu hvor hans første præsidentperiode lakker mod enden. I programmerne kan seerne møde en række farverige personligheder - fra Trump-rådgivere til Stormy Daniels, og ser, hvordan de kæmper med den uforudsigelige præsident. Hvordan har Trump klaret jobbet som den mest magtfulde mand på planeten?

Mandag den 19. oktober, onsdag og torsdag – Amerika ifølge Gram:

Frem til valget i USA den 3. november dykker Steffen Gram ned i den amerikanske valgkamps vigtigste historier. I ’Amerika ifølge Gram’ debatterer han og tre aktuelle gæster, placeret rundt om i verden, den nyeste udvikling i valgkampen. Programmet kan ses mandag, onsdag og torsdag klokken 23.00 på DR2 og også på DRTV efterfølgende.

Mandag den 19. oktober – P2 byder på origamimusik:

P2 og ikke mindst Ars Nova byder mandag klokken 19.20 på uropførelsen af Caroline Shaws ’origamimusik’ -’How to fold the wind, der har givet aftenens P2-koncert sit navn. Du kan også høre Bernd Frankes musikalske portræt af Luther, baseret på tekster af reformistens venner. Koncerten, der er optaget i Sct. Mariæ Kirke i Helsingør den 4. oktober byder også på musik af Orlando Gibbons, Tavener og Byrd. Ars Nova Copenhagen er dirigeret af Paul Hillier. Det er Mette Greiffenberg, der præsenterer koncerten.

Tirsdag den 20. oktober – En aften med Kwamie Liv i Koncerthuset:

Det er gået stærkt for musiker og sangskriver Kwamie Liv, siden hun i slutningen af 2018, efter længere tids venten, udsendte debutpladen ’Lovers That Come and Go’, som indeholder de populære sange ’Blasé’ og ’New Boo’. Samtidig fik mange danskere øjnene op for Kwamie Livs musik, da hun fortolkede Kim Larsens ’Pianomand’ ved den store mindekoncert på Rådhuspladsen i København og ved sidste års medvirken i ’Toppen af Poppen’. Tirsdag klokken 17.30 og igen klokken 20.00 står hun på scenen i Koncertsalen ved to koncerter. Læs mere om koncerterne her

Tirsdag den 20. oktober – Gintberg, Eskelund og den dybe tallerken:

Var det noget med en tarteletholder, en tagrende-renser eller en patenteret gåsekage? Komikerne Jan Gintberg og Carsten Eskelund jagter almindelige danskeres vanvittige opfindelser i kølvandet på nogle af historiens helt store, innovative tænkere. I det første program i den nye serie ’Gintberg, Eskelund og den dybe tallerken’ udforsker de området omkring Bakkebølle på Sydsjælland, hvor den store danske opfinder, Jakob Ellehammer, blev født og hvor han byggede og ’fløj’ i en af verdens første flyvemaskiner. Programmet kan ses tirsdag klokken 20.30 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV.

Onsdag den 21. oktober – Kvindefodboldlandsholdet spiller mod Israel:

Kvindelandsholdet i fodbold har været helt suverænt i EM-kvalifikationen hidtil, og onsdag har holdet også klar favoritværdighed mod Israel. Landsholdet har vundet de første syv kampe i puljen med en imponerende målscore på 41-0, men EM-pladsen er endnu ikke sikret. Derfor skulle der meget gerne ligge tre point og vente i Viborg, når kvindelandsholdet spiller på hjemmebane for første gang i mere end 11 måneder. De to hold mødtes også sidste efterår i Israel, og dengang blev det til en sikker dansk sejr på 3-0. DR1 viser kampen direkte onsdag fra klokken 18.00, og kommentatorerne er Henrik Liniger og Arnela Muminovic.

Onsdag den 21. oktober – Gåden om korsfæstelsens pinsler:

Korsfæstelse er en grusom henrettelsesmetode, der blev udviklet af romerne og anvendt til at slå titusinder af mennesker ihjel. Nu har et tilfældigt fund i Italien kastet nyt lys over, hvordan fortidens skændigste henrettelse faktisk foregik. Er billederne af Jesu død forkerte? Sådan lyder spørgsmålet på DR2 onsdag klokken 21.45.

Onsdag den 21. oktober – Tine Bryld Prisen uddeles på P3:

Onsdag klokken 20.03 uddeles Tine Bryld Prisen for ottende gang, og DR sender live fra det på P3. Udover at ære Tine Brylds livslange sociale indsats, har prisen til formål at sætte fokus på nogle af de ildsjæle, der til dagligt udfører vigtigt socialt arbejde og ikke er bange for at tage initiativer til at finde nye veje til af forbedre den sociale indsats. Line Kirsten Nikolajsen, vært på P3, vil være aftenens vært og guide lytterne og de tilstedeværende gæster i salen gennem aftenen. Det er en aften der, udover selve prisoverrækkelsen og interview med prismodtageren, også vil byde på live optrædener af Jacob Bellens og Mekdes.

Torsdag den 22. oktober og fredag – Magasinet ’Kriminelt’ om barske fængsler:

Vold og trusler mod de ansatte, og indsatte der isoleres i strafceller. Fængselsbetjenten Martin og indsatte Jaffar oplever hverdagen i fængslet som barsk. Overfyldte fængsler med stadig færre fængselsbetjente bekymrer dem begge: Risikerer fængslerne at gøre de kriminelle mere hårdkogte? Det spørgsmål rejser de i magasinet ’Kriminelt’ med Trine Maria Ilsøe som vært på DR1 torsdag klokken 21.25 og på DRTV. Er du morgenduelig, kan programmet også ses fredag morgen klokken 5.30 på DR1.

Torsdag den 22. oktober og fredag – Israelsk chefdirigent tager over:

Lahav Shani har netop denne sæson overtaget posten som chefdirigent for Israel Filharmonikerne, hvor han de sidste to sæsoner har været chefdirigent for Rotterdam Filharmonikerne. Han er sprunget til foran DR Symfoniorkestret torsdag og fredag klokken 19.30, i stedet for dirigenten Emmanuel Krivine, der ikke kan komme på grund af karantænereglerne i Danmark lige nu. På programmet er Tjajkovskijs 4. symfoni, der torsdag også kan høres direkte på P2.

Læs mere om koncerterne her

DRTV har fredag klokken 6.00 premiere på DR3’s nye fiktionsserie ’Noget om Emma’. Her er det en af seriens hovedpersoner, Vitus. Foto: Drive Studio.

Fredag den 23. oktober – Premiere på ’Noget om Emma’:

Da Vitus og Emma møder hinanden til en fest, skal det vise sig at blive skæbnesvangert og kompliceret. Vitus har nemlig både en hemmelighed og en kæreste, der lige er blevet gravid. ’Noget om Emma’ er en ny DR-fiktionsserie i syv episoder. De første to bliver offentliggjort på DRTV fredag klokken 6.00.

Fredag den 23. oktober og lørdag – Fællessangen er tilbage på DR1:

Fællessang er tilbage igen fredag klokken 20.00 på DR1 – og også DRTV. Phillip Faber sidder klar ved klaveret, mens Mads Steffensen på ny præsenterer en perlerække af Danmarks dygtigste kunstnere og nye talenter, som alle glæder sig til at synge sammen med danskerne hjemme i stuerne. Så smør stemmebåndene og klik på kameraet i mobilen, når DR skruer op for Danmarks største syngende fællesskab fredag aften. I det første program får Kim Larsens sange en større rolle, da han ville være fyldt 75 år på sendedagen, og det betyder samtidig, at der er ekstra meget dansk musik på kanalen fredag, idet DR1 klokken 21.30 atter viser Kim Larsen-mindekoncerten fra for to år siden på Rådhuspladsen i København. Også her var Mads Steffensen vært.

Fredag den 23. oktober – DR2 viser filmen om Snowden:

Fredag klokken 20.00 viser DR2 Oliver Stones film fra 2016 om Edward Snowden. I 2013 rejser Edward Snowden i al hemmelighed til Hongkong for at møde journalisten Glenn Greenwald og filmmageren Laura Poitras. I sit job hos sikkerhedstjenesten NSA har Snowden opdaget, at USA foretager tophemmelige overvågninger af privatpersoner og politikere i hele verden. Med stor personlig risiko er han nu parat til at lække tusindvis af fortrolige dokumenter, der afslører den massive, ulovlige overvågning. Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley og Melissa Leo har hovedrollerne.

Fredag den 23. oktober – P5 ringer efter Alberte Winding:

Søren Rebbe har ringet efter en række musikalske gæster, som han gerne vil præsentere i disse tider. Gæsterne har en stak favoritplader med under armen, det har Søren også - og så lytter de ellers livet løs, mens de taler om livescenen anno 2020, om de store koncertoplevelser, de stærkeste inspirationskilder, om sangskrivning, fremtidsplaner og gyldne minder. Og nogen gi'r måske ligefrem et nummer. Programmet ’Vi ringer, de spiller’ fredag klokken 12.15-14.00 har ringet efter Alberte Winding.

Lørdag den 24. oktober – Fjernsyn med fantastiske grise:

De er beskidte, dovne og grådige. Vi tror, vi ved, hvordan grise er, men hvis man ser nærmere på dem, er de fulde af overraskelser, fremgår det af DR1’s dyrefilm lørdag klokken 19.05. Grisene lever næsten overalt på Jorden. Nogle hygger sig i hård frost, mens andres trives i troperne. De danner relationer med andre dyr og med os mennesker. I programmet undersøger tilrettelæggerne grisenes fantastiske evner, og hvordan de blev et af verdens mest udbredte pattedyr.

Lørdag den 24. oktober – DR2 dykker ned i store hits:

DR2 dykker de kommende otte lørdage ned i otte store, danske hits og forsøger at finde ud af, hvorfor netop de sange er blevet allemandseje. Programmerne er fyldt med gode historier, musiknørderi og livemusik. Aftenens hit på DR2 klokken 20.00 er ’Uden Forsvar’ med Marie Key. Programmet kan også ses på DRTV fra lørdag klokken 6.00.

Lørdag den 24. oktober – DR2 går på æblerov:

Spontan sang og mundvand opstår, når de passionerede æbleentusiaster, Frank Erichsen og Per Kølster, lørdag klokken 21.00 smager sig gennem æble-Danmark i jagten efter glemte, danske æblesorter på DR2. På deres roadtrip gennem landet finder de svaret på, hvor alle æblers moder findes, hvordan æblet gik fra at være en kongelig til en folkelig frugt, og hvordan vi har brugt æblet i madlavning i både krigs- og fredstid. Promillen i blodet stiger til slut - for betyder gourmetrestauranternes efterspørgsel af dansk æblecider, at de danske æblesorter har en fremtid?

Søndag den 25. oktober – Kanonaften i Koncerthuset:

Fem helt nye navne på én aften. Det er, hvad du kan opleve i DR Koncerthusets Studie 2 søndag aften fra klokken 20.00, når der er Karrierekanonen-aften. P3’s Fie Nedergaard præsenterer de tre vindere af KarriereKanonen 2019, Angående Mig, Patina og Høker samt de to vindere fra i år, Føl Som og Såforsatan. Aftenen vil blive krydret med overraskelser og gæsteoptrædener fra tidligere deltagere i KarriereKanonen, hvor fristen for at sende ind til årets kamp er den 27. oktober. Læs mere om aftenen her

Facebook
Twitter