Ulla Essendrop får 10 sekunder på TV foran 200 millioner seere

'Aftenshowet's Ulla Essendrop har fået æren af at uddele de berømte 12 point fra Danmark til Eurovision-finalen, lørdag den 14. maj.

DR-vært Ulla Essendrop får æren af at afsløre, hvem den danske jury tildeler 12 point i Eurovision-finalen, lørdag 14. maj. Det bliver både den "største og mindste opgave", hun nogensinde har haft. (Foto: Bjarne Bergius Harmansen)

Når Danmark den 14. maj skal uddele sine point i den store Eurovision-finale, vil det være et kendt ansigt, der toner frem på skærmen.

Det bliver nemlig DR-værten Ulla Essendrop, der skal uddele Danmarks Grand Prix-point, når Eurovision-finalen den 14. maj ruller over skærmen i hele Europa, Australien, Kina og USA.

"Det er så syret en opgave, fordi det på én gang både bliver det allerstørste og det allermindste, jeg nogensinde kommer til at lave. Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har lavet noget for at være på fjernsynet i bare 10 sekunder. Jeg glæder mig helt vildt!"

Masser af Grand Prix-erfaring

Ulla Essendrop er til daglig vært på Aftenshowet, men er langt fra et ubeskrevet blad i Grand Prix-sammenhæng.

Hun var vært på samtlige pressemøder på Refshaleøen, da DR var Eurovision-værter i 2014, hvor hun også stod i spidsen for den officielle åbningsceremoni på Københavns Rådhus. Nu gælder det altså de berømte douze points.

"Jeg forbereder mig ved at sørge for at tale ordentligt og pænt engelsk. Der er ikke noget værre, end når der sidder en pointuddeler, som er en fuldstændig løs kanon, der vrøvler af sted om alt muligt irrelevant. Så jeg har tænkt mig at gøre det stramt og elegant og med wauw-effekt. Det skal leveres fuldstændig pletfrit."

Kunne du finde på at sige ja til nye Grand Prix-opgaver i fremtiden?

"Jeg har jo sagt ja til alle de Grand Prix-opgaver, jeg har fået indtil videre, så hvis der kommer én mere, og den lyder sjov, så er det da noget, vi kan snakke om," siger Ulla Essendrop og afslutter med et grin:

"Det kan endda være, at jeg selv stiller op i konkurrencen!" Da DR holdt Eurovision i 2014 kiggede 195 millioner seere med.

Ulla Essendrops Grand Prix-erfaring

  • Vært ved Semi Final Allocation Draw til Eurovision 2014 sammen med Tine Gøtzsche. Her blev deltagerlandene fordelt i de to semifinaler

  • Vært på samtlige pressemøder i forbindelse med Eurovision 2014 på Refshaleøen sammen med Abdel Aziz Mahmoud - op mod 100 styks

  • Vært ved Åbningsceremonien på Københavns Rådhus i forbindelse med Eurovision 2014 sammen med Abdel Aziz Mahmoud og Peter Falktoft