Ulla Essendrop får en særbuket

KLF, Kirke & Medier har besluttet at hædre DR-vært Ulla Essendrop for programserie om den digitale hverdags dilemmaer og udfordringer.

Ulla Essendrop har selv ændret digitale vaner efter udsendelsesrækken. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.

For nylig var Ulla Essendrop vært for programserien ’Mit liv på nettet’, der blev sendt på DR1 og fortsat kan ses på DRTV.

I de seks programmer i serien dykkede hun og holdet bag ned i nogle af de dilemmaer og udfordringer, som mange kommer til at stå i en digital hverdag. Programmerne har gjort så stort indtryk hos mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier, at man nu har besluttet sig for at hædre Ulla Essendrop for dem med det, man selv kalder en ’særbuket’.

Normalt uddeler KLF, Kirke & Medier en buket i kvartalet til en medieperson, der har ’gjort en særlig god indsats’. Den gik til Iben Maria Zeuthen, der er vært på P1-programmet ’Tal til mig’, men KLF mente, at der var endnu mere at rose.

Nærværende og autentisk

- I ’Mit liv på nettet’ dykker Ulla Essendrop ned i vores digitale hverdags mange dilemmaer og udfordringer. Er jeg afhængig? Hvem bruger mine data – og til hvad? Ulla Essendrop er nærværende og autentisk, og programmerne fokuserer på emner, som alle mediebrugere bliver nødt til at forholde sig til.

Sådan siger Mikael Arendt Laursen, der er generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som begrundelse for at hædre Ulla Essendrop og ’Mit digitale liv’ med særbuket.

I programserien stiller Ulla Essendrop et overordnet spørgsmål: Skal vi generelt være bekymrede for teknologiens plads i vores hverdag? Det er også et spørgsmål, hun stiller sig selv.

- Jeg er blevet overrasket over, hvor stor indflydelse teknologien har på hele vores liv og på vores adfærd – meget mere end vi selv er klar over. Derfor skal vi forholde os til, hvad den gør ved os, siger hun til KLF’s blad i forbindelse med overrækkelsen, som foregik i DR Byen.

Her sagde Ulla Essendrop også på egne og redaktionens vegne:

- Vi er sindssygt glade for, at I har lagt mærke til det. Det varmer ægte og oprigtigt, sagde hun.

Har ændret vaner

Ulla Essendrop siger, at hun selv har ændret digitale vaner efter udsendelserne:

- For første har jeg sat nogle mere skemalagte regler op for mig selv for, hvornår jeg må bruge mobilen derhjemme. Jeg har fjernet alle notifikationer, så den ikke forstyrrer mig og kan lokke. Jeg lærte undervejs, hvor meget teknologien er designet til at fange vores opmærksomhed, og jeg har ikke lyst til at betale med min opmærksomhed i en udstrækning, jeg ikke selv kontrollerer. Jeg har også slettet Facebook og Snapchat, siger hun til KLF’s blad i forbindelse med særbuketten.

De seneste år har blandt andre chefdirigent og TV-vært Phillip Faber, DR-gudstjeneste-tilrettelæggerne Katarina Lewkovitch og Flemming Stentoft, DR-værterne Paula Larrain og Anders Laugesen, DR’s ’Kontant’-redaktion og børnevært Silja Okking blandt andre modtaget ’Buketten’ fra KLF.

Facebook
Twitter