Ultra Nyt får europæiske priser i Edinburgh

Søndag aften vandt Ultra Nyt prisen for bedste nyhedshistorie ved EBU’s Youth News Exchange Awards i Edinburgh, og mandag aften fik man det for bedste feature.

En meget glad Christina Johansen med prisen for "Årets nyhedshistorie 2018" ved Youth News Exchange Awards i Edinburgh. Foto: Privat.

Det er en glad redaktør for Ultra Nyt, som Om DR fanger på telefonen mandag formiddag. Søndag aften kunne Christina Johansen modtage prisen for bedste nyhedshistorie ved Youth News Exchange Awards. ”Jeg er meget glad. Det er en kæmpe fornøjelse at kunne tage prisen med hjem til redaktionen,” fortæller Christina Johansen fra Edinburgh. 27 lande fra European Broadcasting Union (EBU) var samlet i Skotlands hovedstad i weekenden, hvor de blandt andet skulle kåre årets bedste nyhedshistorie til børn.

Ultra Nyt vandt for deres historie om, at flere populære personer på sociale medier overtræder markedsføringsloven, fordi der er eksempler på skjult reklame i deres videoer rettet mod børn. Det gælder for eksempel Rasmus Kolbe kendt som Lakserytteren.

Kæmpe skulderklap

”Jeg var meget overrasket over, at vi vandt. Vi var oppe mod nogle meget dygtige producenter fra blandt andre BBC, SVT og NRK. Særligt hollandske NOS’ historie om hate comments på YouTube og tyske ZDF’s historie om antiracisme-demonstrationerne i Chemnitz gav os kamp til stregen. Det er et kæmpe skulderklap,” siger Christina Johansen. Hun er særligt stolt over, at Ultra Nyt vinder prisen i år, hvor programmet har skullet redefinere sig selv, efter det ikke længere skulle sendes fra et nyhedsstudie. ”At vi har nået et niveau, hvor vi med vores historier kan inspirere andre, betyder rigtig meget,” siger en glad Christina Johansen.

Ultra Nyt ryddede bordet Mandag aften blev triumfen total for Ultra Nyt, da man også vandt prisen for årets "Special", altså dokumentar/feature.

Prisen fik Ultra Nyt for 'Det Store Skilsmisseshow', hvor børnene Frida, Julius og Mathilde i løbet af fire afsnit udfolder hver deres historie og tanker om at være skilsmissebarn. Sideløbende udformer de sammen med komikeren Victor Lander, der også selv er skilsmissebarn, et eget standup-show om emnet. Det hele bliver fremført på en ægte comedy-club foran et ægte publikum. Programmet var tilrettelagt af Rasmus Agger.

FacebookTwitter