’Ultra Nyt’ inspirerer børnene til idræt og bevægelse i hjemmeskolen

Mange børn savner fysisk aktivitet, nu hvor de er sendt hjem fra skole. Det har DR’s ’Ultra Nyt’ valgt at gøre noget ved.

Vært Jonas Madsen fra 'Ultra Nyt' har kastet sig over motionen.

Mange børn savner fysisk aktivitet, nu hvor de er hjemsendt fra skole.

Det fortæller DR’s nyhedsprogram målrettet de 9-14-årige, 'Ultra Nyt', som dagligt får henvendelser direkte fra børnene selv. Derfor har ’Ultra Nyt’ nu sat ekstra fokus på både at forklare børnene, hvorfor det er vigtigt at få pulsen op hver dag - og samtidig inspirere dem til, hvilke fysiske aktiviteter de kan lave hjemmefra - også når pladsen er knap og motivationen ikke er helt i top.

Redaktør på ’Ultra Nyt’, Christina Johansen, fortæller, at en af deres vigtigste opgaver lige nu for nyhedsprogrammet er at vise børnene, at der er mange børn i samme båd som dem.

Det gør ’Ultra Nyt’ via brugergenererede videoer – altså videoer, som børnene selv har sendt ind. Her kan de se, at andre har præcis de samme tanker, frustrationer, bekymringer og problemer, som dem selv. Altså er de ikke alene:

- De savner dagligdagen, hinanden og idrætstimerne. Det er vigtigt at anerkende. Men vi forsøger også altid at være konstruktive, og derfor vil vi den kommende tid flette forskellige, fysiske udfordringer ind i vores indhold. Hvor mange englehop kan børnene for eksempel nå at tage, mens værterne forklarer, hvordan en vaccine virker? Vi tror, det bliver sjovt. Og hvis vi kan inspirere bare halvdelen af vores brugere til mere bevægelse, vil vi være godt tilfredse, siger hun.

Vil dele livssituationen

’Ultra Nyt’ oplever, at børnene i denne tid i høj grad optager sig selv og sender videoer ind til redaktionen. De har behov for at dele deres livssituation med nogen, der lytter og tager deres problemstillinger alvorligt. Det sætter redaktionen stor pris på, da indholdet i ’Ultra Nyt’ i høj grad skabes af målgruppen selv. Det er nemlig nyheder på børnenes præmisser.

Programmet blev hyldet torsdag under TV-Prisen 2021. Her fik 'Ultra Nyt' prisen for 'Bedste aktualitetsprogram' i et skarp felt med blandt andre ’21 Søndag’, ’Operation X’ og ’Debatten’.

I hele 2021 har DR fokus på fysisk aktivitet med projektet 'Sammen i bevægelse'. Her vil DR sammen med en række samarbejdspartnere løbende inspirere danskerne til mere bevægelse og fællesskab derigennem.

Netop nu inspireres danskerne til at komme ud at gå – sammen og hver for sig. Der tælles skridt og konkurreres om at gå længst indtil den 21. februar med ’Danmark går sammen’, men hele året opfordres danskerne til gå-aktiviteter.

Til de lidt mindre børn har DR Skole også øvelser med Motor Mille. Se her