’Ultras Sorte Kageshow’ får en Emmy

Det spektakulære underholdningsprogram fra DR Ultra, hvor børn smager, lugter og føler sig frem i køkkenet, modtog tirsdag en Emmy Kids Award i Cannes.

Nikolaj Stokholm og Micki Cheng fra 'Ultras Sorte Kageshow' (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

For første gang nogen sinde lykkedes det tirsdag aften for DR at få tv-branchens svar på Oscar – en Emmy – for et af sine børneprogrammer.

Da årets International Emmy Kids Awards blev uddelt, sikrede programmet ’Ultras Sorte Kageshow’ fra DR sig den eftertragtede statuette i kategorien ’Bedste underholdning for børn’.

Prisuddelingen fandt sted i forbindelse med den store MIPTV-messe i Cannes i Frankrig, hvor TV-folk og programindkøbere fra hele verden mødes i denne uge.

Det lettere kaotiske bageprogram, hvor børn bager i mørke, har Nikolaj Stokholm som vært, og det sikrede sig sejren foran nominerede udsendelser fra Brasilien, Canada og Storbritannien.

”Vi har fået den største tv-pris, man kan, med et dansk program – udviklet internt i DR og foran koncepter med gigantiske budgetter. Vi er så stolte og taknemmelige over for det produktionshold i B&U, som har knoklet for at opfylde den fineste af alle missioner: at inspirere danske børn til at samarbejde og hylde det uperfekte,” siger Jonas Kryger, der er redaktør for DR Ultra.

Ny sæson i efteråret

’Ultras Sorte Kageshow’ er klar med en tredje sæson til efteråret, når ’Den Store Bagedyst’ har sæsonpremiere på DR1. Her er det perfekte bagværk i fokus, men på DR Ultra får børnene endnu en sæson, hvor de bliver stillet den udfordrende opgave at bage en kage efter bedste evne i mørket – bare endnu større, vildere og sjovere end de første to sæsoner.

Det var femte gang, at der uddelt børne-Emmy’er, og i alt var der nominerede programmer fra 13 lande i de syv kategorier.

DR har hidtil primært sikret sig Emmy’er for sit tv-drama. DR modtog sin første Emmy i 2002 for dramaserien ’Rejseholdet’, de næste fulgte i 2003 til ’Nikolaj og Julie’, til serien ’Ørnen’ og miniserien ’Unge Andersen’ i 2005 og til ’Livvagterne’ i 2009. Derudover modtog DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn så sent som i november 2016 en statuette i kategorien ’International Emmy Directorate Award’ for på DRs vegne ”vedholdende og gennem mange år at have bidraget til udviklingen af ny og banebrydende tv-dramatik”.

FacebookTwitter