Ung dirigentspire fra DR-skole får musikpris

19-årige Johanne Grønkjær Lorentzen fra Malko Dirigentskolen blev søndag den hidtil yngste modtager af Rebild Musikpris - og samtidig kom hun til at dirigere Aalborg Symfoniorkester.

Johanne Grønkjær Lorenzen blev i weekenden modtager af Rebild Musikpris 2018 og dirigerede samtidig Aalborg Symfoniorkester. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen.)

Kun en uge før 19-årige Johanne Grønkjær Lorentzen på mandag afrunder to års uddannelse på DR’s talentudviklingsprogram for dirigentspirer – Malko Dirigentskolen, blev hun søndag hædret for sit store musikalske talent.

Som den yngste modtager nogen sinde modtog Johanne Grønkjær Lorentzen Rebild Musikpris 2018 på 15.000 kroner. Med i prisen følger også en solistisk optræden med Aalborg Symfoniorkester, og den fik hun prompte, idet hun i Rebild dirigerede orkestret gennem ouverturen til ’Bortførelsen fra Seraillet’ af Mozart.

Det er Opera i Rebild, der uddeler prisen, som er sponsoreret af Det Obelske Familiefond. Rebild Musikpris er uddelt siden 2005, og den går hvert år til en nordjysk musiker eller sanger, som ved sit talent for klassisk musik har gjort sig særlig bemærket. Ved uddelingen blev årets modtager da også fremhævet som målrettet, musikbegavet og særdeles flittig.

Johanne Grønkjær Lorentzen stammer fra Gravlev i Rebild Kommune, og for to år siden blev hun – sammen med tre andre unge, som de første udtaget til DR’s nye Malko-dirigentskole, der er en talentudviklingslinje for unge dirigentspirer. De unge dirigenter har gennem to år modtaget undervisning i kor- og orkesterdirektion, hørelære og musikteori i Malko Dirigentskolen, hvor de også har fået masterclasses af blandt andre dirigenterne Michael Schønwandt, Thomas Søndergård, Fabio Luisi og Juanjo Mena.

Her er Johanne Grønkjær (yderst til højre) med de andre tre dirigentspirer i Malko Dirigentskolen: Anne Bæk Christensen, Laura Kjærgaard og Gustav Sønksen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Program om prismodtageren på P2

Hele forløbet rundes af med en afgangskoncert mandag den 20. august, hvor de fire unge – og altså også Johanne Grønkjær Lorentzen, skal dirigere DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet i DR Koncerthuset.

Johanne Grønkjær Lorenzen har spillet klaver i 12 år, men også gået til violin og direktion, ligesom hun har spillet i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester og dirigeret dem i fire år.

I april sendte P2 et portræt af Johanne Grønkjær Lorentzen i programserien ’De unge dirigenter’. Programmet kan fortsat høres på dr.dk her

Facebook
Twitter