'Unga Bunga' takker af

Snart er det slut med musikprogrammet ’Unga Bunga’. I stedet udvider ’Lågsus’ sin sendetid og spiller op til fest på P3 både fredag og lørdag aften.

Le Gammeltoft sender fortsat frem til nytår. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Efter mere end fem år i æteren er det snart slut med musikprogrammet 'Unga Bunga'. I stedet vil 'Lågsus' udvide sin sendetid og fremover spille op til fest på P3 både fredag og lørdag aften.

Fredag efter fredag har 'Unga Bunga' holdt lytterne opdateret med det nyeste indenfor elektronisk musik og den danske og udenlandske klubscene.  Programmet har igennem årene opbygget et særdeles loyalt, nysgerrigt og ikke mindst danselysent publikum. Men nu er tiden kommet til, at 'Unga Bunga' skal vige pladsen, så nye programmer kan finde vej ud til P3's lyttere.

Fornyelse og udvikling er et grundvilkår

- Gamle programmer lukker ned og nye kommer til. Løbende fornyelse og udvikling er et grundvilkår på P3, men det er altid en svær beslutning at lukke programmer ned som umiddelbart har fungeret godt, og som har haft mange loyale lyttere gennem alle årene. Elektronisk musik vil fortsat være i fokus, men det bliver i en anden form end den, vi kender fra 'Unga Bunga. Vi har endnu ikke besluttet præcis hvordan, siger chef for P3, Christian Ottenheim.

'Unga Bunga' sender fortsat hver fredag frem til nytår. Som et af de længst kørende programmer på kanalen slutter P3 af med en særlig udgave af programmet, hvor der bliver rig mulighed for at sige ordentligt farvel og nyde de sidste toner af den elektroniske musik i den form som kendetegner 'Unga Bunga'.  Mere herom på dr.dk/p3.

Tolstrup og Gammeltoft

Det var den nu afdøde og højtanerkendte DJ Kjeld Tolstrup, der oprindeligt opfandt musikprogrammet 'Unga Bunga'. Kjeld Toldstrup bestyrede 'Unga Bunga' sammen med Le Gammeltoft ind til sin død i 2011. Le har siden da kørt programmet videre og været med til at give programmet den særlige lyd, der er blevet programmets karakter, og som lytterne kender så godt. Om lukningen siger Le Gammeltoft:

-Det har været en udsøgt fornøjelse at spille musik for så loyale og nysgerrige lyttere hver fredag aften i mere end fem år. Jeg kommer til at savne Unga Bunga, men heldigvis er der nye udfordringer at tage fat på, og musikken og tjansen bag pulten bliver fortsat en vigtig del af min hverdag, siger Le Gammeltoft.

Plads til mere 'Lågsus'

P3-lytterne kender allerede det feststemte program 'Lågsus' med værterne Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen, der er berygtet for at holde en gedigen forfest i radioen hver lørdag aften. Og fra årsskiftet 2014 vil lytterne nu også kunne give den gas med Pelle og Nicholas om fredagen, hvor de afløser Unga Bunga i sendetiden 21-24 med et partystemt fyrværkeri af den nyeste klub-og dansemusik. Der satses også på, at de to værter kommer rundt i landet og møder deres lyttere på de diskoteker og klubber, hvor musikken lever.

 

Facebook
Twitter