Unge designeres TV-møbler kommer på udstilling sommeren over

De 30 møbler, som fem unge designere har lavet i DR1’s programserie ’Danmarks næste klassiker’, bliver udstillet frem til 1. september på Designmuseum Danmark.

Rikke Frost vandt ’Danmarks næste klassiker’ med dette børnemøbel, der har navnet Bukki. (© Rikke Frost)

Tirsdag aften var der finale i DR1’s programserie ’Danmarks næste klassiker’, hvor Mette Bluhme Rieck var vært. Her gav fem designere deres bud på, hvad der kan blive fremtidens møbelklassikere i stil med ’Ægget’, Myrestolen, ellipsebordet, og hvad der ellers er af godt møbeldesign.

Sejren i ’Danmarks næste klassiker’ gik til aarhusianske Rikke Frost, hvis vinder i kategorien ’Børnemøbel’ blev kåret som Danmarks næste klassiker.

Både den unge designers vinder og de 29 andre møbler, som unge designere har fået skabt i DR1’s programmer i løbet af februar og marts, kommer nu på udstilling, så alle kan se, hvordan lænestolene, spisebordene, sofaerne, lamperne, børnemøblerne og spisebordsstolene ser ud. Samtidig kan alle så også reflektere over, hvad det kræver at skabe en møbelklassiker, og hvad der er væsentligt, når fremtidens design skal skabes.

Udstillingen kan ses på Designmuseum Danmark i København fra den 6. april og frem til den 1. september.

Forlænger oplevelsen

Fra DR’s side har Jacob Rold fra DR Salg været projektleder og med til at skabe udstillingen, og han glæder sig over, at seerne nu også får mulighed for at se møblerne ved selvsyn – sammen med små filmklip og skitsemateriale.

- Det er fantastisk, når vi har muligheden for at forlænge TV-oplevelsen med en udstilling i den virkelige verden, og så ovenikøbet kort tid efter at udsendelserne har været sendt. Det kan vi her, og det har vi fra DR’s side gerne villet være med til, siger han.

På Danmarks Designmuseum glæder man sig også til særudstillingen med buddene på fremtidens designklassikere:

- Det er oplagt, at vores museum, der har alle de gamle originaler fra dansk designs guldalder i samlingerne, også forholder sig til, hvad morgendagens design skal kunne, siger museumsdirektør Anne-Louise Sommer, der sammen med designeren Kasper Salto har haft dommertjansen i ’Danmarks næste klassiker’ på DR1.

De fem designere fra programmerne, hvis værker nu bliver udstillet, er Janus Larsen, Isabel Ahm, Rasmus B. Fex, Kasper Thorup og så altså vinderen Rikke Frost.

Finaleprogrammet kan ses her.