Unge produktionstalenter skal udfordre vanetænkning i DR

25 unge digitale produktionstalenter inviteres til et innovationssprint på fem dage i DR. Ved at give dem frie hænder til at eksperimentere håber DR at få et indblik i fremtidens produktions- og fortælleformer.

DR Sommerskole stiller faciliteter, udstyr og udvalgte eksperter til rådighed for 25 unge produktionstalenter, som skal skabe prototyper på fremtidens produktions- og fortælleformer. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

25 unge produktionstalenter, der tør udfordre ”det, vi plejer” i DR, får nu chancen for at sætte deres præg på fremtidens måder at fortælle historier på. Det sker gennem DR Sommerskole, som holdes i uge 33.

Det er første gang, DR inviterer til sommerskolen. Om baggrunden fortæller Dorthe Gude, der er underdirektør i DR Medieproduktion:

”Ambitionen er, at vi ved at invitere unge ildsjæle til et innovationssprint på en uge, får nye perspektiver på vores kerneopgave med at skabe public service-indhold. Ved at sætte de rigtige rammer for skolen er målet at udfolde de unge digitale produktionstalenters viden, kompetencer, netværk, idérigdom og engagement, så det i sidste ende er med til at sikre, at hele DR har fingeren på den digitale puls,” siger hun.

Frie hænder i struktureret ramme

I fem intense dage fra mandag 14. august får de unge frie hænder til at eksperimentere med nye digitale fortælleformer, greb, publiceringsformer, produktionsflows og nyt udstyr, og de kobles med faglige fyrtårne. De unge får DRs faglighed og et struktureret udviklingsforløb.

”Vi åbner DR og inviterer de unge indenfor. Ikke for at lytte til os, men fordi vi er interesserede i at lytte til og lære af de unge og ikke mindst tage dem seriøst som fremtidens formidlere og brugere af public service,” siger Dorthe Gude.

Forløbet afsluttes med en præsentation af deltagernes prototyper for et panel. Hvis ideerne er skarpe nok, kan det være, at de bliver realiseret.

Digitale indfødte med forskellig baggrund

Dorthe Gude fortæller, at sommerskolen er en del af DRs mangfoldighedsindsats. DR Sommerskole henvender sig til digitale indfødte m/k fra hele landet med forskellig baggrund. Deltagerne har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de arbejder i krydsfeltet mellem anderledes formidlingsgreb, ny teknologi og digitale fortælleformer.

Dorthe Gude er underdirektør i DR Medieproduktion. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

”Unge, som tør udfordre vanetænkning, og som er drevet af nysgerrighed og iver efter at sætte deres præg på fremtidens måder at producere historier på,” siger hun og tilføjer, at det også er en vigtig del af sommerskolen, at DR kan afsøge, hvilke fagligheder og netværk der er behov for i fremtiden:

”Derfor stræber vi efter at få kontakt med produktions- og uddannelsesmiljøer, DR ikke har tradition for at være i kontakt med. Men der skal være højt til loftet: Vi vil i lige så høj grad satse på de autodidakte, visionære unge, der ikke er bange for at tegne uden for stregerne,” siger Dorthe Gude.

Læs mere om DR Sommerskole og tilmelding på www.dr.dk/sommerskole

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk