Unge talenter får chancen i ny fiktionsserie for børn

DR Ramasjang har snart premiere på den nye fiktionsserie 'Oda Omvendt', som både skal styrke børns kreative tankegang og talentudvikling inden for fiktionsgenren.

'Oda Omvendt' har premiere den 9. september på DR Ramasjang. (SAM Productions ApS © Type 2)

I en ny fiktionsserie på DR Ramasjang til de 3-6-årige møder vi den rebelske og sjove Oda Omvendt, som spilles af skuespiller Laura Hancock.

For 27 år siden blev Oda født af sin far og kom ud med benene først, og lige siden har hun elsket at vende tingene på hovedet – hun er nemlig omrejsende i omvendthed. I en verden, hvor travle voksne bestemmer og kontrollerer lige lovligt meget, har hun gjort det til sin mission by for by at befri børnene.

På sin vej møder hun pædagogen Balder fra Sort Stue, som spilles af skuespiller Andreas Jebro, og han forventer ro og ordentlighed i børnehaven. Hver gang et barn leger vildt og fantasifuldt, sættes der en stopper for det. Heldigvis går der ikke længe, før byens børn sammen med Oda Omvendt og hendes omvendte magi får vendt op og ned på byen.

”'Oda Omvendt' er en fascinerende fiktionsserie til de mindste, som inviterer børnene inden for i et magisk-realistisk univers. Her bliver hverdagen bogstaveligt talt vendt på hovedet og giver alle børn og deres voksne et godt grin og noget at tænke over. For seriens pointe er, at et familieliv – og et samfund – blomstrer, når vi husker at afgive kontrollen en gang i mellem og giver plads til det spontane, den frie fantasi og det legende. Og forhåbentlig er det også noget, som børnene vil kunne trække på senere hen i deres liv,” fortæller Pelle Møller, der er redaktør for DR Ramasjang.

Udvikling af nye talenter

Fiktionsserien 'Oda Omvendt' startede som en række workshops, der blev holdt af DR Ramasjangs redaktør, Pelle Møller, for en håndfuld nyuddannede fra de danske manuskriptforfatter- og instruktørskoler. Formålet var både at sætte fokus på talentudvikling og at udbrede kendskabet til, hvilke fokuspunkter og greb, som kræves, når der produceres fiktionsindhold til børn. Forløbet mundede ud i 10 gode programforslag, hvoraf ét af dem var 'Oda Omvendt', som blev realiseret for DR Ramasjang, og en anden idé fik senere hen udviklingsmidler af DFI, Det Danske Filminstitut.

Det er de nyuddannede manuskriptforfattere Ida Mule Scott og Iben Albinus Sabroe samt instruktør Oliver Ussing, som står bag udviklingen af fiktionsserien 'Oda Omvendt'.

Udover de nyudklækkede talenter, så har 'Oda Omvendt' også rutinerede kræfter med i serien, hvor rollelisten - udover hovedrollerne Laura Hancock og Andreas Jebro - blandt andre mønstrer Nicolas Bro, Neel Rønholt, Laura Christensen og Thomas Levin. Musikken er komponeret af Katinka, der er tidligere vinder af KarriereKanonen, som er DR’s talentudvikling for ny, dansk musik.

”Som public service-udbyder er talentudvikling en essentiel opgave, som vi tager seriøst, både når det gælder nye skuespillere i store dramaserier, praktikpladser til nyhedsjournalister og udvikling af børnefiktion, som tilfældet er med 'Oda Omvendt'. Jeg er stolt af de mange talenter, som udklækkes i DR hvert år, og jeg synes, det er en fornem forpligtigelse at bidrage til at bane vejen for morgendagens nye talenter,” siger Henriette Marienlund, der er direktør for DR Medier.

'Oda Omvendt' er en fiktionsserie i 10 afsnit af 10 minutters varighed, som sendes om søndagen fra den 9. september klokken 17.30 på DR Ramasjang og fra klokken 6.00 samme morgen på DRTV.

Facebook
Twitter