USA viser DR’s dramaserie ’Bedrag’ - med dansk tale

Det er tv-stationen KCETLink, der har købt sæson 1 og 2 af serien om økonomisk kriminalitet af DR Salg.

Natalie Madueño har en af hovedrollerne i ’Bedrag’ og skal dermed også på skærmen nu i USA. Foto: Lars Reinholdt.

Seerne i USA får snart mulighed for at følge DR’s dramaserie ’Bedrag’ – med dansk tale og engelske undertekster.

Det er tv-stationen KCETLink, der har købt sæson 1 og 2 af serien om økonomisk kriminalitet af DR Salg, og dermed har de samtidig udsigt til at få skuespillere som Nikolaj Lie Kaas, Natalie Madueño, Esben Smed og Thomas Bo Larsen på skærmen.

Serien havde – ganske usædvanligt – premiere på den internationale filmfestival i Berlin i 2015, og DR1 viste de to sæsoner i 2016 og 2017. Jeppe Gjervig Gram har været ledende manuskriptforfatter på serien, mens Per Fly har været konceptuerende instruktør på ’Bedrag’.

”Det er stort, at amerikanerne nu køber serien, og det er meget usædvanligt, at de viser den med dansk tale og engelske undertekster,” forklarer salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg.

Tredje sæson er på vej i Danmark

Hun forklarer, at DR’s dramaserie ’Borgen’ var med til at bane vejen for, at eksempelvis USA og Storbritannien kunne vise serier og på originalsprog - med engelske undertekster. I andre tilfælde er USA interesseret i at genindspille nordiske tv-serier med lokale skuespillere, som de for eksempel har gjort med ’Forbrydelsen’ og ’Broen’.

’Bedrag’ har allerede været vist i en lang række andre lande eller er på vej til at blive det. Storbritannien, Holland, Belgien, Luxembourg, Irland, Portugal, Slovenien, Iran og Israel er for eksempel blandt landene, der har vist DR’s serie.

Herhjemme er optagelserne af tredje sæson af ’Bedrag’ gået i gang for nylig, og afsnittene kan ses på DR1 og DRTV i starten af 2019.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk