Vært på ’sygt’ program får forsknings-formidlingspris

P1-programmet ’Sygt nok’ bestyres af Maja Thiele, der netop har fået Syddansk Universitets forsknings-formidlingspris for ikke mindst sine radioprogrammer om sundhed.

Maja Thiele, der er vært på ’Sygt nok’ på P1, har fået Syddansk Universitets forsknings-formidlingspris. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Som læge og forsker på Center for Leverforskning på Syddansk Universitet (SDU) i Odense ved Maja Thiele meget om for eksempel fedtlever og alkoholrelaterede leversygdomme.

Det seneste år har hun også lært meget om radioproduktion, eftersom hun i februar blev vært for P1’s ugentlige sundhedsprogram ’Sygt nok’, hvor hun bare de seneste uger har set på alt fra vitaminer og kosttilskud over seksuel healing til hvad der i grunden sker i teenagekroppen.

Nu har kollegerne tilbage på SDU valgt at prisbelønne Maja Thieles ihærdige arbejde med SDU’s forskningsformidlingspris. Prisen, der er på 25.000 kroner, bliver givet til en forsker ved universitetet ’for levende og kreativ kommunikation af sit faglige felt – rettet mod en bred modtagergruppe’, som det hedder.

Stiv lever

- Maja Thiele formidler sundhedsviden og forskningsmetode med en begejstret, nysgerrig og let forståelig tilgang, hedder det blandt andet i motiveringen, hvor det blandt andet blev fremhævet, at hun i finalen i Ph.d. Cup 2017 på DR2 oversatte sin afhandling ’Ultrasound elastography to assess alcoholic liver fibrosis and cirrhosis’ til ’Hvor stiv er din lever?’

-Hendes ambition om, at forskere skal dele aktivt ud af deres viden i det offentlige rum, har ført til samarbejde med flere medier, senest DR Viden, hvor Maja Thiele er vært på det ugentlige P1-program ’Sygt nok’. Det er en imponerende formåen og en vigtig del af SDU’s dialog med omverdenen, hed det.

’Sygt nok’, som Victoria Touveneau er producer på, kan høres på P1 hver fredag klokken 10.03 – og igen samme aften klokken 20.03. Alle de indtil videre 34 programmer kan også kan hentes på DR’s radioapp og netradio. Du finder programmerne ’Sygt nok’ her