Værterne bag ’Harddisken’ får Krygerprisen

Anders Høeg Nissen og Henrik Føhns fra P1’s teknologimagasin ’Harddisken’ blev søndag hædret for deres arbejde.

Harddisken - Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen - fik at vide, at de får årets Krygerpris på P1liveX-festivalen den 23. november 2014. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Værterne på P1’s teknologimagasin ’Harddisken’, Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen, var netop færdige med at gøre publikum klogere på ny teknologi, der spiller sammen med menneskekroppen, da de fik en særlig overraskelse på søndagens P1 LiveX-festival i DR Byen.

DRs radiochef Tor Arnbjørn stod nemlig klar i kulissen med blomster og champagne, for ’Harddisken’ er valgt som modtager af årets Krygerpris.

Prisen, der er på 25.000 kroner, er opkaldt efter Christian Kryger (1915-1972), som var én af pionererne i DR inden for radioreportage. Hvert år i december, hvor Kryger havde fødselsdag, bliver prisen uddelt til en eller flere DR-medarbejdere, der har gjort noget særligt for radiomediet.

Nysgerrig tech-radio

”På trods af, at programmet har nogle år på bagen, har de to værter bevaret et brændende engagement for deres stof. De er konstant nysgerrige og opsøgende og har en tårnhøj faglighed, som lytterne har nydt godt af uge efter uge,” sagde Tor Arnbjørn. 

’Harddisken’ har i over 20 år sat lytterne ind i den nyeste teknologiske udvikling. En udvikling, som er gået forrygende stærkt, og som ikke viser tegn på at blive langsommere. Tor Arnbjørn lægger i sin begrundelse også vægt på de to værters humor og gode samspil, samt de reportager, de laver fra teknologiens hotspots verden over.

Harddisken sender hver fredag fra 10.03 til 11.03 på P1. Hvis FM-radio er for lavteknologisk, kan programmet også findes online på dr.dk/p1/harddisken.

Prisen bliver officielt overrakt til de to værter i næste måned.

Facebook
Twitter