Værterne er fundet og musikerne klar til Kronprinsparrets Priser

Kåre Quist og Stéphanie Surrugue er værter, når Kronprinsparrets Priser uddeles den 2. november i Odense. Det sker ved et stort show, som sendes live på DR1.

Kronprinsparrets Priser bliver i år uddelt direkte fra Odeon i Odense. Værterne er Kåre Quist og Stéphanie Surrugue, som her ses fra sidste års uddeling. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Kronprinsparrets Priser runder i år et skarpt hjørne, når D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen den 2. november for 15. gang hylder ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kunst og kultur og sociale indsatser.

For femte år i træk udgør Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værtsparret, mens en række etablerede navne fra musikkens og kulturens verden også vil indtage scenen. I år vil blandt andre Alphabeat, Jada, Claus Hempler og Hjalmer stå for aftenens musikalske indslag. Og da det er femtende udgave af prisuddelingen, vil der i den anledning være gensyn med tidligere prismodtagere.

Årets prisuddeling foregår i år i Odeon i Odense, mens hele showet kan følges på DR1, hvor prisuddelingen sendes live klokken 21.00.

Kronprinsparret vil i løbet af aftenen uddele fire priser: Kronprinsparrets Sociale Pris til en organisation eller indsats, der har gjort en markant forskel på det sociale område, og Kronprinsparrets Kulturpris til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur samt to Stjernedryspriser, der går til spirende talenter på den kunstneriske scene og inden for socialt arbejde.

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.

Bikubenfonden indstiftede Kronprinsparrets Priser i anledning af Kronprinsparrets bryllup i 2004. Siden er prisuddelingen blevet afholdt i forskellige danske byer, med undtagelse af prisuddelingen i 2013, der blev afholdt i Sydney.

Prisuddelingen har til formål at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter