Værterne er fundet til årets ’Danmarks Indsamling’: Jesper Nøddesbo får sin værtsdebut

Fem værter er ved roret, når årets ’Danmarks Indsamling’ bliver sendt direkte hele aftenen på DR1 og DRTV lørdag den 29. januar fra Musikhuset Esbjerg.

Tine Gøtzsche og Kristian Ring-Hansen Holt fra ’Aftenshowet’ danner det ene værtspar, mens komiker Andreas Bo samt P4-vært og tidligere svømmer Lotte Friis danner det andet værtspar i ’Danmarks Indsamling’ i 2022. Samtidig er der værtsdebut til Jesper Nøddesbo (nederst til venstre). (Foto: Rasmus Sigvaldi)

Fem værter er ved roret, når årets ’Danmarks Indsamling’ bliver sendt direkte hele aftenen på DR1 lørdag den 29. januar fra Musikhuset Esbjerg. Her bliver der – ligesom sidste år - samlet ind til coronakrisens børn.

Tine Gøtzsche, rutineret nyhedsvært og tidligere vært på ’Danmarks Indsamling’, og Kristian Ring-Hansen Holt fra ’Aftenshowet’ danner det ene værtspar, mens komiker Andreas Bo samt P4-vært og tidligere svømmer Lotte Friis danner det andet værtspar.

Den femte og sidste vært er tidligere håndboldspiller Jesper Nøddesbo, der får sin værtsdebut ved et stort indsamlingsshow. Jesper Nøddesbo rejste ved ’Danmarks Indsamling’ sidste år mere end en million kroner, da hans skæg måtte lade livet live i ’Aftenshowet’, og han har derfor allerede en særlig tilknytning til ’Danmarks Indsamling’.

Om værterne og indsamlingen siger formanden for ’Danmarks Indsamling’, Mulle Juul Korsholm.

- Det er et meget stærkt hold af værter, som igennem showet skal give os et indblik i de udfordringer, som børn verden over oplever på grund af corona. Vi har store forhåbninger til resultatet af indsamlingen, som også bliver skabt på baggrund af de mange aktiviteter, der foregår igennem hele januar måned, når børn gør ’Gode Gerninger’, løbeklubber løber for den gode sag, efterskoler samler ind, kommuner donerer oplevelser til auktion og meget mere.

Danskerne gav 120 millioner

Donationerne til ’Danmarks Indsamling’ går igen i år til coronakrisens børn, og det er første gang nogensinde i ’Danmarks Indsamling’s historie, at temaet er det samme to år i træk. Sidste år blev resultatet af ’Danmarks Indsamling’ 120.409.254 kroner, som nu hjælper børn i 12 lande.

En af konsekvenserne af pandemien er, at antallet af alvorligt fattige i 2020 steg - for første gang i 20 år. Ifølge FN er op mod 124 millioner mennesker skubbet tilbage i ekstrem fattigdom, og skolelukningerne på grund af corona har haft så store konsekvenser, at FN mener, at børnenes manglende læsefærdigheder får katastrofale konsekvenser for en hel generation.

I år er det 16. gang, at indsamlingen holdes i et samarbejde mellem DR og de 12 organisationer bag ’Danmarks Indsamling’. Siden Danmarks Indsamling blev holdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 1,3 milliarder kroner, der har hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid.

Kulminationen på årets ’Danmarks Indsamling 2022’ – de fem direkte timer fra Musikhuset Esbjerg kan ses på DR1 og DRTV lørdag den 29. januar fra klokken 19.00 til midnat.

FacebookTwitter