Værterne er fundet til Dansk Melodi Grand Prix - nu igen med liveorkester

Hella Joof og Rasmus Bjerg er værter, når DR holder Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena den 7. marts. I år bliver det atter med orkester bag sangerne.

Hella Joof og Rasmus Bjerg skal præsenteres årets Grand Prix-sange i Royal Arena i København. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Dansk Melodi Grand Prix skruer op for musikken, når Hella Joof og Rasmus Bjerg i selskab med The Antonelli Orchestra guider danskerne gennem landets største enkeltstående musikbegivenhed med fokus på ny musik lørdag den 7. marts i Royal Arena i København.

Erfarne debutanter med liveorkester i ryggen

Værtsskabet markerer begges debut med den årligt tilbagevendende musikfest, men erfaring mangler de bestemt ikke. De to uddannede skuespillere har forført os med drama, latter og musik i årtier, og netop de tre elementer er altid i spil på aftenen, hvor hele Danmark skal vælge sangen, der skal repræsentere nationen ved Eurovision i Rotterdam.

Hella Joof og Rasmus Bjerg er dog langt fra alene på scenen, da musikken i dette års udgave af Dansk Melodi Grand Prix for første gang i mange år er live, og leveres af The Antonelli Orchestra, der får selskab af strygerne fra DR Symfoniorkestret.

For Rasmus Bjerg er det en gave at få lov til at dele Grand Prix-aftenen med hele Danmark: - Musik betyder meget i mit liv, og det kan få mig til at glemme hverdagens udfordringer for en stund. Der er ingen anden kunstform, som kan katapultere os tilbage til fortiden, og jeg har kun gode minder med Dansk Melodi Grand Prix. Det var noget jeg i min barndom altid så frem til, og at få lov til at stå på scenen sammen med et fantastisk live-orkester giver altid noget helt specielt.

Og at have Hella ved min side er som flødeskum ovenpå lagkagen.

Og Hella Joof er ligeledes begejstret:

- Musik binder mennesker sammen og når vi synger med på den samme melodi, mens vi lader rytmen gennemstrømme vore kroppe, er det nemmere at forstå hinanden. For musik er et fælles sprog. The Antonelli Orchestra skal nok få salen til at gynge. Så sørger vi for at være søde, rare, inkluderende og ikke for distraherende slanke. Og sammen vil vi skabe begejstring hos alle.

DR giver musikken et løft

Talsperson og ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft, glæder sig over, at have fået to så markante personligheder med stor musikerfaring i bagagen til at stå i spidsen for Dansk Melodi Grand Prix og fremhæver ligeledes det øgede fokus på livemusikken:

- Dansk Melodi Grand Prix er en folkefest, der samler nationen om dansk musik og sangskrivningskunst. Vi skruer op for musikken i år, og med live-orkester i ryggen vil alle artister have det perfekte afsæt til at give alle danskerne en fantastisk musikoplevelse – både dem, der kommer i Royal Arena, og alle, der ser med hjemme i stuerne. Ingen andre steder end Dansk Melodi Grand Prix kommer der så meget ny, varieret og unik musik ud på samme tid, og vi er stolte af at kunne præsentere det 100 procent live, siger han.

Finalisterne

De 10 artister, der skal dyste ved dette års Melodi Grand Prix, er endnu ikke fundet, men fra mandag den 20. januar skydes semifinalen i gang, hvor ni artister dyster om fem finalepladser. Og det er danskerne der er med til at vælge. De vil nemlig få indflydelse på hvilke sange, der ender med at komme i finalen den 7. marts i Royal Arena i København. Mere om det følger på dr.dk/omdr på mandag.

Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena d. 7. marts kan købes på www.drbillet.dk.

Facebook
Twitter