Vejdirektoratet og DR styrker samarbejdet om trafikmeldinger

Radio er en af de mest brugte informationskanaler blandt trafikanterne, og Vejdirektoratet og DR vil fremover bo side om side i nyt trafiktårn i København.

Specielt i myldretiden er der mange, der hører P4 og kanalens trafikmeldinger. (Foto: Agnete Schilichtkrull)

Trafikradio er en god kanal til at give bilisterne hurtig besked om akutte trafikproblemer, så trafikanterne kan nå at vende om, finde en alternativ rute eller vælge at drikke en ekstra kop kaffe, inden de kører hjemmefra.

Nu styrker Vejdirektoratet og DR deres samarbejde, ved at DRs Trafikcenter København flytter ind i Vejdirektoratets Trafikcenter på Kalvebod Brygge i København. Det skal sikre endnu bedre trafikmeldinger til bilisterne i hele landet døgnet rundt.

”Vejdirektoratet arbejder hele tiden for at få trafikanterne nemt og sikkert frem. Og vi ved, at radio er den mest effektive kanal til at give bilisterne information om den aktuelle trafiksituation, mens de sidder bag rattet. Derfor har vi valgt at styrke vores samarbejde med en radiostation ved fysisk at dele arbejdsplads,” fortæller Charlotte Vithen, der er områdechef i Vejdirektoratet.

Flytter sammen

Vejdirektoratet annoncerede i april i år, at man ville udleje et lokale til en radiostation, og efter en offentlig udbudsproces har Vejdirektoratet nu indgået en kontrakt med DR.

”Vi ønskede at etablere et tættere samarbejde med en radiostation, som kunne hjælpe os med at få den vigtige information om trafikken ud til bilisterne i alle dele af landet. Og vi vurderede, at DR kunne løfte denne opgave,” siger Charlotte Vithen.

DRs P4 sender døgnet rundt trafikmeldinger ud til hele Danmark. Og når DR’s trafikværter for København og Sjælland til efteråret rykker ind i det nye trafiktårn, kommer det til at betyde endnu bedre trafikservice, siger Peder Meisner, der er ansvarlig for DRs trafikradio.

”P4’s trafikværter er knivskarpe til hurtigt, levende og præcist at formidle de informationer, vi får fra trafikanterne på vejene, Vejdirektoratet og en lang række andre kilder. I Trafiktårnet kommer vi til at sidde sammen med fagfolk fra både Vejdirektoratet og Københavns Kommune, der har den nyeste teknologi til overvågning og styring af vejnettet, og ved at være fysisk tilstede på samme arbejdsplads, kan vi lynhurtigt dele konkret information og hjælpe hinanden med at blive bedre til gavn for brugerne,” siger Peder Meisner.

P4 har 2,8 millioner lyttere om ugen, og særligt mange følger med i myldretiden, hvor de udover trafikmeldingerne kan følge med i nyhederne og P4’s morgen- og eftermiddagsflader.

Facebook
Twitter