Vejrvært og etikchef fra DR er blevet blå

Kraks Blå Bog udkommer torsdag for 106. gang, og i år er 244 nye personer blevet optaget. Flere af dem er fra DR.

Jesper Theilgaard, der har været vejrvært i DR siden 1990, er nu også kommet i Kraks Blå Bog. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

I snart 25 år har meteorolog og vejrvært Jesper Theilgaard lovet blå himmel – og så meget andet – i DRs vejrudsigter.

Fra torsdag er han selv blå – og det er der også flere andre af DRs medarbejdere, der er. Da udkommer den 106. udgave af Kraks Blå Bog, og i år er der optaget 244 nye personer i opslagsværket, der vejer over to kilo i sig selv.

Kraks Blå Bog ”medtager betydningsfulde kvinder og mænd, hvis levnedsforløb kan tænkes at have interesse for en bredere kreds”, som det hedder, og 2015-2016-udgaven indeholder i alt biografier af 8.466 personer.

Blandt de er altså meteorolog og vejrvært Jesper Theilgaard, der har arbejdet i DR siden 1990, ligesom DRs etikchef Inger Bach nu er kommet i fint selskab i bogen, der - som redaktionschef Hanne Dal fra Gads Forlag udtrykker det – lægger mere vægt på anerkendelse af personens arbejde frem for kendthedsfaktoren.

DRs etikchef Inger Bach, der blev udnævnt til jobbet i 2013, er kommet i Kraks Blå Bog. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Internationale sammenhænge

”Det er jo en anerkendelse af min formidling af vejr og klima gennem tv, radio og de bøger, jeg har skrevet om emnet. Det siger sig selv, at det er jeg stolt af, og det giver lyst til at fortsætte - også i internationale sammenhænge, som det er sket i de senere år,” siger Jesper Theilgaard, der sidste år bidrog med sin viden om klimaet på FN-topmødet i New York i september.

Om optagelsen i Kraks Blå Bog siger DRs etikchef Inger Bach:

”Jeg tager det som udtryk for, at der er stor bevågenhed om mit arbejde som etikchef i DR. Det er jeg glad for,” siger hun.

Blandt de øvrige fra DR, der resten af livet vil være at finde i Kraks Blå Bog, er manuskriptforfatteren bag dramaserien ’Arvingerne’, Maya Ilsøe, og musikeren og forfatteren Kristian Leth, der sidste år blandt andet fik en Prix Italia for sin P2-serie om Wagners ’Ringen’. Også Hakon Mosbech, der i 2014 afløste Lasse Jensen som vært på P1’s ’Mennesker og Medier’, er nu blå.

Cirkusprinsesse er med

Blandt årets optagne er også flere tidligere DR-kendinge. Tv-vært og for tiden også cirkusprinsesse Signe Lindkvist har fundet vej til bogen – og det samme har tidligere DR1-chef Lotte Lindegaard, som nu er kanalchef på TV 2.

Gads Forlag, der udgiver Kraks Blå Bog, er lige nu ved at digitalisere de 130.000 sider med biografier, som det er blevet til, siden den første bog kom i 1910. Når digitaliseringen bliver færdig senere på året, vil samtlige 30.000 biografier fra alle årene også kunne tilgås online.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk