Velkendt radiostemme har 25 års jubilæum

Andrew Jensen, der gennem mange år bestyrede ’Tjeklisten’, og som nu kan høres dagligt i ’P4 Play’, har 25 års jubilæum i DR.

Andrew Jensen har 25 års jubilæum i DR, men han har faktisk været 34 år ved mikrofonen. (Foto: Bergius Hermansen.)

Selv om han har lavet radioprogrammer for DR i 34 år, er det mærkeligt nok 25 års jubilæum, som programmedarbejder Andrew Jensen kan fejre torsdag den 1. december. Forklaringen er den, at Andrew Jensen først blev fastansat i 1991 i DR, og det er dét, der tæller, når DR gør jubilæer op.

Andrew Jensen sendte sit første program på P3 i 1982, efter at han havde sendt et kassettebånd, som var hotte dengang – til den daværende underholdningschef på P3, Jørn Hjorting.

De første år lavede han ’Studie’-programmer – ’Studie 82’, Studie 83’ m.m. – sammen med navne som Kim Schumacher og Katrine Ring, ligesom populære programmer som ’Hej P3’ og ’Varm Weekend’ også havde Andrew Jensen som vært.

Det første radioprogram bød han nu på sin karakteristiske facon velkommen til i England, hvor han i 1981 præsenterede sit eget radioshow. For som navnet næsten antyder, har Andrew Jensen engelske aner.

”Jeg er vokset op i Danmark, men da jeg var færdig med gymnasiet, havde jeg lyst til at prøve at lave radio. Min mor stammer fra den engelske by Hull, og her lykkedes det mig i 1981 at få mit eget radioshow med titlen ’The Andy Jensen Show’ på den lokale Kingston Radio. Det var et program med lytterønsker og masser af popmusik,” har Andrew Jensen forklaret til dr.dk/omdr ved en tidligere lejlighed.

’Tjeklisten’ i 16 år

Selv om Andrew Jensen havde en del opgaver for DR i 1980’erne, valgte han at blive uddannet som teknisk tegner for at have noget at falde tilbage på.

”Men til sidst endte det med, at jeg havde to fuldtidsjob. Det gik ikke, og siden 1991 har jeg været fastansat i DR.”

Allerflest forbinder nok 25-års jubilaren med programmet ’Tjeklisten’, hvor han fra januar 1994 til marts 2010 bestyrede P3’s ugentlige lytterbestemte hitliste. Sammenlagt blev det til 764 lister og flere end 3000 hits, som Andrew Jensen præsenterede på de 16 år.

”Jeg har altid haft lidt af et samler-gen. Men hvor det for mange betyder, at de samler på frimærker eller mønter, har jeg været fascineret af hitlister og ”samlet på dem”. For det er meget mere end en liste – det er også en logbog, der fortæller om en tid og tendenser,” sagde Andrew Jensen, da programmet lukkede, og han gik i gang med nye udsendelser for DR.

De seneste år har Andrew Jensen lavet programmer for P4 og P7 MIX, hvor han en overgang sendt ’Weekend med Andrew Jensen’, ligesom han har haft en central rolle i udvælgelsen af musikken, der bliver spillet på P4.

I dag er Andrew Jensen vært alle hverdage mellem klokken 12.18 og 13.00 i programmet ’P4 Play’, hvor han byder på musik til frokosten og ”det bedste af det nye”, som programmets undertitel er. Efter nytår bliver der mulighed for at høre Andrew Jensen endnu mere, når han også skal være vært på et nyt aftenprogram med dansk musik på P4. Programmet har titlen ’Nu og dansk’ og har premiere den 2. januar klokken 21.03.

FacebookTwitter