Velkendt radiostemme siger farvel efter godt 40 år

Monica Krog-Meyer har besluttet sig for at stoppe som radiovært. Hun sender ’Monicas mødested’ for sidste gang den 23. oktober.

Monica Krog-Meyer siger farvel på P5 den 23. oktober. (Foto: agnete schlichtkrull)

”Hende inde i radioen” er nu snart ikke i højttaleren længere. Igennem flere år har 66-årige Monica Krog-Meyer benævnt sig selv på den måde, men den 23. oktober i år trækker hun stikket og siger farvel til lytterne i ’Monicas mødested’ på P5. Monica Krog-Meyer blev ansat i DRs undervisningsafdeling i 1974, mens hun stadig læste fransk på universitetet, og i 1976 fik hun sin radiodebut som speaker og siden som mangeårig ansat i radioens underholdningsafdeling.

Siden 1970’erne er det blevet til en lang række programmer som for eksempel ’Radio Rita’, ’Fredagsåbent’, ’Strax’, ’Go’Danmark’, ’Natradio’, ’P4 Eftermiddag’ på DR København, ’Så har vi balladen’, ’Mig og Monica’ og senest ’Monicas mødested’. Undervejs har Monica Krog-Meyer også været præsentationsvært på DR2 og for ’Monicas Musikkrog’ på DR1, ligesom hun havde en kort afstikker til blandt andre ’Radio 2’ og ’Guld FM’. Monica Krog-Meyer begyndte allerede at nedtrappe sidste år, da hun stoppede som fuldtidsansat i DR og sagde farvel til P4. ’Monicas mødested’ på P5 har hun siden lavet som freelancer. ”Tanken om at være freelancer, koncentrere mig om mit eget program på P5 og så have tid til alt muligt andet de andre dage var god. Og jeg har fået smag for det, tror jeg – det med at kunne bestemme over min egen tid,” siger Monica Krog-Meyer, der fortsætter:

”P5 blev sidste år kaldt for ”den største radiosucces i nyere tid” og var medvirkende til, at radiolytningen steg. Det var virkelig stort – og så kan jeg ikke ønske mere,” siger hun.

Fortsætter med at skrive

Helt ”radiotavshed” bliver der nu ikke fra Monica Krog-Meyers side. Hun har fået smag for at skrive og fortsætter med at blogge for netmediet POV International, hvor hun allerede har været i gang siden jul.

”Det er frivilligt, hvor meget man vil lave, og det passer mig godt. Jeg er meget taknemmelig for at kunne se tilbage på en ufattelig lang række af store oplevelser i DR med masser af ansvar – tilsat strukturændringer, chefskifter, besparelser og fyringer. Det hele er sket sammen med skønne kolleger, herlige lyttere og ”music and news”, der har været mit favoritområde. Det er vist gået meget godt,” smiler Monica Krog-Meyer.

’Monicas mødested’ bliver sendt hver søndag på P5 fra klokken 14.03-16.00 frem til den 23. oktober, hvor Monica Krog-Meyer så måske slutter på samme måde, som hun gjorde mandag, da hun meddelte sin beslutning på Facebook: ”Tak fordi jeg måtte komme ind i din stue”.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter