Vi hører ikke lige meget radio overalt i landet

Indbyggerne på Sjælland og Lolland-Falster hører næsten 40 minutters mere radio om dagen end folk i Midtjylland, viser en opgørelse fra DR Medieforskning.

Radiolytningen varierer noget fra egn til egn, viser tal fra DR Medieforskning. (Foto: Petra Kleis © Type 1)

Radiolytningen er i fremgang, og for første gang siden 1990’erne lyttede vi sidste år til mere radio end året før: nemlig godt to timer om dagen.

Men radioen er ikke lige meget tændt, om man bor i Nakskov eller i Herning. For befolkningen hører ikke lige meget radio overalt i landet, viser en opgørelse, som DR Medieforskning har lavet.

”Der er faktisk ret store regionale forskelle i danskernes radiolytning. Befolkningen på Lolland og Falster og Sjælland uden for hovedstadsområdet er dem, der hører mest med i gennemsnit 147 minutter om dagen sidste år. Derimod er befolkningen i Region Midtjylland dem, der hører mindst med 108 minutter om dagen. Så der er faktisk næsten 40 minutters forskel på den daglige lytning,” forklarer lederen af DR Medieforskning Dennis Christensen.

Han har ikke den gode forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan. Tit afhænger omfanget af ens radiolytning af, om man kan gøre det på jobbet i løbet af dagen, om man er pensionist eller andre ting.

”I løbet af en uge er det nu næsten alle danskere, der lytter til radio – uanset hvor de bor i landet. Der er dog også regionale forskelle på den front. I Region Syddanmark er det kun hver 20., der ikke hører noget som helst radio i løbet af en uge, mens det er hver 10. i Region Hovedstaden,” forklarer Dennis Christensen.

Han kan også berette om, at der er en anden regional forskel; nemlig at der bliver hørt mest kommerciel radio i Jylland og mindst i hovedstadsområdet og på Bornholm.

”Hvor omkring en tredjedel af radiolytningen i Nordjylland foregår på de kommercielle kanaler, er det kun omkring en syvendedel i hovedstadsområdet,” siger Dennis Christensen.

Uanset hvor man er i landet, er P4 og P3 de to mest hørte radiokanaler.

Facebook
Twitter