VIDEO: 10 år med magiske øjeblikke i DR Koncerthuset

Torsdag er det 10 år siden, at DR Koncerthuset åbnede officielt. Klik på videoen og se et halvt minuts højdepunkter fra årene.

Torsdag den 17. januar er der noget at fejre i DR Byen. Da er det præcis 10 år siden, at DR Koncerthuset blev åbnet officielt åbnet under overværelse af blandt andre Dronning Margrethe, Prins Henrik og Kronprinsparret.

I disse dage bliver 10 års fødselsdagen markeret i DR Koncerthuset, og det sker med et yderst alsidigt program, som det er blevet varemærket for huset, som cirka 350.000 besøger hvert år. Fra den 12.-19. januar er der både koncert med DR Big Band og Curtis Stigers, DR Musikariet holder skolekoncerter og metalskole, DR Vokalensemblet lægger op til fælles sang, DR Symfoniorkestret og Sir András Schiff byder på 'Kejserkoncerten' og P6 Beat rocker Koncerthuset.

Ifølge DR's beregninger har næsten tre millioner danskere det seneste år oplevet optagelser med DR's kor og orkestre fra DR Koncerthuset hjemme i stuen via DR's radio-, TV- og digitale platforme. Ikke mindst Koncertsalen er genkendelig for mange som "deres" koncertsal i DR.

Siden 2009 har huset været rammen om et væld af magiske øjeblikke med legendariske gæstekunstnere, internationale stjernenavne og DR’s egne kor og orkestre. Klik på videoen ovenfor og se nogle af dem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk